MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, διαλέξεις, προβολές με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Ομιλίες για την ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων από τον Δήμο Αθηναίων στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Γκράβας

Unsplash: Photo by Emma Simpson

Ο Δήμος Αθηναίων επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την υποστήριξη των δημοτών σε θέματα αγωγής και υγείας, συνεργάζεται με επιστημονικά αναγνωρισμένους φορείς και διεξάγει στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης μέσω Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) κύκλους ομιλιών με δωρεάν συμμετοχή από τον Οκτώβριο 2022 έως τον Απρίλιο 2023. Οι κύκλοι ομιλιών αφορούν σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων και θα πραγματοποιηθούν από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία” και την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” αντίστοιχα. Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου περιλαμβάνει στις 17.00-19.00 την «Ανοιχτή συζήτηση σε θέματα ψυχικής υγείας», με ομιλήτρια την Λίλλιαν Μαρκάκη (Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια. Μέλος του ∆.Σ. της ΕΨΕ και του ΙΣΑ), στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Γκράβας.
15/10 στις 17.00-19.00
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Γκράβας, Ταϋγέτου 60

2. Χρυσές Νύχτες 2022: Προβολές ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

“The Accident”, Omri Dekel-Kadosh

Οι Χρυσές Νύχτες, η δράση που ξεκίνησε η Ακαδημία των César για να προβάλει τις ταινίες μικρού μήκους που βράβευσαν και ξεχώρισαν περισσότερες από 30 Ακαδημίες Κινηματογράφου απ’όλο τον κόσμο, επιστρέφουν τον Οκτώβριο 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Κάθε χρόνο, περισσότερες από 30 Ακαδημίες Κινηματογράφου παγκοσμίως ξεχωρίζουν μία ταινία μικρού μήκους ανάμεσα στις παραγωγές της χώρας τους. Αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα βραβευμένων ταινιών που ταξιδεύει σε μεγάλες πόλεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το πρώτο πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 17.00 και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα δυο προγράμματα, όπου μεταξύ άλλων θα προβληθούν οι ταινίες “Über Wasser” της Jela Hasler, “The Accident” του Omri Dekel-Kadosh, “Seed of Hope” του Claude Kongs κ.α..
15/10 στις 17.00(Πρόγραμμα 4), 19.30 (Πρόγραμμα 5), 21.30 (Πρόγραμμα 6)
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα
Προκρατήσεις θέσεων στο ifg.eventbrite.com

3. 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας Art4More: Δράσεις, εργασία και συναυλία της Μαρίας Παγαεωργίου στο Πάρκο Α. Τρίτσης
Μαρία Παπαγεωργίου, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Μαρία Παπαγεωργίου, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Το Platforms Project γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίασης του και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στην έως τώρα ιστορία του με ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς και πάρτι. To Platforms Project 2022 – Independent Art Fair θα παρουσιαστεί φέτος με ημερίδες, περφόρμανς, ομιλίες και workshops από τις συμμετέχουσες ομάδες. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το παιδικό εργαστήριο “Μάθε-∆ράσε-Άλλαξε …την κοινωνία”, την παράσταση ακροβατικών “Αγάπη Είναι…”, το εργαστήριο ενηλίκων “Η αναπνοή ως πηγή ζωής και το τραγούδι ως µέσο έκφρασης”. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι ενηλίκων “Το δέντρο της ζωής” και “Τα στοιχεία της φύσης”, η ακροβατική performance “Σταθερά Ασταθείς”, η βιωματική δράση “FE-ARTY Networking Roundtable” και η συναυλία της Μαρίας Παπαγεωργίου.
15/10 και 16/10 στις 09.00 – 22.00
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Α. Τρίτσης”, Λεωφόρος Δημοκρατίας, έξοδος 6 Αττ. Οδού

4. Platforms Project 2022 – Independent Art Fair στον Εκθεσιακό Χώρο Νίκος Κεσσανλής

Το Platforms Project γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίασης του και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στην έως τώρα ιστορία του με ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς και πάρτι. To Platforms Project 2022 – Independent Art Fair θα παρουσιαστεί φέτος, από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 στον Εκθεσιακό χώρο “Νίκος Κεσσανλής” της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, TK 182 35 Αγ. Ιωάννης Ρέντης) με ημερίδες, περφόρμανς, ομιλίες και workshops από τις συμμετέχουσες ομάδες. Ως κατεξοχήν φυτώριο νέων καλλιτεχνών, όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί, και φέτος, την ιδανική επιλογή για το Platforms Project. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2020-21 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου. Στο Platforms Project 2022 θα συμμετέχουν 62 πλατφόρμες με περισσότερους από 800 καλλιτέχνες επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο που οικοδομείται και επικοινωνεί τα τελευταία δέκα χρόνια μέσω του Platforms Project. Συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων οι performances “Θυσία” της Σοφία Ανδρόνικος, “ShadowsForRest” της Βιλελμίνη Ανδριώτη και του Θάνου Δεσποτόπουλου. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις performance “CLEANING” της  Evelyn Papadopoulou, “Περσεφόνη”της Στέλλας Τσουματίδου, αλλά και πολλές άλλες δράσεις και ομιλίες.
15/10 και 16/10 στις 12.00 – 21.00
Α.Σ.Κ.Τ. – Εκθεσιακός Χώρος “Νίκος Κεσσανλής”, Πειραιώς 256

