MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Η νέα εβδομάδα ξεκινά κι εμείς συγκεντρώνουμε στην ατζέντα μας τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Ελβίρα ντε Ιδάλγο – Η ντίβα που δίδαξε την Κάλλας: Προβολή ντοκιμαντέρ στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση “Ελβίρα ντε Ιδάλγο, η ντίβα που δίδαξε την Κάλλας”, αφού προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Βίκυς Καλάβια. Συγκεκριμένα η Ελβίρα ντε Ιδάλγο είναι γνωστή ως δασκάλα της Μαρίας Κάλλας, ελάχιστοι όμως τη γνωρίζουν ως σοπράνο με εξαιρετική σκηνική παρουσία στο χώρο της όπερας. Γύρισε όλον τον κόσμο και επεδίωκε πάντα στις παραστάσεις της να τραγουδά το τραγούδι “Είμαι απ’ την Ισπανία”, αλλά παρόλ΄ αυτά στην πατρίδα της ξεχάστηκε. Το ντοκιμαντέρ της Βίκυς Καλάβια, “Ελβίρα ντε Ιδάλγο, αποκαθιστώντας μια ντίβα” (2021, 55’), που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (στα ισπανικά με ελληνικούς υπότιτλους), επιδιώκει να την ανασύρει από την ανωνυμία και να την τοποθετήσει εκεί που ανήκει: στο πάνθεον με τις ντίβες της όπερας. Πριν από την προβολή, η σκηνοθέτις θα συζητήσει με τον Χουάν Βιγιάλμπα Σεμπαστιάν, συγγραφέα της βιογραφίας Ελβίρα ντε Ιδάλγο, από πριμαντόνα, δασκάλα της Μαρίας Κάλλας. Συντονίζει η θεατρολόγος – μουσικολόγος Στέλλα Κουρμπανά, Έφορος Αρχείου Ωδείου Αθηνών.
10/10 στις 19.00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη
Κρατήσεις θέσεων στο www.eventbrite.com

Έφηβοι, θέατρο και κοινωνία: Διημερίδα από το Μικρό Εθνικό

Το Μικρό Εθνικό διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Έφηβοι, θέατρο και κοινωνία: πρακτικές, νέες προοπτικές και προκλήσεις», στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο», στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά. Συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν μια σειρά παρουσιάσεων αλλά και masterclasses για εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες του θεάτρου. Στόχος του διημέρου είναι η γνωριμία με διάφορες προσεγγίσεις και μεθοδολογίες που αφορούν στο εφηβικό θέατρο, δημιουργώντας έτσι έναν δημιουργικό και γόνιμο διάλογο. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει ομιλία του Chris Cooper,του Peter Hussey,
παρουσίαση του προγράμματος και προβολή ντοκυμαντέρ,”Το Θέατρο στο νέο σχολείο”, 2018-2022 από την ομάδα εργασίας του έργου: Σοφία Βγενοπούλου, Βαλάντη Φράγκο, Ελένη Ζαχοπούλου, Ελένη Ζαραφίδου, Ντίνα Σταματοπούλου και πάνελ παρουσιάσεων από καλεσμένους ομιλητές και ομιλήτριες και ανοιχτή συζήτηση. Συντονίζει η Σοφία Βγενοπούλου.
10/10, 16:00-22:30
Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά, Πειραιώς 52, Νέο Φάληρο-Πειραιάς

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
07/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b