MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Clare Pooley: Η συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το πράσινο σημειωματάριο» έρχεται στην Αθήνα

Η Βρετανίδα συγγραφέας του πολυαγαπημένου μπεστ σέλερ «Το πράσινο σημειωματάριο» επισκέπτεται τη χώρα μας για το νέο της feelgood μυθιστόρημα «Οι επιβάτες της αποβάθρας 5».

Monopoli Team

Η Clare Pooley, αφήνοντας για λίγο το Φούλαμ του Λονδίνου, καταφθάνει στην Αθήνα για να συναντήσει τους αναγνώστες της την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, στις 20:30, στο Public Café Συντάγματος, όπου θα συνομιλήσει με την Κέλλη Κρητικού, βιβλιοκριτικό και δημιουργό του BookZone App και comfort-zone.gr, για το βιβλίο μέσα από το οποίο τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε «Το πράσινο σημειωματάριο», αλλά και για το νέο της μυθιστόρημα, «Οι επιβάτες της αποβάθρας 5», ένα απόλυτα διασκεδαστικό και εθιστικό ανάγνωσμα, που την ίδια ημέρα κυκλοφορεί στα ελληνικά. Μέσα από τις σελίδες του θα γνωρίσουμε μερικούς από τους πιο απολαυστικούς χαρακτήρες, που αναμφίβολα θα μάς κλέψουν την καρδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBernardine Evaristo: Η βραβευμένη συγγραφέας έρχεται το 2023 στη Στέγη12.09.2018

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διαδοχική διερμηνεία από τη μεταφράστρια του βιβλίου Βούλα Αυγουστίνου.

Η υπόθεση του βιβλίου

Ποτέ δεν μιλάμε σε αγνώστους στο τρένο. Αυτός είναι ο κανόνας. Τι θα γινόταν όμως αν τον παραβαίναμε;

Κάθε πρωί, στις 8:05, η Αϊόνα Άιβερσον παίρνει το τρένο για να πάει στη δουλειά της. Κάθε μέρα, βλέπει τους ίδιους ανθρώπους και κάνει εικασίες γι’ αυτούς – τους δίνει ακόμα και παρατσούκλια. Ποτέ όμως δεν μιλάνε. Προφανώς. Γιατί ως έμπειρη στις μετακινήσεις ξέρει πως υπάρχουν κανόνες που πρέπει όλοι να ακολουθούν.
Μέχρι που μια μέρα, ένα απρόοπτο περιστατικό θα φέρει κοντά μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, που ως τότε το μόνο κοινό που είχαν ήταν πως έπαιρναν κάθε πρωί το ίδιο τρένο. Και τότε όλοι συνειδητοποιούν ότι οι εικασίες που κάνουμε για τους άλλους δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Όταν όμως η ζωή της Αϊόνα αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα, οι καινούργιοι της φίλοι θα είναι εκεί τότε που θα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ;

Τα υπόλοιπα στο βιβλίο και στη συνάντηση με τη Βρετανίδα συγγραφέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ συγγραφέας Αλέξανδρος Ζάκκας μάς μιλάει για το μυθιστόρημά του «Μακάβριος Χορός»12.09.2018

«Στον καιρό της κοινωνικής απομόνωσης, όταν καθόμασταν σε τραπέζια στο πεζοδρόμιο τρώγοντας σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν και η συνάντηση με κάποιον φίλο στο πάρκο ήταν πράξη ανυποταξίας, άρχισε πραγματικά να μου λείπει η πολυκοσμία. Μάλιστα σκεφτόμουν με νοσταλγία τις μέρες εκείνες των καθημερινών μετακινήσεων, όταν εκατοντάδες άνθρωποι στριμωχνόμασταν στα βαγόνια του τρένου» γράφει η Clare Pooley σε ανάρτησή της που συνοδεύει το βιβλίο.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Clare Pooley (Κλερ Πούλι) αποφοίτησε από το Newnham College (Cambridge) και δούλεψε είκοσι χρόνια στη διαφήμιση την οποία εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της. Ζει στο Φούλαμ του Λονδίνου με τον σύζυγό της, τα τρία παιδιά τους, τα δυο τους σκυλιά και ένα σκαντζοχοιράκι. Διατηρεί το blog Mummy was a secret drinker το οποίο έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον τρία εκατομμύρια αναγνώστες. Το 2017 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό The sober diaries το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Το πρώτο της μυθιστόρημα Το πράσινο σημειωματάριο κυκλοφορεί σε τουλάχιστον 29 χώρες και έχει αγαπηθεί πολύ από τους αναγνώστες. Το Οι επιβάτες της αποβάθρας 5 θα κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 22 χώρες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, 20:30
Public Café Συντάγματος

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b