MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Wakanda Forever: Πώς είναι η νέα «εποχή» του Black Panther χωρίς τον Chadwick Boseman;

Καθώς το δημοφιλές franchise του «Black Panther» αλλάζει σελίδα μετά την απώλεια του Chadwick Boseman, εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολυαναμενόμενο σίκουελ «Wakanda Forever», λίγο πριν την κυκλοφορία του στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Αριστούλα Ζαχαρίου

Όταν τον Αύγουστο του 2020 έπεσε «ως κεραυνός εν αιθρία» η είδηση για τον πρόωρο θάνατο του ηθοποιού Chadwick Boseman, σκορπώντας θλίψη ανάμεσα στους φανατικούς θαυμαστές του MCU αλλά και σε ολόκληρο το Χόλιγουντ, αμέσως τέθηκε το ζήτημα του τι επιφυλάσσει το μέλλον για το franchise του «Black Panther», τώρα που έχασε τον χαρισματικό πρωταγωνιστή του, εκείνον στον οποίο χρωστούσε μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας του.

Έχοντας υποδυθεί τον Βασιλιά T’Challa/Black Panther σε τέσσερις ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, αρχής γενομένης από το 2016 και το «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», ο Boseman κατάφερε να αγαπηθεί τόσο πολύ από το κοινό, ώστε αμέσως μερίδα αυτού αντιτάχθηκε σθεναρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ο ρόλος να δοθεί σε κάποιον άλλον. Ευτυχώς, στο ίδιο μήκος κύματος φάνηκε να κινούνταν και οι άνθρωποι της Marvel, ο οποίοι ανακοίνωσαν πως σε καμία περίπτωση δεν θα τον αντικαταστήσουν, αλλά αντίθετα ένας νέος χαρακτήρας θα κληθεί να φορέσει τη στολή του «Μαύρου Πάνθηρα».

Κάπως έτσι, τέσσερα χρόνια αφότου η πρώτη ταινία, με τίτλο «Black Panther», ξεκίνησε το εξαιρετικά επιτυχημένο ταξίδι της στα σινεμά, μια νέα σελίδα γράφτηκε για το δημοφιλές franchise, δυστυχώς αυτή τη φορά χωρίς τον Chadwick Boseman. Με αφορμή, λοιπόν, την κυκλοφορία του «Black Panther: Wakanda Forever» στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολυαναμενόμενο σίκουελ-φόρο τιμής σε έναν υπέροχο ηθοποιό και άνθρωπο.

Με ποιον τρόπο το «Wakanda Forever» συνεχίζει χωρίς τον Chadwick Boseman;

Όταν τον Αύγουστο του 2020 ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής του franchise, Chadwick Boseman, έφυγε από τη ζωή, το «Black Panther: Wakanda Forever» βρισκόταν στα πρώιμα στάδια της προ-παραγωγής. Το καστ και η δημιουργική ομάδα της ταινίας ήρθαν αντιμέτωποι όχι μόνο με την απώλεια ενός καλού φίλου, αλλά, σύμφωνα με τα λόγια του σκηνοθέτη και συν-σεναριογράφου, Ryan Coogler, με την απώλεια ενός «καλλιτεχνικού συνεργάτη σε αυτό το πρότζεκτ, σε ολόκληρο το franchise και την ιστορία του».

Έπρεπε, λοιπόν, να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν με την κινηματογραφική «κληρονομιά» του «Black Panther» χωρίς τον άνθρωπο που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του. Έτσι, κατά αυτόν τον τρόπο, αποφασίστηκε ο ρόλος του Βασιλιά T’Challa/Black Panther να μην δοθεί σε άλλον ηθοποιό και κεντρική θεματική της ταινίας να αποτελέσει ο θρήνος, η απώλεια και ο τρόπος που μπορεί κάποιος να «προχωρήσει» μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.

