MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Μπαίνει η Δεσποινίς μαργαρίτα
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μπαίνει η Δεσποινίς μαργαρίτα, του Ρομπέρτο Ατάιντε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μετά τα συνεχόμενα sold out της προηγούμενης σεζόν, το έργο σταθμός του Ρομπέρτο Ατάιντε, “Μπαίνει η Δεσποινίς μαργαρίτα“, ανεβαίνει στο Θέατρο Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. Η παράσταση προσπαθεί να αναδείξει τον κεντρικό πυρήνα του έργου, δημιουργώντας ένα νέο αισθητικό πλαίσιο στο χαρακτηρισμένο από πολλούς κριτικούς ήδη κλασικό κείμενο της Δεσποινίδος Μαργαρίτας. Μέσω της σχέσης της δασκάλας κας Μαργαρίτας με τους μαθητές της (με το κοινό στο ρόλο των… μαθητών), η παράσταση, αξιοποιώντας την εκρηκτική γραφή και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα, γίνεται ένας ύμνος για αυτούς που λαχτάρησαν κρυφά την αγάπη και την τρυφερότητα μα δεν την συνάντησαν ποτέ… Πρωταγωνιστούν: Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Λατουσάκης, Μιχάλης Λατουσάκης.
Τρίτη 4/10, 21:15
9€ – 16€
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος, Αντισθένους 7 και Θαρύπου

2. Η Νύχτα της Κουκουβάγιας, του Γιώργου Διαλεγμένου στο Bios

Το σπουδαίο έργο «Η Νύχτα της Κουκουβάγιας» του Γιώργου Διαλεγμένου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δραματουργούς, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Bios. Πρόκειται για μία παράσταση-αλληγορία για τη ζωή και τον θάνατο, σκληρή και σαρκαστική, για την αναπόφευκτη στιγμή που κάθε άνθρωπος αντικρίζει το σκοτάδι του παρελθόντος του· για την κάθαρση που το σκοτάδι φέρνει στο παρόν του. Υπόθεση: Ο Ίων εργάζεται στο τμήμα απολεσθέντων οστών ενός νεκροτομείου. Εκατοντάδες ονόματα και κόκκαλα ανθρώπων που έχουμε πια ξεχάσει, σαν να μην υπήρξαν, περνούν καθημερινά μπροστά στα μάτια του. Σήμερα είναι η δική του στιγμή. Ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα θα είναι η αφορμή για να περάσει κι αυτός στον Κάτω Κόσμο. Εκεί τον περιμένει η Πελαγία, πρώην ερωμένη του, η οποία αυτοκτόνησε εξαιτίας του. Τώρα ο Ίων πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Μαρία Γκιώνη, Παρα-σκευή Δουρουκλάκη, Έκτορας Λυγίζος, Θεοδώρα Τζήμου.
Τρίτη 4/10, 21:00
14€ – 18€
Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι

3. Την Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ, του Εμμανουέλ Νταρλέ στο θέατρο Αργώ