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1ο Φεστιβάλ «Μονοπάτια Ζωής»: Ένα διήμερο δωρεάν δράσεων στην Τεχνόπολη για την εξάλειψη του ηλικιακού ρατσισμού12.09.2018

5. 1ο Φεστιβάλ Μονοπάτια Ζωής: Ένα διήμερο δωρεάν δράσεων στην Τεχνόπολη για την εξάλειψη του ηλικιακού ρατσισμού

Ένα φεστιβάλ για τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους (65+) και όλη την οικογένεια. Αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που έχουν για τον καθένα οι μεγαλύτεροι άνθρωποί, η ΑΝΤΑΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ, σε συνεργασία με περισσότερους από 20 αναγνωρισμένους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, διοργανώνει το 1ο φεστιβάλ “Μονοπάτια Ζωής”, που εστιάζει στους ηλικιακά μεγαλύτερους ανθρώπους, αγκαλιάζοντας συγχρόνως και τις νεότερες γενιές. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενδυνάμωση και γεφύρωση των μεγαλύτερων ανθρώπων με φορείς, με συνομήλικους αλλά και με τις νεότερες γενιές μέσα από ποικίλες συμμετοχικές δράσεις. Το φεστιβάλ θα διαθέτει Περίπτερα Φορέων για ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα δράσεων και εθελοντισμού των Οργανώσεων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, άθληση για ενήλικες και παιδιά, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάσουν ένα από τα αθλήματα της #BEACTIVEHELLAS και το κιόσκι της ΑΝΤΑΜΑ,  που αφορά στην ενημέρωση για τις δράσεις ενδυνάμωσης των μεγαλύτερων ανθρώπων, που περιλαμβάνει φωτογράφιση για την καταπολέμηση του Ηλικιακού Ρατσισμού. Ακόμα θα υπάρχουν ζωάκια συντροφιάς, ώστε να βρουν τα ενήλικα σκυλάκια του «Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αιγιαλείας» το παντοτινό τους σπίτι. Συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να παρακολουθήσουν προγράμματα όπως “Χρήση Εφαρμογών Επικοινωνίας από την Κοιν.Σ.Επ Επανεκκίνησις”, “Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδι από τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων”, “‘Happy Yoga and Mindfulness για Όλους” κ.α., ενώ την Κυριακή 16 Οκτωβρίου κάποιες από τις δραστηριότητες θα είναι, “Λάχανα και Χάχανα στον κήπο – Οι ήρωες της σωστής διατροφής”, “Μαθαίνω την ‘έξυπνη’ συσκευή μου”, “Yoga απελευθέρωσης εντάσεων σε κορμό, άνω άκρα και αυχένα” κ.α..
15/10 και 16/10 στις 10.00 – 18.30
Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Κεραμεικός 

6. Δημήτρης Μητρόπουλος-Ζωή και Έργο: Στρογγυλή τράπεζα στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων διοργανώνει στρογγυλή τράπεζα με θέμα τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Μητρόπουλου. Συμμετέχουν επιφανείς μουσικολόγοι και μελετητές του έργου του Μητρόπουλου, οι οποίοι θα αναδείξουν την πολυσχιδή καλλιτεχνική προσωπικότητα του μεγάλου αυτού δημιουργού, τη σπουδαία συμβολή του στη μουσική ζωή της Ελλάδας, αλλά και τη διεθνή του καλλιτεχνική ακτινοβολία. Μερικοί από τους ομιλητές είναι οι Νίκος Μαλιάρας, Στεφανία Μεράκου, Χάρης Ξανθουδάκης, Μιχάλης Οικονόμου, Μάρκος Τσέτσος, Νίκος Τσουχλός, Βύρων Φιδετζής, Ιωάννης Φούλιας.
15/10 στις 11.00 – 14.00
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59

7. Ο Κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοιχτός τις Κυριακές

www.presidency.gr

Από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοίγει και πάλι για το κοινό, από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’, αρ. 2. Τυχόν αλλαγές στην επισκεψιμότητα του κήπου θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας www.presidency.gr.
16/10 στις 10.00 – 16.00
Προεδρικό Μέγαρο, Ηρώδου Αττικού 21

8. Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
15/10 και 16/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟικονομίδης- Νιάρρος: Χτυπάμε όλα τα ταμπού μέσα στο “ναό”12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b