MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Match Point" του Woody Allen
"Match Point" του Woody Allen
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

O φθινοπωρινός καιρός που ολοένα κάνει πια την εμφάνισή του, μας προτρέπει όλους για βραδιές στην θαλπωρή του σπιτιού. Αυτό το Σαββατοκύριακο αν η βόλτα είναι εκτός πλάνου, εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Rocketman” του Dexter Fletcher: Open στις 23:45, Σάββατο 22/10

Ο Reginald ξεκινά από μια μικρή πόλη για να μεταμορφωθεί μέσα στα χρόνια σε έναν από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς του κόσμου, τον Elton John! Αυτή η βιογραφική ταινία πρόκειται να σας παρασύρει αλλά και να σας εμπνεύσει! Στον ρόλο του Elton John βρίσκουμε τον καταξιωμένο Taron Egerton. Η ταινία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για το τραγούδι “I’m Gonna Love Me Again”.

“Σινεμά ο Παράδεισος” του Giuseppe Tornatore: Open στις 2:30, Σάββατο 22/10

Ο μικρός Toto ζει σε ένα χωριό της Ιταλίας και ανακαλύπτει το σινεμά όταν γνωρίζει τον Alfredo, τον μηχανικό προβολής του κινηματογράφου. Μαγεύεται από το σινεμά που είναι τόσο σημαντικό για τους κατοίκους του χωριού και με βαριά καρδιά φεύγει αργότερα για να ζήσει στην μεγαλούπολη. Μια από τις πιο γλυκιές ιστορίες για την αποκάλυψη που μπορεί να προσφέρει το σινεμά σε κάποιον, για την βαθιά αγάπη για αυτό που ενώνει -ή άλλες φορές πολώνει- τις ανθρώπινες σχέσεις. Κρατήστε και λίγα χαρτομάντιλα κάπου κοντά γιατί η ερμηνεία -κυρίως- του μικρού Salvatore Cascio σε συνδυασμό με την μουσική του Ennio Morricone, θα σας γεμίσουν συναισθήματα. Φυσικά και η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας!

“Match Point” του Woody Allen: Cosmote Cinema 2 στις 18:00, Σάββατο 22/10

O Chris, ένας πρώην τενίστας, ερωτεύεται την Nola, η οποία τυχαίνει να είναι αρραβωνιαστικιά ενός φίλου του, του Tom. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο καθώς ο Chris ετοιμάζεται να παντρευτεί την αδερφή του Tom, την Chloe. Μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του Woody Allen, ο οποίος έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για το σενάριό του. Εξίσου ξεχωριστή και η ερμηνεία της Scarlett Johansson…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Συμμορίες της Νέας Υόρκης: Η ιστορία επιστρέφει με νέους χαρακτήρες σε μια τηλεοπτική μεταφορά δια χειρός Μάρτιν Σκορσέζε12.09.2018

“Αποκάλυψη Τώρα” του Francis Ford Coppola: Ερτ3 στις 22:15, Κυριακή 23/10

Ο λοχαγός Benjamin L. Willard αναλαμβάνει την αποστολή να ανακαλύψει κάπου στην Καμπότζη τον συνταγματάρχη Kurtz, ο οποίος έχει παρανοήσει και, πιστεύοντας πως είναι θεός, έχει δημιουργήσει τον δικό του “στρατό” με μια ομάδα ιθαγενών μέσα στα δάση. Η αποστολή δεν θα είναι εύκολη καθώς στη διαδρομή θα συναντήσουν πολλές παγίδες! Η πιο φιλόδοξη ταινία του Francis Ford Coppola που κατάφερε να ολοκληρωθεί μετά κόπων και βασάνων συγκαταλέγεται πια ανάμεσα στα μεγάλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Στον ρόλο του λοχαγού Willard βρίσκουμε τον Martin Sheen και στον εμβληματικό ρόλο του συνταγματάρχη Kurtz δεν είναι άλλος από τον Marlon Brando. Η ταινία απέσπασε 2 Όσκαρ -για Ήχο και Διεύθυνση Φωτογραφίας- και 6 υποψηφιότητες!

