MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και μουσική για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και μουσική που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οικόπεδα με θέα, του David Mamet στο Θέατρο Άνεσις

Το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David MametΟικόπεδα με θέα” παρουσιάζεται στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Το έργο, διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης. Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν. Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους “αμερικανικό όνειρο”! Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων. Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος.
Τετάρτη 9/11, 19:00
15€ – 25€
Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο θεατρικό “φαινόμενο” Νικορέστης Χανιωτάκης12.09.2018

2. Ψηλά απ’ τη Γέφυρα, του Αρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Βεάκη

Η νέα παράσταση του Γιώργου Νανούρη, «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα», παρουσιάζεται στο Θέατρο Βεάκη με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και την Ιωάννα Παππά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στο αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για την νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του. Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδο του.
Τετάρτη 9/11, 19:00
15€ – 25€
Θέατρο Βεάκη, Στουρναρη 32, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΨηλά απ’ τη Γέφυρα: Sold-out ξεκίνημα για την παράσταση του Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Βεάκη – Νέες φωτογραφίες12.09.2018

3. Ο Θείος Βάνιας, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο θέατρο Προσκήνιο

Το πασίγνωστο έργο του Άντον Τσέχωφ, «Ο Θείος Βάνιας», παρουσιάζεται στο θέατρο Προσκήνιο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Στον «Θείο Βάνια» ο Τσέχωφ με οξυδέρκεια, χιούμορ και κυρίως συμπόνοια γράφει τέσσερις σκηνές/τέσσερις παρτίδες, στις οποίες συμπυκνώνει όλη την υπαρξιακή αγωνία και το ατελές της ανθρώπινης φύσης. Αφορμή γι’ αυτό το ανέβασμα γίνεται ένα τραπέζι, ένας υπαρξιακός τόπος όπου τα πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν ή σα ριγμένα από πάντα εκεί καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις και να αποπειραθούν να συμφιλιωθούν με τη ζωή. Το τεράστιο αυτό τραπέζι ως αίθουσα πρωινού ή ως ένα παρατηρητήριο ζωής ή ως ένας τόπος που τα πρόσωπα ανεβαίνουν για να δοκιμάσουν τη διαφυγή τους από την καθημερινότητα ενώπιον των υπολοίπων “καλεσμένων”. Ένας ύμνος στη συμφιλίωση με το αδιέξοδο, κι ένας χορός ανθρώπων που προσπαθεί να απαλλαγεί από την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας.
Τετάρτη 9/11, 19:00
15€ – 20€
Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Θείος Βάνιας» στο Θέατρο Προσκήνιο12.09.2018

4. The Weather In Europe, του Γιώργου Βαλαή στο Θέατρο Θησείον

Μια υπαρξιακή κωμωδία για το μέλλον παρουσιάζεται στο Θέατρο Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βαλαή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Επίκεντρο του έργου είναι έξι άτομα που βρίσκονται αποκλεισμένα στο gate ενός αεροδρομίου λόγω κλιματικής κρίσης. Ένα χορικό ανθρώπων που περιμένει, συζητά, διαφωνεί, θυμάται, χορεύει, ονειρεύεται. Ο φόβος τους για τον καιρό είναι ο φόβος τους για το μέλλον. Η συνάντησή τους αποκαλύπτει ταυτόχρονα μια έξαρση ανασφάλειας που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, ανασφάλεια κλιματική, ενεργειακή, γεωπολιτική και προσωπική.
Τετάρτη 9/11, 21:00
12€ – 15€
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Ο Σάκης Παπαδημητρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Σάκης Παπαδημητρίου δεν χρειάζεται συστάσεις. Η αυτοσχεδιαστική του δεινότητα, το νεανικό του πνεύμα και κυρίως η πολύπλευρη διαδρομή του στην τέχνη και τη διανόηση τον καθιστούν έναν ζωντανό θρύλο της ελληνικής τζαζ σκηνής. Λάτρης της ποίησης και της λογοτεχνίας, πεζογράφος ο ίδιος έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος για μια μοναδική εμφάνιση για να μεταφέρει επί σκηνής ένα μοναδικό κράμα εμπειρίας και φρεσκάδας, νοσταλγίας και ορμής, υπηρετώντας την ουσία της τζαζ.
Τετάρτη 9/11, 21:00
8€ – 18€
Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b