MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου 2022.

Seeing The Invisible: Μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε εκ νέου τον Εθνικό κήπο μέσω μιας εικαστικής έκθεσης επαυξημένης πραγματικότητας
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Ημέρες Ισραηλινού Κινηματογράφου: Προβολές, συζητήσεις και καινοτόμο comic concert στον Τριανόν

Ιτάι Ντβόρι

Από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022, πέντε προβολές ταινιών και μια μοναδική συναυλία πιάνου με προβολή κόμικς θα πραγματοποιηθούν στο Τριανόν, στην καρδιά της πόλης, στο πλαίσιο φεστιβάλ Ισραηλινού κινηματογράφου. Όλοι οι σκηνοθέτες θα είναι παρόντες και θα συνομιλήσουν με το κοινό. Η ποικιλία των ταινιών του φεστιβάλ αντικατοπτρίζει την ισραηλινή κοινωνία σήμερα, την πολιτιστική, κοινωνική και πολιτική ποικιλομορφία της, ενώ ασχολείται με θέματα που αφορούν όλους μας. Σάββατο 22 Οκτωβρίου – 20:30 Comic Concert του Ιτάι Ντβόρι (90’ με διάλειμμα): Συνδυάζοντας μουσική, συννεφάκια κειμένου και ήχους, ο Ντβόρι δημιουργεί ένα νέο είδος. Στο επίκεντρο της πρώτης του συναυλίας στην Ελλάδα, ο Ιτάι Ντβόρι μελοποιεί σκηνές από το ελληνικό κόμικ «Γρα-Γρου» των Αθανασίου Πέτρου, Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, καθώς και κόμικς καλλιτεχνών από το Ισραήλ, όπως οι Ασάφ Χανούκα και Χιλά Νόαμ.
Σάββατο 22/10, 20:30
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Εισιτήρια: 5 € γενική είσοδος. 10 € Κάρτα Israeli Film Days για όλες τις εκδηλώσεις | Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/festival/israeli-film-days/.
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα. Τηλ.: +30 210 8215469. Email: [email protected]. | http://www.trianon.gr/v1/

2. Cinema made in Italy/Athens: Αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά του «σήμερα» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ατλαντίδα (ATLANTIDE)

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Cinecittà, η πολιτιστική πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας Tempo Forte και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών φέρνουν το άρωμα της Ιταλίας στην οθόνη μας και παρουσιάζουν δώδεκα νέες ιταλικές ταινίες από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ με σημαντικά βραβεία στις αποσκευές τους. Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία, το 2ο αφιέρωμα Cinema made in Italy/Athens θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 27 Oκτωβρίου, στη μεγάλη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Ελληνικές πρεμιέρες, συζητήσεις και εκλεκτοί καλεσμένοι συνθέτουν ένα υπέροχο ταξίδι στην πατρίδα του Φελίνι, του Βισκόντι, του Παζολίνι και του Αντονιόνι. Θα προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης νέας παραγωγής, πολλές από αυτές σε ελληνική ή αθηναϊκή πρεμιέρα.
21-27 Οκτωβρίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ
Εισιτήριο: 5€. Κάρτα 5 προβολών: 15 | Προπώληση: https://tickets.tainiothiki.gr/
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 7 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη12.09.2018

Εκθέσεις

3. Seeing The Invisible: Μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε εκ νέου τον Εθνικό κήπο μέσω μιας εικαστικής έκθεσης επαυξημένης πραγματικότητας

Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Ο Δήμος Αθηναίων και η Outset Greece, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Εθνικό Κήπο, τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης «Seeing The Invisible», την πιο φιλόδοξη και εκτεταμένη μέχρι σήμερα έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), η οποία παρουσιάζεται από τις 22 Οκτωβρίου 2022. Τα έργα της έκθεσης είναι ορατά μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablets*. Μικροί και μεγάλοι καλούνται, μέσω της εφαρμογής, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του, με τη βοήθεια της προτεινόμενης διαδρομής που εμφανίζει ο χάρτης της εφαρμογής.
22 Οκτωβρίου 2022 – Σεπτέμβριος 2023
Τοποθεσία: Εθνικός Κήπος – Είσοδος Λεωφόρου Αμαλίας
Προτείνεται στους επισκέπτες της έκθεσης να έχουν ήδη κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή Seeing the Invisible, μέσω Google Play & App Store από το σύνδεσμο http://seeingtheinvisible.art/app/, πριν την επίσκεψη τους στον κήπο, και να έχουν μαζί τους ακουστικά.
www.seeingtheinvisible.art

4. Εύεργεσία: Ομαδική έκθεση στον πολιτιστικό χώρο «Πολύτροπον»

Ο πολιτιστικός χώρος Πολύτροπον και τo Ίδρυμα GREECE in USA, εγκαινιάζουν το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ., την ομαδική έκθεση. Η έκθεση αποτελεί μέρος της δεύτερης ενότητας εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Art Space Oddity (A.S.O). Πανδημία: Στοιχειώδεις χειρονομίες ευεργετικής μορφής, που εισπράτταμε αλλά και δίναμε αυτονόητα στις καθημερινές μας κοινωνικές συναντήσεις, απαγορεύτηκαν αναπάντεχα. Οι εγκάρδιες χειραψίες, τα φιλιά και οι αγκαλιές με φίλους και γνωστούς διακόπηκαν εξ’ ανάγκης, εντείνοντας το ήδη βεβαρυμμένο κλίμα αποξένωσης που επικρατούσε παντού και για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε παγκόσμια εμβέλεια. Ακόμη και το απλό άγγιγμα και οι θεραπευτικές ιδιότητες του, ενοχοποιήθηκαν. Ακολουθώντας αυτές τις σκέψεις, το καλλιτεχνικό εργαστήριο με τον τίτλο: «Μη μου άπτου», που εντάσσεται στις παράλληλες δραστηριότητες της έκθεσης «Εύεργεσία», καλεί τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν έργα που σχολιάζουν αυτό το μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Εγκαίνια: Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 22 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2022
Ωράριο: Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 17:00 – 21:00. Σάββατο: 15:00 – 20:00
Πολιτιστικός χώρος Πολύτροπον, Γκίνη 5, Καλύβια Θορικού. Τηλ: 2299 301466. Ε: [email protected] | https://www.facebook.com/profile.php?id=100063841279101 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 9 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη12.09.2018

Φεστιβάλ

5. Athens Science Festival 2022: Η μεγάλη γιορτή της επιστήμης έρχεται στην Τεχνόπολη – Τα highlights της διοργάνωσης

Tο Athens Science Festival, η μεγάλη γιορτή της επιστήμης, επιστρέφει από 21 έως 23 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την επιστήμη μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι σε ένα συναρπαστικό φεστιβαλικό τριήμερο στην καρδιά της πόλης. Το πρόγραμμα του Athens Science Festival είναι πλούσιο και πολυσυλλεκτικό με δράσεις για όλους: 70 διαδραστικά δρώμενα, 25 εργαστήρια για παιδιά, 15 workshops για ενήλικες, 20 ομιλίες, εκθέσεις τέχνης και επιστήμης, διαγωνισμούς και stand-up science μεταξύ άλλων. Ακόμη, και φέτος κορυφαίοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στο φεστιβάλ επιχειρώντας μέσα από τις ομιλίες τους να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από σύγχρονα ζητήματα.
21-23 Οκτωβρίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/festival/athens-science-festival-2022/
Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, Πειραιώς 100, Γκάζι. | https://www.athens-science-festival.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 11 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b