Όπως εξηγεί ο συν-σεναριογράφος της ταινίας, Joe Robert Cole, στόχος τους ήταν να τιμήσουν ταυτόχρονα τον σπουδαίο ήρωα T’Challa/Black Panther, επικεντρώνοντας την πλοκή στο να δείξουν τον κόσμο που άφησε πίσω του και την εξέλιξη των υπόλοιπων χαρακτήρων όταν ο Βασιλιάς, πατριάρχης, αδερφός και γιος τους φεύγει από τη ζωή, και φυσικά τον υπέροχο και ταλαντούχο άνθρωπο πίσω από αυτόν, τον Chadwick Boseman, ο οποίος: «Ό,τι έφερε στον χαρακτήρα, αυτό και ήταν. Ήταν ευγενής, ευγενικός, γενναιόδωρος, θαρραλέος. Όλα αυτά αλλά και ευφυής. Αυτές τις ποιότητες ενσωμάτωσε ο ίδιος (στον ήρωα του) και επομένως αισθανθήκαμε ότι ήταν σημαντικό να τον τιμήσουμε».

Η πλοκή και οι κεντρικοί ήρωες του σίκουελ

Στον απόηχο του θανάτου του Βασιλιά T’Challa, η Wakanda «γνωρίζει» έναν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, καθώς η βασίλισσα Ραμόντα (Angela Bassett), η Σούρι- αδερφή του εκλιπόντος μονάρχη- (Letitia Wright), ο Μ’Μπακού- αρχηγός της φυλής των Τζαμπάρι- (Winston Duke), η στρατηγός Οκόγιε (Danai Gurira) και οι Ντόρα Μιλάτζε μάχονται να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παρεμβαίνουσες παγκόσμιες δυνάμεις. Οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με τη βοήθεια της Νάκια (Lupita Nyong’o) και του πράκτορα της CIA, Έβερετ Ρος (Martin Freeman) να σφυρηλατήσουν ένα καινούριο μονοπάτι για το βασίλειο τους.

Νέοι χαρακτήρες

Νέοι χαρακτήρες αναμένεται να κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στο «Black Panther: Wakanda Forever». Ανάμεσα τους η Dominique Thorne θα υποδυθεί την Riri Williams, μια έφηβη από το Σικάγο με ταλέντο στη μηχανική η οποία, στο σύμπαν της Marvel, κατασκευάζει τη δική της εκδοχή της στολής του Iron Man.

Ο Μεξικανός ηθοποιός Tenoch Huerta θα ενσαρκώσει τον Namor, ατρόμητο ηγέτη του απομονωμένου- όπως και η Wakanda- υποθαλάσσιου έθνους Talakon, ο οποίος αποδεικνύεται επικίνδυνος και ισχυρός αντίπαλος, καθώς όχι μόνο είναι απίστευτα δυνατός- παρόμοια με τον Thor ή τον Hulk- λόγω των οξυμένων ικανοτήτων του (πχ μπορεί να αναπνέει μέσα στο νερό ή σε μεγάλο υψόμετρο), αλλά, επίσης, επειδή, όπως εξηγεί ο παραγωγός της ταινίας, Nate Moore, το μόνο πράγμα που επιθυμεί είναι να προστατεύσει τον λαό του: «Δεν τον ενδιαφέρει να καταστρέψει τον κόσμο για περισσότερη εξουσία. Δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα. Τον ενδιαφέρει η προστασία του λαού του. Υπάρχει τίποτα πιο αλτρουιστικό από αυτό»; 

Επιπλέον, η Βρετανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Michaela Coel– η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Emmy Καλύτερου Σεναρίου σε Μίνι Σειρά για το «I May Destroy You»- αποτελεί άλλη μια εξαιρετική προσθήκη στο καστ της ταινίας, υποδυόμενη την Aneka, εκπαιδεύτρια μάχης του Ντόρα Μιλάτζε.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας

O Ryan Coogler με τον Chadwick Boseman | Πηγή φωτογραφίας: Marvel.com

Όπως και στην πρώτη ταινία του fracnhise, το «Black Panther», έτσι και σε αυτή, στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκεται Ryan Coogler, ο οποίος συνυπογράφει για ακόμη μια φορά το σενάριο σε συνεργασία με τον Joe Robert Cole.

