MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα εξωτικό πουλί που το φώναζαν Ντόντο

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 10-16 Νοεμβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Dodo

Ο Πάνος Κούτρας επιστρέφει στο σινεμά οχτώ χρόνια μετά το «Xenia» για να αφηγηθεί άλλη μια τρυφερή κομεντί με τολμηρές ιδέες και σουρεαλιστικό χιούμορ. O τίτλος του φιλμ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάνες είναι «Dodo» κι αναφέρεται σε ένα εξωτικό πουλί που πρωταγωνιστεί στην «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Wakanda forever

Για τους φαν της Marvel πάντως το γεγονός της εβδομάδας είναι το σίκουελ του «Black panther» με τίτλο «Wakanda forever», μια θεαματική περιπέτεια που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη στο ύφος του αρχικού φιλμ και με την δέουσα μέριμνα να αποτελέσει ένα φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Τσάντγουικ Μπόουζμαν.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Απέραντη αγάπη

Στην «Απέραντη αγάπη» το αφοπλιστικό εξομολογητικό ύφος και η ερμηνεία της Πενέλοπε Κρουζ χαρίζουν αρκετούς πόντους στην δουλειά του Εμανουέλε Κριαλέζε.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Όσα φέρνει η ζωή

Πιστό στην παράδοση του indie αμερικανικού κινηματογράφου το δραματικό «Όσα φέρνει η ζωή» διαθέτει την θηριώδη ερμηνεία της Βρετανίδας Αντρέα Ράιζμπορο στον ρόλο μιας Τεξανής μητέρας που κερδίζει το λαχείο αλλά αντί να βλέπει τη ζωή της να καλυτερεύει εκείνη από το κακό στο χειρότερο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Στα ίχνη της βίας

Στο πολωνικό ρεαλιστικό δράμα «Στα ίχνη της βίας» το θέμα είναι παρμένο από ένα αυθεντικό γεγονός που σόκαρε την Πολωνία του 1983.

Λεονόρα αντίο

Με το «Λεονόρα αντίο» ο Πάολο Ταβιάνι δεν υμνεί μόνο το πνεύμα του μακαρίτη αδελφού του Βιτόριο με τον οποίο συνυπέγραφαν τις ταινίες του αλλά και το διαχρονικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλο.
Αίθουσες προβολής

ΣαμΣαμ

Τέλος, το γαλλοβελγικό κινούμενο σχέδιο «ΣαμΣαμ» βασίζεται σε μια πετυχημένη σειρά παιδικών βιβλίων του Σερζ Μπλοχ.
Αίθουσες προβολής.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b