MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

Θέατρο Πορεία: Συνεχίζεται η προσφορά στην προπώληση

Συνεχίζονται οι προσφορές στην προπώληση των εισιτηρίων για τις παραγωγές του θεάτρου Πορεία.

Monopoli Team

Με πέντε δικές του παραγωγές και μια συμπαραγωγή, το θέατρο Πορεία ανοίγεται στη νέα σεζόν, συνεχίζοντας συνειδητά την φιλοσοφία του ρεπερτορίου που, με ευκρίνεια, έχει καθιερώσει.

Δυναμικά με sold out ξεκίνησε το Νυχιάνγκ του Δημήτρη Τάρλοου που ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων στις 16 Οκτωβρίου. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσφορές στην προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις που αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα το επόμενο διάστημα.

Νυχιάνγκ του Δημήτρη Τάρλοου

Ειδικότερα οι προσφορές είναι οι εξής:
  • Όνειρο ενός γελοίου – Όλα τα εισιτήρια στην τιμή των 10€ έως την ημέρα της πρεμιέρας στις 19/10/2022
  • Το Κουκλόσπιτο – Όλα τα εισιτήρια στην τιμή των 15€ έως την ημέρα της πρεμιέρας στις 9/11/2022
  • Δόξα Κοινή – Όλα τα εισιτήρια στην τιμή των 10€ έως την ημέρα της πρεμιέρας στις 9/1/2023
  • Θάνατος στη Βενετία – Όλα τα εισιτήρια στην τιμή των 15€ έως την ημέρα της πρεμιέρας στις 28/2/2023
  • Garamond 12 – Όλα τα εισιτήρια στην τιμή των 10€ έως την ημέρα της πρεμιέρας στις 24/4/2023

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις

Η κεντρική του παραγωγή για φέτος θα είναι το «Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ιψεν σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίος επιστρέφει στην κλασική εργογραφία, τέσσερα χρόνια μετά την «Αγριόπαπια»· επιστρέφει δηλαδή στον Ίψεν. Με την Λένα Παπαληγούρα στον εμβληματικό ρόλο της Νόρας και μαζί της τους Γιώργο Χριστοδούλου, Θανάση Δόβρη, Κώστα Βασαρδάνη, Βίκυ Κατσίκα και Όλγα Δαλέκου, ο Τάρλοου εντρυφεί σ’ ένα από γνωστότερα ιψενικά δράματα (σε νέα μετάφραση και προσαρμογή του ιδίου) «σε μια καλή ώρα, καθώς το έργο μιλάει για τα δύο φύλα, για την ανάγκη προσέγγισης τους και για την φθορά του γάμου», όπως σχολιάζει.

Ο Νίκος Χατζόπουλος στον «Θάνατο από τη Βενετία» του Τόμας Μαν.

Ο θάνατος στη Βενετία για πρώτη φορά στη σκηνή

Στις ελπιδοφόρες νέες παραγωγές του θέατρου συνυπολογίζεται και «Ο θάνατος στη Βενετία» το αριστούργημα του Τόμας Μαν που έγινε ευρέως γνωστό κατά την σκηνοθεσία του Λουκίνο Βισκόντι και τώρα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου, διασκευή του Στρατή Πασχάλη και τους Νίκο Χατζόπουλο στον ρόλο του συγγραφέα Ασενμπαχ και Ορέστη Χαλκιά στο ρόλο του Τάτζιο. Τη μουσική υπογράφει ο Άγγελος Τριανταφύλλου.

“Μεταγραφή” από την Κρήτη

Ανάμεσα στις νέες παραγωγές που θα ανέβουν στη σκηνή του θέατρου, θα δούμε και «Το όνειρο ενός γελοίου» (19 Οκτωβρίου – 3 Ιανουαρίου) του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, την σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή με πρωταγωνιστή το Νικόλα Χανακούλα, μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης που διέπρεψε στην τοπική κοινωνία του νησιού και τώρα ξεκινάει μια νέα διαδρομή από την Αθήνα.

Ο Νικόλας Χανακούλας στο «’Ονειρο ενός γελοίου».

Τα έργα της Σχολής Πυροδότησης

Ο φετινός προγραμματισμός του «Πορεία» περιλαμβάνει δύο έργα από την Σχολή Πυροδότησης που πρόκειται να εγκαινιάσει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της, υπό τη διεύθυνση των Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και Θανάση Τριαρίδη.

Θα επαναληφθεί το σκηνικό ποίημα της «Δόξας κοινής» (9 Ιανουαρίου – 14 Φεβρουαρίου), βασισμένο στο ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Εις την οδόν των Φιλελλήνων». Η διανομή της παράστασης θα ανανεωθεί με πρωταγωνιστές τους Μάιρα Γραβάνη, Θανάση Δόβρη, Βίκυ Κατσίκα, Αυγουστίνο Κούμουλο, Λήδα Μανιατάκου, Διονύση Πιφέα, Αρετή Τίλη, Σίσσυ Τουμάση και Ορέστη Χαλκιά.

Επίσης το έργο «Garamond 12» (24 Απριλίου) σε σκηνοθεσία του εξ Ολλανδίας Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, ένα έργο που φέρει την υπογραφή της Μαρίας Δριμή, μιας γιατρού εντατικολόγου, φοιτήτριας της Σχολής.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b