MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022.

«Perfect Machine»: Εικαστική έκθεση της Βάνιας Στέφου Λυκαβηττό, VS - Athens art gallery
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»: Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή επιστρέφει

«Επιστροφή στη Σεούλ» στον Κινηματογράφο Άστορ

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, επιστρέφει για την 28η έκδοσή του, πιο αισιόδοξο και πλούσιο σε δράσεις από ποτέ. Ο διεθνής θεσμός προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και διεξόδους στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά, παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων και διοργανώνει αφιερώματα, ειδικές προβολές, masterclass και παράλληλες εκδηλώσεις.
28 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2022
Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Προπώληση εισιτηρίων viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 4 Οκτωβρίου12.09.2018

Εκθέσεις

2. «A Hundred Likes and More …»: Έκθεση φωτογραφίας του Τόλη Τατόλα στην Γκαλερί «7»

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου η γκαλερί «7» εγκαινιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Τόλη Τατόλα με τίτλο : «A Hundred Likes and More …».  Ο Τατόλας χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά κύριο λόγο για δημοσίευση των έργων του, μεταξύ φυσικά αυτών και οι φωτογραφίες. Τα έργα έχουν αλιευθεί  από μία μεγάλη δεξαμενή φωτογραφιών οι οποίες έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση από το ποικιλόμορφο σύνολο των «φίλων» του στα διάφορα social media. Σε αυτή τη σύνθετη σχέση, ο Τατόλας παραμένει πιστός στη δική του ματιά, οι εικόνες του δεν είναι «ινσταγκραμικές» και επιλέγει να παρουσιάσει καθαρή (straight) φωτογραφία. Τα έργα φαινομενικά μπορεί να μην έχουν σχέση μεταξύ τους. Είναι όμως η αποσπασματική αφήγηση μιας προσωπικής «ποίησης» που ξετυλίγει ο καλλιτέχνης, τον οποίο απασχολούν, είτε μεμονωμένα είτε διασυνδεόμενα, πολλά θέματα και ιδέες.
Εγκαίνια: Τρίτη 4 Οκτωβρίου, 19:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 4 έως 29 Οκτωβρίου
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη , Πέμπτη, Παρασκευή : 12 – 8 μ.μ. και Τετάρτη, Σάββατο : 11 – 4 μ.μ.
Gallery «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου | Τηλ: 21 0361 2050.

3. «Perfect Machine»: Εικαστική έκθεση της Βάνιας Στέφου Λυκαβηττό, VS – Athens art gallery

O νέος εικαστικός χώρος στον Λυκαβηττό, VS – Athens art gallery, στην οδό Αρματολών & Κλεφτών 12, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, με τη διακεκριμένη στο εξωτερικό, εικαστική σειρά έργων της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά τη Νέα Υόρκη με τίτλο «Perfect Machine». Με τη συγκεκριμένη σειρά έργων της η καλλιτέχνις κάνει μια ευθεία αναφορά στον άνθρωπο, που αποτελεί το κέντρο της έμπνευσης της και της καλλιτεχνικής της δημιουργίας. Πρόκειται για μια σύγχρονη δουλειά, στην οποία έχει βάλει την προσωπική της σφραγίδα. Με δεκάχρονη παρουσία στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική, η Βάνια Στέφου, έχει έρθει σε επαφή με τις τάσεις και τις αναζητήσεις της Τέχνης, τα σύγχρονα εικαστικά ρεύματα, τα οποία έχει αφομοιώσει και έχει μετασχηματίσει μέσα στη δουλειά της.
Διάρκεια έκθεσης: 1 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 19:00 – 22:00, Σάββατο 11:00 –14:00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά και για τις υπόλοιπες ώρες κατόπιν ραντεβού.
Εικαστικός χώρος VS Athens art gallery, Αρματολών & Κλεφτών 12, Λυκαβηττός, Αθήνα. Τηλ 211 4076879, e-mail: [email protected]. Web site: www.vs-gallery.com

4. Θάλεια Φλωρά-Καραβία: Ζωγραφικό «ημερολόγιο» του 1921 στην Παλαιά Βουλή

Στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής φιλοξενείται η έκθεση «Θάλεια Φλωρά-Καραβία, Μικρά Ασία 1921», που παρουσιάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Σε αυτήν παρουσιάζονται εικαστικά έργα της Θάλειας Φλωρά-Καραβία, συνοδευόμενα από επιλεγμένα ιστορικά κειμήλια του ΕΙΜ που ζωντανεύουν το κρίσιμο έτος 1921. Η πρωτοπόρος ζωγράφος Θάλεια Φλωρά-Καραβία, για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία, μετέβη το καλοκαίρι του 1921 ως ανταποκρίτρια στο θέατρο του πολέμου. Η Φλωρά σχεδιάζει και στέλνει φλογερές όσο και βαθιά λογοτεχνικές ανταποκρίσεις από την Αθήνα, τη Σμύρνη, την Προύσα και τα Μουδανιά. Επικεντρώνεται στον υγειονομικό αγώνα που εξελίσσεται στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου, ένα θαυμαστό αγώνα για τη διάσωση της ζωής όχι μόνο του τραυματισμένου στρατιώτη αλλά του συνόλου των πληθυσμών υπό ελληνική διοίκηση.
Διάρκεια: 15 Ιουλίου – 15 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10.00-16.00
Είσοδος ελεύθερη
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, 210.3237.617

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV Guide: Τι θα δούμε στην τηλεόραση την Τρίτη 4 Οκτωβρίου12.09.2018

Φεστιβάλ

5. 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» σε συνεργασία με το «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς» παρουσιάζει το δεύτερο διήμερο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης. Την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., ο φημισμένος θίασος Hugo Ε Ines από Περού και Βοζνία Ερζεγοβίνη, παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου κούκλας «Cuentos Pequeños» («Μικρές Ιστορίες»). Μια παράσταση χωρίς λόγια, που συνδυάζει παντομίμα και κουκλοθέατρο. Πρόκειται για μια πολύχρωμη παρέλαση διασκεδαστικών χαρακτήρων, που στις σύντομες στιγμές της ύπαρξής τους στη σκηνή, προσπαθούν να πιάσουν αυτές τις μικρές ποιητικές στιγμές, που κρύβονται στην καθημερινή ζωή.
Τρίτη 4/10 και Τετάρτη 5/10, 20:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Μειωμένο: 8 ευρώ. Μέλη Unima: 6 ευρώ. Ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις: 20 ευρώ
Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062. Email: [email protected]
«Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο. τηλ.: 2105222181 & 6942420062. Ε: [email protected], www.mairivi.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: Ελληνικές και ξένες ταινίες για όλους στην ΕΡΤ για την εβδομάδα 3-9 Οκτωβρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b