“Ο Φυγάς” του Andrew Davis: Star στις 23:50, Κυριακή 23/10

Ο Δρ Richard Kimble είχε την τέλεια ζωή μέχρι που η γυναίκα του δολοφονείται κι εκείνος καταδικάζεται σε θάνατο για την δολοφονία της. Καταφέρνει να δραπετεύσει κι έχει μια τελευταία ευκαιρία για να βρει τον πραγματικό δολοφόνο της γυναίκας του ενώ, ταυτόχρονα, πρέπει να ξεφύγει από την αστυνομία που τον καταδιώκει. Ο Harrison Ford ανεβάζει τους παλμούς με αυτήν την ερμηνεία! Η ταινία βασίστηκε στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960, η οποία δημιουργήθηκε από τον Roy Huggins.

“Ραντεβού στον Αέρα” του Jason Reitman:  Cosmote Cinema 1 στις 17:20, Κυριακή 23/10

Ο Ryan Bingham είναι αυτός ο εργαζόμενος που ανακοινώνει τις απολύσεις και μέρος της δουλειάς του είναι τα διαρκή ταξίδια. Αν και ενάντια στις δεσμεύσεις, δύο γυναίκες που θα μπουν στη ζωή του -η κάθε μια με διαφορετικό ρόλο- πρόκειται να του αλλάξουν την οπτική του για τον κόσμο. Ο George Clooney παίζει αυτόν τον μανιακό ταξιδιώτη στην ταινία του Reitman, έχοντας στο πλευρό του την Vera Farmiga και την Anna Kendrick. Συνολικά η ταινία προτάθηκε για 6 Όσκαρ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Ξεκινάει τις χρεώσεις για τους έξτρα χρήστες στο λογαριασμό σας12.09.2018

Online Πλατφόρμες

“The School for Good and Evil” του Paul Feig: Netflix

H Sophie και η Agatha είναι δύο κολλητές φίλες που βρίσκονται ξαφνικά σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο λόγος είναι ένα μαγικό σχολείο όπου ήρωες και κακοί εκπαιδεύονται για την διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ καλού και κακού. Η ταινία που βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην πρώτη θέση της δεκάδας για την πλατφόρμα του Netflix, επιχειρεί να σας ταξιδέψει σε έναν μαγικό κόσμο. Πραγματικά, ειδικά τα κοστούμια και η σκηνογραφία έχουν πετύχει απόλυτα να μεταδώσουν όλο αυτό που περιμένει κάποιος να δει διαβάζοντας την πλοκή!

“Ο Ένοχος” του Gustav Möller: Ertflix έως 24/01/2023

Ο Asger Holm είναι αστυνομικός που εργάζεται στο τμήμα των κλήσεων της Άμεσης Δράσης. Κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας, θα σηκώσει το τηλέφωνο και θα συνομιλήσει με μια γυναίκα που όπως όλα δείχνουν έχει πέσει θύμα απαγωγής. Στην προσπάθειά του να την σώσει, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τα δικά του προσωπικά βάσανα. Αυτή η δανέζικη ταινία, γεμάτη αγωνία, απέσπασε πολλά βραβεία παγκοσμίως ενώ δύο χρόνια μετά γυρίστηκε και το αμερικανικό remake της, με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal -το οποίο βρίσκεται στο Netflix.

“The Man Who Fell to Earth” του Nicolas Roeg: Cinobo από 22/10 έως 31/10

Ο Thomas Jerome Newton είναι ένας εξωγήινος που φτάνει στην γη προς αναζήτηση νερού για να σώσει τον πλανήτη του. Στην προσπάθειά του να το πετύχει αυτό με εξελιγμένα μέσα, προσαρμόζεται στον κόσμο των ανθρώπων όσο πιο καλά μπορεί. Όμως λίγο πριν φύγει, ο έρωτας του χτυπά την πόρτα ενώ πολλοί άπληστοι άνθρωποι του βάζουν διαρκώς εμπόδια. Ο David Bowie έδωσε μια εμβληματική ερμηνεία για την προσωπική του υποκριτική καριέρα και μας απέδειξε για άλλη μια φορά και με έναν ακόμη τρόπο πως το ταλέντο του δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b