MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Μερικές δικές μας κορυφαίες προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα ξανά στο Θέατρο Τέχνης

H επιτυχημένη παραγωγή «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ επιστρέφει, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν», με νέα ερμηνευτική και σκηνοθετική προσέγγιση από τη Μαρία Πρωτόπαππα. Αναλαμβάνοντας να αρθρώσει η ίδια το μεγαλύτερο μέρος των λόγων της Αντιγόνης, η σκηνοθέτις επιχειρεί ένα σχόλιο ανάμεσα στο σημαίνον και το σημαινόμενο της ύπαρξης της ηρωίδας. Υπάρχει η Αντιγόνη και κατά πόσο είναι αληθινή η επιθυμία-ανάγκη που τη γεννά; Η Αντιγόνη θέτει ένα γοητευτικό αίνιγμα ανά τους αιώνες. Τι την ωθεί να συγκρουστεί με την εξουσία; Η σύγκρουση αυτή δικαιολογεί τη θυσία της ζωής της; Υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά στον Κρέοντα με τον οποίο αντιπαρατίθεται; Πόσο χρειάζεται η κάθε κοινωνία την παρουσία μιας Αντιγόνης και για ποιους λόγους πέρα από τους προφανείς;
Σάββατο 15/10, 20:30
15€ – 20€
Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

2. Τα Άγουρα Κεράσια του Μιχαήλ Άνθη, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη επιστρέφουν στο Θέατρο Αυλαία – Πολυχώρος Τεχνών

Το έργο “Τα Άγουρα Κεράσια” που κέρδισε κοινό και κριτικούς έρχεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αυλαία, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Ένα σοκαριστικό θρίλερ ενδοοικογενειακής βίας, όπου ο Στάθης και η Φανή ζουν την φαινομενικά ήσυχη σχέση τους σε κάποια γωνιά της ελληνικής επαρχίας. Εκείνος γιατρός και πολλά υποσχόμενο κομματικό στέλεχος, εκείνη manager development σε πρόωρη απόσυρση, προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στην 15χρονη κόρη τους Μαρία. Πίσω, όμως, απ’ την ειδυλλιακή ησυχία, ένα τέρας καραδοκεί.
Σάββατο 15/10, 21:00
12€ – 15€
2ας Μεραρχίας &, Κουντουριώτου 182, Πειραιάς

3. Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στο Εθνικό Θέατρο

Ο Γιώργος Κουτλής παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το έργο του Ντιμίτρι Ντανίλοφ, «Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ», το οποίο και εγκαινιάζει τη νέα θεατρική περίοδο στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου. «Άστυνομικό θρίλερ παραλόγου με κωμικά στοιχεία», έτσι χαρακτηρίζει το έργο ο σκηνοθέτης Γιώργος Κουτλής, ενορχηστρώνοντας μια παράσταση που ασκεί κριτική στην κυρίαρχη κουλτούρα της εποχής μας, που επιβάλλει να αντλείς ευχαρίστηση από ό,τι ζοφερό σε περιβάλλει και να έχεις απαραιτήτως θετική ενέργεια. Την ίδια στιγμή το έργο χτυπάει ένα καμπανάκι κινδύνου για το πώς οι μηχανισμοί καταστολής χρησιμοποιούν τους πλέον ευφάνταστους και εκλεπτυσμένους τρόπους για να οδηγήσουν τον πολίτη σε μια καταναγκαστική “ευτυχία” και από εκεί στην αυτοκαταστολή.
Σάββατο 15/10, 21:00
5€ – 20€
Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα 

4. Άλκηστις του Ευρυπίδη, στο Θέατρο Χώρος

Photo credits: Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Η Άλκηστις του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο πλαίσιο της σειράς «Παραβάσεων» του κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Απρίλιο του 2022, μεταφέρεται στο Θέατρο Χώρος. Η Έλενα Μαυρίδου επιχειρεί τη δική της σκηνοθετική προσέγγιση στο κείμενο «Άλκηστις» του Ευριπίδη, ακροβατώντας ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα. Μαζί της οι Δημήτρης Λάλος, Σωτήρης Τσακομίδη, Δήμητρα Κούζα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης.
Κυριακή 16/10, 19:00
15€ – 20€
Πραβίου 6 – 8, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Λάλος: Δεν έγινα γνωστός επειδή ήμουν όμορφος, αλλά μέσα από τη δουλειά μου12.09.2018

