MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Tindersticks στο Μέγαρο: Όλα όσα έγιναν στη χθεσινή συναυλία της βρετανικής μπάντας

Η μουσική διαύγεια των Tindersticks θα λάμψει και σήμερα 31 Οκτωβρίου με ένα διαφορετικό set list στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Monopoli Team

Οι αγαπημένοι και ξεχωριστοί Tindersticks, γιορτάζοντας χθες την 30η τους επέτειο, πρόσφεραν στο ελληνικό κοινό μία μοναδική μουσική παράσταση με το best of των album τους, μέσα στην κατάμεστη Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Επισφράγισαν την ιδιαίτερη σχέση που, εδώ και τρεις δεκαετίες, τους δένει με την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό και απέδειξαν ότι καθόλου άδικα και καθόλου τυχαία κατέχουν μια υψηλή θέση στην καρδιά του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού. Ενός κοινού που τους ακολουθεί με αμείωτο πάθος όλα αυτά τα χρόνια της συγκλονιστικής διαδρομής τους και χθες στη συναυλία τους στην υπέροχης ακουστικής αίθουσα του ΜΜΑ ήταν πάρα πολύ θερμό και τους χειροκρότησε δυνατά «αναγκάζοντας» τους σε δύο encore.

Photo Credits by: Μιχάλης Κουρής

Στη συναυλία τους χθες οι Tindersticks παρουσίασαν ένα δίωρο σετ 23 τραγουδιών (19 τραγούδια στο βασικό σετ + 3 τραγούδια στο encore + 1 τραγούδι bonus) σαν ένα σαγηνευτικό ταξίδι μέσα από τον υπέροχο και μοναδικά σκοτεινό κατάλογο των τραγουδιών τους, που δεν μοιάζει με αυτόν κανενός άλλου συγκροτήματος.

Η συναυλία ξεκίνησε μόνο με τα βασικά μέλη του γκρουπ – συμπεριλαμβανομένων των συνιδρυτών του, τραγουδιστή/συνθέτη Stuart A. Staples, του keyboardist /βιμπραφωνίστα David Boulter και του κιθαρίστα Neil Fraser, καθώς και με τον μπασίστα Dan McKinna και τον ντράμερ Earl Harvin – και αργότερα προστέθηκαν στην ομάδα μία ορχήστρα εγχόρδων 12 μουσικών, ο Terry Edwards με την τρομπέτα του και η τραγουδίστρια Gina Foster.

Photo Credits by: Αλέκος Κατάστροφος

Ήταν μια εκλεκτική, ατμοσφαιρική συναυλία με πλούσιες διασκευές και lounge jazz αίσθηση, γεμάτη ρομαντική μελαγχολία. Η σκηνή συχνά λουσμένη σε μωβ ή μπλε φως αλλά και ένα βαθύ κόκκινο, με τους μουσικούς να πηγαινοέρχονται ήσυχα και να ανταλλάσσουν όργανα μεταξύ των τραγουδιών. Η συναυλία απογειώνεται με την ορχήστρα εγχόρδων καθώς γεμίζουν την αίθουσα με τον απογειωτικό ήχο τους.

Κάθε τραγούδι τους διηγείται μια ολοκληρωμένη ιστορία, μίας ξεχωριστής μπάντας, που αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να συνδεθεί με τα τραγούδια της, να επανακαλύψει τον εαυτό της σα μια ξεχωριστή, ενιαία οντότητα, σε κάθε της στροφή, ώστε καθετί οικείο σχετικά με τη μουσική της να ανανεώνεται και να ακούγεται φρέσκο ξανά, ζωντανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStars At Noon: Οι Tindersticks υπογράφουν το ατμοσφαιρικό κομμάτι που ακούμε στη νέα ομώνυμη ταινία της Claire Denis12.09.2018

Οι Tindersticks, δεινοί δεξιοτέχνες μιας αστείρευτα ερωτικής μουσικότητας, χαράσσουν απρόσκοπτα μια δική τους πορεία αντιστεκόμενοι στις κυρίαρχες τάσεις. Μια υπέροχη πορεία καλλιτεχνικής ωριμότητας που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο συγκρότημα και με τους επίμονους και τρυφερούς Tindersticks.

Η μουσική διαύγεια των Tindersticks θα λάμψει και σήμερα 31 Οκτωβρίου με ένα διαφορετικό set list στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής. Οι πόρτες της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη θα ανοίξουν: 20:15. Οι Tindersticks on stage στις 21:00. Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι πόρτες θα ανοίξουν 20:30. Και οι Tindersticks θα ανέβουν στη σκηνή στις 21:30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Tindersticks έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ένα “best of” show12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b