MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2022.

Ο Μπαλ στον αέρα, από την ομάδα Patari Project στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
Monopoli Team

Θέατρο

1. Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο, της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Το τρυφερό μουσικό έργο για παιδιά 3-9 ετών, με τίτλο «Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο», παρουσιάζεται, για 3η χρονιά, από τις 9 Οκτωβρίου, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου. Ένα θέατρο δωματίου με μουσική, ένα έργο τρυφερό και σύγχρονο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και τις οικογενειακές σχέσεις, δείχνοντας πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές. Υπόθεση: Ο Κωστής ζει σ΄ έναν κόσμο που μοιάζει να ξεχνά: ο μπαμπάς ταξιδεύει και ξεχνά να γυρίσει, ο παππούς ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι και η μαμά φροντίζει για όλους και για όλα, αλλά θα ήθελε πολύ να ξεχαστεί σε ένα εξωτικό νησί. Ο Κωστής φοβάται πως μια μέρα θα ξεχάσουν και τον ίδιο. Ώσπου ο φόβος του βγαίνει αληθινός: ξεχνάνε τα γενέθλιά του!
Κυριακή 9/10, 11:30
Τιμές Εισιτηρίων: €8.00 Ομαδικό – για περισσότερα από 15 άτομα. €10.00. Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

2. Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου, της Άλκης Ζέη για δεύτερη χρονιά στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Φωτογραφία: Τζούλια Χατζηκωστάκη

«Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων, ζωντανεύει, σε μια διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά, για δεύτερη χρονιά στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Το έργο γράφτηκε στο Παρίσι, όπου η Άλκη Ζέη ζούσε αυτοεξόριστη με την οικογένειά της την περίοδο της Δικτατορίας. Η κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου. Τα πάντα αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη.  Ο Πέτρος θα ζήσει απίστευτες δυσκολίες, θα ωριμάσει, θα πάρει σπουδαίες αποφάσεις, θα αντισταθεί, θα καταλάβει τι σημαίνει αξιοπρέπεια, αγώνας και πατρίδα.
Κυριακή 9/10, 11:30 και 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: Νεανικό (κάτω των 17): 10€, Ενήλικες: 12€. Προπώληση: viva.gr
Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2110132002

3. Μπες στα Παπούτσια μου, από τη θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα στο Θέατρο Σταθμός

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση – βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 5-10 ετών, «Μπες στα Παπούτσια μου», από την ομάδα Ονειρόδραμα για την ενσυναίσθηση, τη διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό συνεχίζεται και τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023 στο Θέατρο Σταθμός. Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κατανοώντας έννοιες όπως διαφορετικότητα και σχολικός εκφοβισμός.
Κυριακή 9/10, 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Ομαδικό 8 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267 | Πληροφορίες: www.oneirodrama.gr

4. Οδύσσεια: Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η Κάρμεν Ρουγγέρη επιστρέφει στο Ηρώδειο, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, με την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους. Υπόθεση: Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο.. Οι θεοί συνεδριάζουν, ενώ ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος.
Κυριακή 9/10, 20:30
Τιμές Εισιτηρίων: VIP Ζώνη: 40 ευρώ. Α Ζώνη: 36 ευρώ. Β Ζώνη: 32 ευρώ. Γ Ζώνη: 28 ευρώ. Δ Ζώνη: 24 ευρώ. Ε Ζώνη: 20 ευρώ (ανέργων, πολυτέκνων: 16 ευρώ). Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 2103221897): 16 ευρώ . Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 211 7701700. | Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

5. Ο Μπαλ στον αέρα, από την ομάδα Patari Project στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Η ομάδα Patari Project, γνωστή για τις ανατρεπτικές παιδικές παραστάσεις της, ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά στην παιδική σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσιάζοντας τον «Μπαλ στον αέρα», μια παράσταση για παιδιά 4-10 ετών με το ιδιαίτερο αποτύπωμα της ομάδας, βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας, καθώς και την ευρηματική σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου. Σε μια μικρή εξέδρα τρεις ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας την εντυπωσιακή τεχνική της πλατφόρμας δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, ήχους, χαρακτήρες και ζωντανεύουν μια σειρά από διαφορετικούς κόσμους. Θα διηγηθούν την πρωτότυπη ιστορία της Μαριλού, ενός κοριτσιού που, ακολουθώντας το κόκκινο μπαλόνι της τον Μπαλ, ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς. Τι θα βρει εκεί; Σε τι θα την οδηγήσει ο Μπαλ;
Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: €8.00 Ομαδικό για Περισσότερα από 15 άτομα | €10.00, €12.00. Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ θησαυρός της Βαγίας: Το μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή γίνεται παράσταση στο Θέατρο Αλάμπρα12.09.2018

Online

6. Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: Online εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 5-12 ετών

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια. Στο νέο πρόγραμμα τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα εμπνευστούν από το έργο αγαπημένων καλλιτεχνών, θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά στιλ και τεχνοτροπίες, θα ταξιδέψουν μέσω της τέχνης σε τόπους μακρινούς και θα δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα τέχνης. Έναρξη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 17:30: «Δημιουργώ το φανταστικό μου όχημα και ταξιδεύω …».
Σάββατο 8/10, 17:30 – 19:00
Μεμονωμένο εργαστήριο: 10,00€. Προσφορά πακέτου 8 εργαστηρίων: 70,00 € (με δυνατότητα καταβολής 2 ισόποσων δόσεων. Α δόση 35€ / Β δόση 35€).
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 7 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

7. Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 2-12 ετών Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 2-12 ετών