Ένας βραβευμένος μονόλογος για την αποδοχή της διαφορετικότητας, “Την Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ” του Εμμανουέλ Νταρλέ έρχεται σήμερα στο θέατρο Αργώ. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη συνάντησή τους, ο Φαίδων Καστρής σε μια γιορτή για τον ίδιο, την “αυτή καθεαυτή” Μαρί-Πιερ και τον πατέρα Αντρέ, σε μια νέα διαδρομή. Μια συνάντηση που για τον ηθοποιό ήταν και παραμένει σταθμός της θεατρικής του διαδρομής, μνήμη και παρόν αγάπης, σε μια νέα παράσταση, με οδηγό τον σκηνοθέτη Πάνο Ιωαννίδη. Υπόθεση: Η Μαρί-Πιερ είχε χρόνια να εμφανιστεί στη γειτονιά της παιδικής της ηλικίας. Το πατρικό της σπίτι το εγκατέλειψε τότε που αποφάσισε να γίνει “αυτή καθεαυτή” και να απομακρυνθεί από το περιβάλλον που την ήξερε ως Ζαν-Πιέρ. Αλλά εδώ και λίγους μήνες η μητέρα της πέθανε, ο ηλικιωμένος πατέρας της, κύριος Αντρέ έμεινε μόνος κι η Μαρί-Πιερ θεωρεί υποχρέωση της να τον φροντίζει. Αποφασίζει λοιπόν πως πρέπει να επιστρέψει στο πατρικό της. Φτάνει πρωί με το πρώτο τραίνο και αμέσως στρώνεται στη δουλειά. Καθαρίζει το σπίτι, πλένει και σιδερώνει τα ρούχα και συνοδεύει τον πατέρα της στο σούπερ–μάρκετ της γειτονιάς για να κάνουν μαζί τα ψώνια της εβδομάδας. Ήδη, μέσα στο σπίτι η συνύπαρξη είναι δύσκολη, στο δρόμο γίνεται ακόμη δυσκολότερη και κορυφώνεται στο χώρο του σούπερ–μάρκετ. Εκεί η Μαρί-Πιέρ “αυτή καθεαυτή” συγκεντρώνει κάθε “Τρίτη στο σούπερ μάρκετ” όλα τα βλέμματα, καθώς η παρουσία της, μια εισβολή της διαφορετικότητας στην πεζή καθημερινότητα των γύρω της, λειτουργεί σαν “τερατικό” αξιοθέατο. Ερμηνεύει ο Φαίδων Καστρής.
Τρίτη 4/10, 21:00
5€ – 12€
Θέατρο Αργώ – Small Argo Full of Art, Ελευσινίων 15

4. Ένας και Ένας, με τους Ανδρέα Πασπάτη και Βαγγέλη Μουλαρά στο Μουσικό Κουτί

Ο Ανδρέας Πασπάτης και ο Βαγγέλης Μουλαράς, δύο κωμικοί με μεγάλη πορεία στην ελληνική stand up comedy σκηνή, επιστρέφουν σήμερα στο Μουσικό Κουτί. Μετά την επιτυχημένη σειρά των καλοκαιρινών τους παραστάσεων, συγκεντρώνουν τα καλύτερα και πιο καινούρια τους κείμενα, και τα παρουσιάζουν στην από κοινού τους παράσταση με τίτλο “Ένας και Ένας”. Δυσκολεύεστε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο καλές επιλογές; Νιώθετε πως κάθε φορά που καλείστε να διαλέξετε, θα προτιμούσατε να έχετε και τα δύο; Ο Ανδρέας Πασπάτης και ο Βαγγέλης Μουλαράς έρχονται στη σκηνή του Μουσικού Κουτιού μιλώντας για καθημερινά θέματα από θέματα δέσμευσης και φοβίες, μέχρι ηλικιακές ανησυχίες, διαδικτυακό φλερτ, τις διατροφικές επιλογές και πολλά άλλα, προσφέροντας σας την καλύτερη κωμωδία που μπορείτε να απολαύσετε, χωρίς αυτή τη φορά να χρειάζεται εσείς να αγχώνεστε για τις επιλογές σας.
Τρίτη 4/10, 21:15
8€
Μουσικό Κουτί, Δεκελέων 32, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Συναυλία – αφιέρωμα στην Βίκυ Μοσχολιού στο Ηρώδειο

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Βίκυ Μοσχολιού παρουσιάζουν η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα, μαζί με τον Μελωδία 99.2, σήμερα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Οι τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες τιμούν τη δωρική φωνή του ελληνικού τραγουδιού, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο της πορείας της και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο. Τραγούδια όπως “Χάθηκε το Φεγγάρι”, “Άνθρωποι μονάχοι”, “Τα δειλινά”, “Ασφαλώς και δεν πρέπει”, “Η Μαρκίζα”, “Αλήτη”, “Νυν και Αεί”. Την επιλογή των τραγουδιών υπογράφουν οι παραγωγοί του Μελωδία 99.2 Κωνσταντίνα Βαρσάμη και Ξενοφών Ραράκος, μαζί με τις ερμηνεύτριες Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα.
Τρίτη 4/10, 21:00
15€ – 80€ 
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b