5. Ελένη του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο Θέατρο Ροές

Η Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει στο Αρχαίο Δράμα με την «Ελένη του Ευριπίδη», διασκευή για μια ηθοποιό σε ερμηνεία Βασιλικής Τρουφάκου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Όπως αναφέρει η Ιόλη Ανδρεάδη, σε ένα σημείο στο σκηνοθετικό της σημείωμα:  “Η «Ελένη» του Ευριπίδη δεν είναι μια ιλαροτραγωδία. Είναι ένα έργο τρομακτικά επίκαιρο και σπαρακτικό. Ένα έργο τραγικό που μιλά για το ‘εδώ και τώρα’. Ένα έργο για τη γυναίκα. Και ένα έργο για τον πόλεμο. Για τη ριζική αθωότητα της γυναίκας και για τον τρόπο που η μοίρα της τόσο συχνά υφαίνεται αποκλειστικά μέσα από τις αποφάσεις και τη βία των ανδρών. Ένα έργο για την ανώφελη τρέλα του πολέμου και για τα αδειανά πουκάμισα που χαρίζει ως τρόπαια. Ένα έργο για τον παραλογισμό της μάχης και τις πληγές του έρωτα. Ένα έργο για την ομορφιά ως πηγή δυστυχίας.”
Κυριακή 16/10, 21:00
12€ – 15€
Ιάκχου 16, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

6. O Rous live στο Gazarte Roof Stage

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων μυσταγωγικών εμφανίσεων σε όλη τη χώρα, ο Γιώργος Ρους επιστρέφει στην Αθήνα, για μια ακόμα μοναδική βραδιά στο Gazarte Roof Stage. Ξεκινώντας δώδεκα χρόνια πριν, με μια κιθάρα στις αποσκευές του, o Γιώργος Ρους μοιραζόταν τα τραγούδια του με το κοινό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έτσι και φέτος, μετά από μια παράξενη χρονιά που δεν θα μοιάσει ξανά με καμία άλλη, ταξιδεύει και πάλι με συνοδό την κιθάρα του, έχοντας μαζί του μουσικές εκπλήξεις και δίνοντας το σύνθημα πως όλα είναι μια αρχή.
Σάββατο 15/10, 21:30
12€
Βουτάδων 34, Γκάζι

7. Μίκης Θεοδωράκης. Γάλλοι και Έλληνες ποιητές: Σπάνια τραγούδια του Έλληνα συνθέτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης και ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου μάς προσκαλούν, στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής, για μια μοναδική συναυλία με σπάνιες μελοποιήσεις Γάλλων και Ελλήνων ποιητών από τον Μίκη Θεοδωράκη. Σε αυτή τη συναυλία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που περιλαμβάνει σπάνια τραγούδια που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο Παρίσι το 1958 πάνω σε ποιήματα του Πωλ Ελυάρ, καθώς και μια σειρά μελοποιημένων ποιημάτων των Μανόλη Αναγνωστάκη, Μάνου Ελευθερίου, Κώστα Καρυωτάκη, Τάσου Λειβαδίτη και Γιώργου Σεφέρη από τον συνθέτη. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μελοποιημένα γαλλικά ποιήματα από τους συνθέτες Εντγκάρ Βαρέζ, Ρεναλντό Αν και Κουρτ Βάιλ, καθώς και με μια πιανιστική μινατούρα του Ιάννη Ξενάκη.
Κυριακή 16/10, 19:30
10€ – 15€
Εναλλακτική Σκηνή – Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜίκης Θεοδωράκης: Η ζωή και το έργο του σπουδαιότερου Έλληνα συνθέτη12.09.2018

ΧΟΡΟΣ

8. Κόκκινη Κλωστή, η χορογράφος και χορεύτρια Ελευθερία Ρίζου στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Η παράσταση «Κόκκινη Κλωστή» συμπυκνώνει την πορεία ζωής μιας γυναίκας μέσα στα όρια του ίδιου χώρου. Στην περφόρμανς της Ελευθερίας Ρίζου, ανθρώπινο σώμα, αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες «συνεργάζονται» σε μια μόνιμη κίνηση προς τα εμπρός, ξετυλίγοντας σαν όνειρο στιγμές από τον συναισθηματικά πολυτάραχο βίο μιας γυναίκας. Η «Κόκκινη Κλωστή» είναι επίσης η ιστορία της απόδρασης της από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα. Και η δημιουργία ενός ιδιωτικού χώρου στον οποίο η ηρωίδα μπορεί να υπάρχει σε διαφορετικούς ρόλους, εποχές και ηλικίες.
Σάββατο 15/10, 20:30
8€
Κορυτσάς 39, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b