Από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο, διοργανώνει 6 διαφορετικά αυτοτελή εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά 2-12 ετών. Στα τρία από αυτά η μουσική παρουσιάζεται στα παιδιά μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση, ενώ στα υπόλοιπα τρία, βασικός άξονας είναι η τεχνολογία. «Μουσική Συνάντηση σε 4 Πράξεις» και «Μουσική Συνάντηση σε 4 Πράξεις bébé» – Ομάδες 2-5 ετών και 6-10 ετών: Γονείς και παιδιά ακολουθούν το μονοπάτι δύο μελωδιών, μέσα από τους ήχους και τις φωνές των τεσσάρων εποχών και φτιάχνουν ένα μουσικό περιβάλλον εναρμονισμένο με τους μουσικούς κανόνες της φύσης. Digital Vegan Orchestra για παιδιά 6-8 ετών: Στο πρόγραμμα, τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα, θα πειραματιστούν με τους μουσικούς ήχους και θα σχηματίσουν μια ψηφιακή φρουτένια ορχήστρα. Ήχοι & Μπλιμπλίκια για παιδιά 7-11 ετών: Με τη βοήθεια των littleBits και ακολουθώντας τις αρχές του δια-επιστημονικού μοντέλου SΤΕΑΜ, τα παιδιά κατασκευάζουν τα δικά τους πρωτότυπα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα με κυκλώματα, χωρίς καλώδια και θα συνθέσουμε μουσική για ένα κινούμενο σχέδιο. Γ  Ι  ΩΤΑ ΞΙ (Ι.Ξ.) για παιδιά 9-12 ετών: Μουσική με Υπολογιστή!: Μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά με τρόπο ευχάριστο και διαδραστικό έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ού αιώνα, τον Έλληνα Ιάννη Ξενάκη (1922-2001), ο οποίος πειραματίστηκε με τους υπολογιστές, πολλά χρόνια πριν τους ανακαλύψουν τα ίδια.
Από Κυριακή 9/10, δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Πληροφορίες και Εισιτήρια: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), 210 72 34 567 (ΔΕ-ΠΑ 9:00-17:00, ΣΑ 10:00-14:00) και https://www.ticketservices.gr/el/mmb/.
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τηλ: 210 72 82 778, Ε: [email protected] | mmb.org.gr

8. Δημιουργώντας μέσα στον κόσμο του Ιάκωβου Καμπανέλλη: Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο του λογοτεχνικού έτους Καμπανέλλη και της έκθεσης «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το Τετράπτυχο: Θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγος», που παρουσιάζεται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, οι μικροί φίλοι μας είναι καλεσμένοι στο πρώτο δια ζώσης εργαστήριο του κύκλου «Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη», σε ένα ταξίδι γεμάτο τέχνη, γνώση και εκπλήξεις. Παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού τα παιδιά θα ξεναγηθούν στην έκθεση-αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό. Μέσα από το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών θα ταξιδέψουν στον κόσμο του Καμπανέλλη και θα ξετυλίξουν τις δικές τους ξεχωριστές ιδέες και δημιουργίες πάνω στον καμβά.
Κυριακή 9/10, 11:00
Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη προεγγραφή.
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052. Ε: [email protected] | , www.hau.gr 

9. Τα Σαββατοκύριακα… μικροί μεγάλοι στο Μουσείο!: Εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικία (2 έως 10 ετών). Σάββατο 8/10, 11:00 – 13:00 και Κυριακή 9/10, 11:30 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά 2-4 ετών, «Περπατώ, περπατώ μες το δάσος… – Τοτέμ από Δένδρα»: Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με το να αναζητούν τα υλικά τους στη φύση, θα εξασκηθούν στην πρόσμιξη πολλών συστατικών και θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τι είναι ένα τοτέμ. Το Σάββατο 8/10 στις 11:00 – 13:00 και στις 14:00 – 16:00, καθώς και την Κυριακή 9/10, στις 11:30 – 13:30, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-10 ετών «Ταυτότητα: Barthelemy Tonguo – «Είμαστε άνθρωποι, είμαστε δέντρα, οι ρίζες μας συνδέονται»: Για τον Barthelemy Tonguo ένα πορτραίτο μπορεί να μοιάζει με τις ρίζες ενός δέντρου και ένα σύνολο σωμάτων με ένα δάσος. Σε αυτό το εργαστήριο, καθώς τα παιδιά γνωρίζουν το έργο του ιδιαίτερου αυτού καλλιτέχνη, θα εξασκηθούν στην τεχνική wet-on-wet με ακουαρέλες, για απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

10. Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι: Εκπαιδευτικό θεατρικό εργαστήρι στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

H Πολιτιστική Εταιρεία Cherry Tree production & creation σε συνεργασία με την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ  επιβιβάζονται από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Σάββατο στις 11.00 π.μ. στο Θεατρικό Βαγόνι και προσκαλούν τους μικρούς θεατές 5-12 ετών στο παιδικό θεατρικό εργαστήριο «Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι». Στον μαγικό χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θέατρου ξεκινά ένα ταξίδια στον χρόνο και τη διασκέδαση, στο παιχνίδι και τη γνώση. Μέσα από έναν κύκλο εκπαιδευτικού θεατρικού εργαστηρίου τα παιδιά θα ανακαλύψουν  τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών, των εθίμων, αλλά και τη σημασία των παγκόσμιων ημερών με μηχανοδηγό το θεατρικό παιχνίδι, τη δημιουργική γραφή, τα εικαστικά και τη μουσική με σκοπό την καλλιέργεια των συναισθημάτων τους.
Σάββατο 8/10, 11:00
Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ
Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα.
Διοργάνωση: Cherry Tree Production & Creation. http://www.cherrytree.gr. Τηλ.: 2103450376 – 6978409945. Ε-mail: [email protected]

*Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: «Κυριακές στην Αθήνα» και τον Οκτώβριο με δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b