Στο φιλμ του 2018, ο T’Challa, διάδοχος στο απομονωμένο αλλά τεχνολογικά ανεπτυγμένο Βασίλειο της Wakanda, πρέπει να «βγει μπροστά» και να οδηγήσει τον λαό του προς ένα καλύτερο μέλλον, ερχόμενος, παράλληλα, αντιμέτωπος με προκλήσεις του παρελθόντος. Η ταινία κατέγραψε ιστορικά ρεκόρ ως η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία σκηνοθετημένη από μαύρο δημιουργό, ένατη στη λίστα με τις περισσότερες εισπράξεις στην ιστορία , αλλά πιο σημαντικά, το πρώτο υπερηρωικό φιλμ που τιμήθηκε με υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας.

Το σίκουελ, «Black Panther: Wakanda Forever», ξεκίνησε να δημιουργείται από τον Ryan Coogler αμέσως μόλις το πρώτο φιλμ βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, το 2018. Ωστόσο, ο δημιουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε «επανασχεδιασμό» μετά τον θάνατο του Boseman. Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος για το γεγονός ότι έπρεπε να «επιστρέψει», στο franchise, χωρίς τον φίλο και πρωταγωνιστή του, παράλληλα, όμως περιγράφει τη δημιουργική διαδικασία ως μια «κάθαρση», η οποία έφερε ακόμη πιο κοντά τους συντελεστές και το καστ, που, επίσης, πενθούσαν αυτή τη μεγάλη απώλεια.

«Έπρεπε να βρω έναν τρόπο που θα αισθανόμουν ότι μπορώ να συνεχίσω και έναν τρόπο ώστε η «οικογένεια» του Black Panther να μπορούσε να συνεχίσει», σχολιάζει ο Coogler, «Άρχισα να σχεδιάζω μια ταινία που θα κρατούσε ορισμένα στοιχεία από εκείνη της οποίας το σενάριο μόλις είχαμε ολοκληρώσει, όμως, επίσης, χρησιμοποίησα θεματικές τις οποίες οι άνθρωποι που πονούσαν ακριβώς όπως και εγώ μπορούσαν να ερμηνεύσουν και να εκτελέσουν, βγαίνοντας από την άλλη πλευρά ακέραιοι». 

H μουσική του «Black Panther: Wakanda Forever»: Η μεγάλη επιστροφή της Rihanna

Το soundtrack της ταινίας «Black Panther: Wakanda Forever – Music From and Inspired By» περιλαμβάνει περισσότερους από 40 διεθνείς καλλιτέχνες και ηχογραφήθηκε στο Λάγος, την Πόλη του Μεξικού, το Λονδίνο και το Λος Άντζελες. Ανάμεσα τους συναντάει κανείς ονόματα όπως οι Burna Boy, Tems, Fireboy DML, OG DAYV Ft. Future, CKay Ft. PinkPantheress, E-40, Alemán Ft. Rema και Blue Rojo.

Ωστόσο, όλα τα βλέμματα στρέφονται στο πολυαναμενόμενο μουσικό comeback της σούπερ σταρ Rihanna, με το single «Lift me Up», το οποίο γράφτηκε από την Tems, τον βραβευμένο με Όσκαρ Ludwig Göransson, την ίδια την καλλιτέχνιδα, καθώς και τον Ryan Coogler, ως ένας φόρος τιμής στον εξαιρετικό Chadwick Boseman.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBones and All: Η αιματηρή ιστορία ενηλικίωσης δια χειρός Λούκα Γκουαντανίνο έρχεται στις αίθουσες12.09.2018

«Αφότου μίλησα με τον Ryan και άκουσα για την κατεύθυνση της ταινίας, ήθελα να γράψω κάτι που να “θυμίζει” μια ζεστή αγκαλιά από όλους τους ανθρώπους που έχασα στη ζωή μου. Προσπάθησα να φανταστώ πως θα ήταν να μπορούσα να τους τραγουδήσω και να τους εκφράσω πόσο πολύ μου λείπουν», δηλώνει η Tems, «Η Rihanna είναι το είδωλό μου, οπότε το να την ακούω να ερμηνεύει το τραγούδι αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα». 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ταινία «Black Panther: Wakanda Forever» κυκλοφορεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b