MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Αλληλεγγύη, ελπίδα σε δύσκολους καιρούς: Ψηφιδωτά από χάπια και κάψουλες σε μια ιδιαίτερη έκθεση στα Χανιά

Μια ιδιαίτερη έκθεση της Ιατρού Ελένης Ιωαννίδου με ψηφιδωτά από ληγμένα χάπια και κάψουλες θα λάβει χώρα στα Χανιά, στο πλαίσιο των προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Αλληλεγγύη, ελπίδα σε δύσκολους καιρούς: Ψηφιδωτά από χάπια και κάψουλες σε μια ιδιαίτερη έκθεση στα Χανιά
Monopoli Team

Τα 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων – στο πλαίσιο των Προ – Φεστιβαλικών εκδηλώσεών του- σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στις 7:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στα εγκαίνια της έκθεσης, της Ιατρού Ελένης Ιωαννίδου, «Αλληλεγγύη, ελπίδα σε δύσκολους καιρούς: Ψηφιδωτά με ληγμένα χάπια και κάψουλες».

«Αλληλεγγύη, ελπίδα σε δύσκολους καιρούς»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Η Ελένη Ιωαννίδου είναι Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ως εθελόντρια στο Κοινωνικό Φαρμακείο Ρεθύμνου και εξαιτίας της ερασιτεχνικής της ενασχόλησης με τα καλλιτεχνικά από μικρή, χρησιμοποίησε από τα χάπια που προσέφεραν οι συμπολίτες της για να χρησιμοποιηθούν από άλλους συμπολίτες της που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν, εκείνα τα οποία ήταν ακατάλληλα για ανακυκλοφορία και έφτιαξε ψηφιδωτά, μωσαϊκά από χιλιάδες κάψουλες και χάπια.

Η διαδικασία αυτή δημιουργίας, που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, μέσα στην πανδημία πήρε μια ιδιαίτερη μορφή έκφρασης. Έκφραση της εσωτερικής πίεσης, που συνδέεται με την απαιτητική δουλειά στο νοσοκομείο, αλλά και της ανάγκης επικοινωνίας με τον κόσμο. Στη συνέχεια, η εκφραστική δύναμη του μωσαϊκού έδωσε διέξοδο και σε άλλες ανησυχίες σχετικά με την ιατρική αλλά και με τον πόλεμο, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση των αδύναμων.

Η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει όλα αυτά τα έργα που «περιγράφουν» την ελπίδα που γεννάει η αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς. Την ελπίδα που πηγάζει από την δύναμη της συντροφικότητας, της ισότητας και της αποδοχής του διαφορετικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕγγύς Χώρος: Έκθεση της Στρατηγούλας Γιαννικοπούλου στην Gallery Genesis12.09.2018

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 έως και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

https://chaniafilmfestival.com/Έκθεση: «Αλληλεγγύη, ελπίδα σε δύσκολους καιρούς»
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 – Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Πνευματικό Κέντρο Χανίων,  Ανδρέα Παπανδρέου 74, Χανιά. Τηλ:  2821 344401.

Αρχική-CFF

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b