MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 8 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου 2022.

Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Με τα μάτια ανοιχτά: 7ο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνδιοργανώνουν το  7ο Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ «Με τα μάτια ανοιχτά». Από τις 13 έως τις 16 Oκτωβρίου, η καρδιά του ελληνικού ντοκιμαντέρ θα χτυπήσει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε και όχι μόνο και να συνομιλήσουμε με τους δημιουργούς τους.
13-16 Οκτωβρίου 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Tιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ /ημέρα
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός.

2. International Micro μ Festival: Το δημοφιλές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «ζωντανά» σε εννέα πόλεις

Το International Micro μ Festival πιστό στο ραντεβού με το κοινό του, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες για δωδέκατη χρονιά. Από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου, το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Κοπεγχάγη και Παρίσι. Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2022, το «ζωντανό» ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις 9 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών και να ψηφίσει για την αγαπημένη του. Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές σε ορισμένες από τις πόλεις του φετινού δικτύου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν για την αγαπημένη τους Σπουδαστική Ελληνική ταινία στο σπουδαστικό διαγωνιστικό που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, φυσικά τις Ευρωπαϊκές «μικρές» ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα στο καθιερωμένο διεθνές μέρος του φεστιβάλ και μία σειρά προβολών video art, με βάση την ελληνική ποίηση με τον τίτλο «Πνοές».
13-16 Οκτωβρίου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Αγορά εισιτηρίων: viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Εκθέσεις

3. Δημήτρης Χαρισιάδης: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Έλληνα φωτογράφου στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Στα πλαίσια του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων της νέας περιόδου γίνεται με έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση του έργου του ιδρυτικού μέλους της και μεγάλου Έλληνα φωτογράφου, του Δημήτρη Χαρισιάδη. Η παρουσίαση θα γίνει από τον καθηγητή φωτογραφίας και εκδότη του περιοδικού «ΦΩΤΟγράφος’», Τάκη Τζίμα, με βάση το βιβλίο που έγραψε για τον Δημήτρη Χαρισιάδη. Η έκθεση αποτελείται από σημαντικές φωτογραφίες του Δ. Χαρισιαδη από το ιστορικό αρχείο της ΕΦΕ και το αρχείο του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος.
Εγκαίνια έκθεσης και παρουσίαση έργου του Δημήτρη Χαρισιάδη: Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 15-20 Οκτωβρίου
Ωράριο: Καθημερινά, 17:30 – 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, Πόντου 12, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0822 8131

4. Θάλεια Φλωρά-Καραβία – Ζωγραφικό «ημερολόγιο» του 1921: Ολοκληρώνεται η έκθεση στην Παλαιά Βουλή

Στις 15 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής, ολοκληρώνεται η έκθεση «Θάλεια Φλωρά-Καραβία, Μικρά Ασία 1921», που παρουσιάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Σε αυτήν παρουσιάζονται εικαστικά έργα της Θάλειας Φλωρά-Καραβία, συνοδευόμενα από επιλεγμένα ιστορικά κειμήλια του ΕΙΜ που ζωντανεύουν το κρίσιμο έτος 1921. Η πρωτοπόρος ζωγράφος Θάλεια Φλωρά-Καραβία, για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία, μετέβη το καλοκαίρι του 1921 ως ανταποκρίτρια στο θέατρο του πολέμου. Η Φλωρά σχεδιάζει και στέλνει φλογερές όσο και βαθιά λογοτεχνικές ανταποκρίσεις από την Αθήνα, τη Σμύρνη, την Προύσα και τα Μουδανιά. Επικεντρώνεται στον υγειονομικό αγώνα που εξελίσσεται στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου, ένα θαυμαστό αγώνα για τη διάσωση της ζωής όχι μόνο του τραυματισμένου στρατιώτη αλλά του συνόλου των πληθυσμών υπό ελληνική διοίκηση.
Διάρκεια: 15 Ιουλίου – 15 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10.00-16.00
Είσοδος ελεύθερη
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, 210.3237.617

5. Ευγένιος και Σωτήρης Σπαθάρης: Ολοκληρώνεται η έκθεση αφιερωμένη στους σπουδαίους καλλιτέχνες από τη γκαλερί Σκουφά Ευγένιος και Σωτήρης Σπαθάρης: Έκθεση αφιερωμένη στους σπουδαίους καλλιτέχνες από την γκαλερί Σκουφά

