MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Raquel Martínez-Gómez: Η βραβευμένη Ισπανίδα συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα

Η Ισπανίδα συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του βραβευμένου μυθιστορήματός της «Σκιές του μονόκερου», που αναμένεται σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Βακχικόν και θα συμμετάσχει σε δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Monopoli Team

Η Ισπανίδα συγγραφέας Raquel Martínez-Gómez έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του βραβευμένου – με Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUPL) 2010- μυθιστορήματός της «Σκιές του μονόκερου», που αναμένεται σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Βακχικόν και θα συμμετάσχει σε δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Σκιές του μονόκερου» στο Ινστιτούτο Θερβάντες

H Raquel Martínez-Gómez θα παρευρεθεί στην παρουσίαση του μυθιστορήματός της τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής Θανάσης Βαβλίδας. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν στα ισπανικά η Τίνα Τερζιώτη, καθηγήτρια Ισπανικών και ο Miguel Σαμοθράκης, Social Media Manager.

Συζήτηση με την Raquel Martínez-Gómez στο El Centro

Η Raquel Martínez-Gómez θα παρευρεθεί σε μία συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία, στα ελληνικά, του μυθιστορήματός της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό χώρο για την διάδοση της ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού El Centro.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έπειτα από μία τραυματική εμπειρία, η Κλαούντια, δημοσιογράφος από την Αργεντινή, πηγαίνει στη Μαδρίτη με την ελπίδα να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Εκεί θα βρει δουλειά σε ένα μπαρ με το όνομα Μονόκερος και θα γνωρίσει τον Έντγκαρ, έναν νεαρό Μεξικανό που αποζητά και αυτός καταφύγιο μακριά από την πατρίδα του, κυνηγημένος από το παρελθόν. Οι δυο τους, γεμάτοι φαντασία και πάθος, θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να κλείσουν τις παλιές πληγές και να αναγεννηθούν, να αφήσουν πίσω τους αυτό που είναι και να γίνουν αυτό που πάντα ήθελαν. Σε αυτό το ονειρικό μυθιστόρημα, η συγγραφέας προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα μοναδικό ταξίδι στην Αργεντινή, την Ισπανία και το Μεξικό, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Τελικά, πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν;

Οι «Σκιές του μονόκερου» κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑClare Pooley: Η συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το πράσινο σημειωματάριο» έρχεται στην Αθήνα12.09.2018

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ (Raquel Martínez-Gómez) γεννήθηκε το 1973 στη Λα Μάντσα της Ισπανίας. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης και διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Λογοτεχνία, Κουλτούρα και Σκέψη από το Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικεύεται στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ισπανίας, του Μεξικού, της Ουρουγουάης και του Εκουαδόρ. Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα. Για τις «Σκιές του μονόκερου» έλαβε το Βραβείο Ateneo Joven de Sevilla (2007) και το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2010). Έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες και είναι το πρώτο βιβλίο της που κυκλοφορεί στα ελληνικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 19:00
Ινστιτούτο Θερβάντες, Σκουφά 31, Αθήνα – 2103634117

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 19:00
Πολιτιστικός χώρος El Centro, Ανδριανού 18, Κηφισιά – 216939 0272

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b