MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ζαγοροχώρια: Μια βόλτα στα πιο εντυπωσιακά γεφύρια

Τα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου είναι πραγματικά μνημεία μέσα στην ομορφιά της φύσης. Η βόλτα σε αυτά αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε στα Ζαγοροχώρια.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες στα Ζαγοροχώρια είναι χωρίς αμφιβολία τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια του, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις παραδόσεις και τους θρύλους της περιοχής, αριστουργήματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής της Ηπείρου και αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού τοπίου. Χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα και φτάνουν τα 60 σε αριθμό.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά γεφύρια της περιοχής του Ζαγορίου. Αξίζει σίγουρα να κάνετε μια στάση και να φωτογραφηθείτε με φόντο αυτά τα μοναδικά αριστουργήματα, έργα ξακουστών μαστόρων της πέτρας, που ακόμα και σήμερα προκαλούν τον θαυμασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεζοπορία στα Ζαγοροχώρια: 4 μαγευτικές διαδρομές στη φύση12.09.2018

Γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό

Από τα πιο γνωστά και ξεχωριστά γεφύρια του Ζαγορίου, το Γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό βρίσκεται δυτικά του χωριού Κήποι. Το συγκεκριμένο γεφύρι αρχικά ήταν ξύλινο, αλλά μετατράπηκε σε πέτρινο το 1814 με χρηματοδότηση ενός καλόγερου από το μοναστήρι της Βίτσας- εξού και το δεύτερο όνομά του. Αυτό που εντυπωσιάζει όσους το αντικρίζουν από κοντά είναι το γεγονός ότι οι τρεις ημικυκλικές του καμάρες όπως στέκουν σε αρμονική παράταξη δημιουργούν την αίσθηση της ανάλαφρης κίνησης, δίνοντας την εντύπωση κινούμενης κάμπιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκάλα Βραδέτου: Το καλντερίμι της Ηπείρου για ξεχωριστές πεζοπορίες με μοναδική θέα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b