Ολοκληρώνεται στις 15 Οκτωβρίου, στην Γκαλερί Σκουφά , η έκθεση-αφιέρωμα στο έργο των Σωτήρη και Ευγένιου Σπαθάρη και στο Ελληνικό Θέατρο Σκιών. Επιχειρώντας να υπενθυμίσει τη δύναμη, την αμεσότητα και την επικαιρότητα της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης, η έκθεση, δεκατέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Ευγένιου Σπαθάρη, παρουσιάζει το εικαστικό έργο των «Σπαθάρηδων» μέσα από αυτοτελή έργα ζωγραφικής και συνθέσεις με τις γνωστές φιγούρες των χαρακτήρων του «Καραγκιόζη» με ευδιάκριτα στοιχεία δανεισμένα από το θέατρο σκιών και τη ναΐφ ζωγραφική. Μέσα από τις συνθέσεις τους, οι «Σπαθάρηδες» αναβιώνουν ιστορικά γεγονότα και θρύλους της ελληνικής παράδοσης με απλές φόρμες, καθαρά χρώματα και άπλετη φαντασία.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 22 Σεπτεμβρίου 2022 έως 15 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα/Τετάρτη: 10:00 – 16:00. Τρίτη/Πέμπτη: 10:00 – 21:00. Παρασκευή: 10:00 – 20:00. Σάββατο: 10:30 – 16:00
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι. Τ.: 210 3603541. Ε-mail: [email protected], website: www.skoufagallery.gr.

6. Platforms Project: Η φουάρ εναλλακτικής τέχνης «γιορτάζει» τα δέκα χρόνια της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Το Platforms Project γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίασης του και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στην έως τώρα ιστορία του με ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς  και πάρτι,  από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. To Platforms Project αποτελεί μία διεθνή έκθεση που έχει πάντα ως στόχο την παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που δρουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Φέτος, παρουσιάζει πλατφόρμες από 26 χώρες  με περισσότερους από 800 καλλιτέχνες .
Διάρκεια Έκθεσης: 13-16 Οκτωβρίου
Ωράριο: Πέμπτη: 18:00–22:00 και Παρασκευή εώς Κυριακή: 12:00–21:00.
Είσοδος: Ελεύθερη
Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης. | https://platformsproject.com/

7. Golden Era: Ολοκληρώνεται η ατομική έκθεση του Γιώργου Κουβάκι στην Evripides Art Gallery

Ολοκληρώνεται στις 15 Οκτωβρίου, στην Evripides Art Gallery , η έκθεση του Γιώργου Κουβάκι με τίτλο «Golden Era».Στην διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών, ο Γιώργος Κουβάκιςμέσα από την ανεξάντλητη δημιουργία του υπηρετεί με σεβασμό και προσήλωση τον στόχο του: να εξελίσσει και να ανανεώνει την τέχνη του παρουσιάζοντας σε αφηγηματικές ενότητες, όχι μόνο το χαρακτηριστικό του εικαστικό αποτύπωμα αλλά και την κοσμοθεωρία του. Το νέο του έργο αφορά την ώριμη επανασύνδεση του καλλιτέχνη με τα LUD, τα οποία παρουσίασε πρώτη φορά πριν 7 χρόνια. Στα έργα της μετά-LUD εποχής, εμπλουτίζει την τεχνική του και δημιουργεί ένα παλίμψηστο πολυετούς εμπειρίας που απεικονίζει την πολυδιάστατη, αινιγματική και ταυτόχρονα πρόσφορη σε πολλές ερμηνείες εικαστική γραφή του καλλιτέχνη.
Διάρκεια έκθεσης: 22 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 20:30. Τετάρτη: 11:00 – 17:00. Σάββατο: 11:00 – 16:00
Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 και Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλ: 2103615909. Ε: [email protected]. | https://evripides-art.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη12.09.2018

Εκδηλώσεις

8. The Meet Market: Η πιο πολύχρωμη μετακινούμενη αγορά της πόλης έρχεται στην Τεχνόπολη

Το Meet Market, η πολύχρωμη μετακινούμενη αγορά της πόλης, επιστρέφει για 131η συνεχή φορά στις 15 και 16 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Περισσότεροι από 120 σχεδιαστές, καλλιτέχνες, μικροί παραγωγοί και συλλέκτες, ανάμεσα τους και 30(!) new entries, συγκεντρώνονται όλοι μαζί στο ίδιο σημείο, για να μας ξεναγήσουν στη δημιουργική πλευρά της σύγχρονης Αθήνας. Ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, αντικείμενα τέχνης και διακόσμησης, προϊόντα wellness & περιποίησης, είδη για το παιδί, βιολογικά τρόφιμα, vintage θησαυρούς και πολλά ακόμα, ενώ δεν θα λείπουν οι street food λιχουδιές για γεύμα ολόκληρο ή λύση στη λιγούρα της βόλτας, οι μπύρες από τοπικές μικροζυθοποιίες και τα κοκτέιλς, καθώς και οι δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά.
Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 | Ωράριο: 12.00 – 22.00
Είσοδος Ελεύθερη
Μηχανουργείο & Προαύλιο Μηχανουργείου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, Πειραιώς 100, Γκάζι. | https://www.themeetmarket.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b