MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

«Τα παιδιά της Ριτσώνας»: Έκθεση ζωγραφικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»: Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή επιστρέφει

«Aftersun»

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, επιστρέφει για την 28η έκδοσή του, πιο αισιόδοξο και πλούσιο σε δράσεις από ποτέ. Ο διεθνής θεσμός προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και διεξόδους στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά, παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων και διοργανώνει αφιερώματα, ειδικές προβολές, masterclass και παράλληλες εκδηλώσεις.
28 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2022
Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Προπώληση εισιτηρίων viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου12.09.2018

Εκθέσεις

2. «Τα παιδιά της Ριτσώνας»: Έκθεση ζωγραφικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με δυο ευαισθητοποιημένους κοινωνικά καλλιτέχνες, την Έφη Μουρίκη και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, διοργανώνουν μια ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Τα παιδιά της Ριτσώνας» από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου 2022 στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Οι έφηβες από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας δίνουν χρώμα στη ζωή τους μέσω της τέχνης και  διέξοδο στους πόνους, τους φόβους και τις αγωνίες τους αποτυπώνοντας τα στους καμβάδες. Γι’ αυτές η τέχνη είναι απόδραση από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά και ο σκοπός τους είναι να γίνουν επιτέλους ορατές, οι ίδιες, οι εμπειρίες τους, οι κακουχίες τους, οι σκέψεις τους, οι ελπίδες και οι προσδοκίες τους.
Διάρκεια έκθεσης: 3-11 Οκτωβρίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ.: +30 210 341 8550. E-mail: [email protected]. | mcf.gr

3. «Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα»: Ολοκληρώνεται η έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου

Η έκθεση με τίτλο «Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα» ολοκληρώνεται σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2022, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Brice Marden παρουσιάζει το έργο του σε διάλογο με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από όλο το εύρος της δουλειάς του καλλιτέχνη που αποκαλύπτουν τον συντονισμό του Marden με τη μεταφυσικότητα της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς. Ζωγραφικοί πίνακες, σχέδια, σημειωματάρια που φανερώνουν την οξεία παρατηρητικότητα και τη σπάνια αφαιρετική του ματιά, θα παρουσιαστούν σε διάλογο με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, προσκαλώντας τον θεατή να αποκωδικοποιήσει το εικαστικό λεξιλόγιο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη.
Διάρκεια Έκθεσης: 20 Μαΐου έως 3 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο: Δευτ., Τετ., Παρ., Σαβ.: 10 π.μ. – 5 μ.μ., Πεμ., Κυρ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ.
Εισιτήριο: €8, μειωμένο €5
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

4. «Ennio Formes»: Οι 28ες «Νύχτες Πρεμιέρας» τιμούν τον Ένιο Μορικόνε με μια ομαδική εικαστική έκθεση στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τη μνήμη του σπουδαίου Ένιο Μορικόνε με ένα μεγάλο αφιέρωμα που περιλαμβάνει εικαστική έκθεση με τίτλο «Ennio Formes» στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2022. 16 εικαστικοί, γραφίστες, street και tattoo artists δημιούργησαν και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα έργα τους, σε μια ομαδική έκθεση εμπνευσμένη από τον μέγιστο Ιταλό συνθέτη. Σκοπός της έκθεσης είναι να φέρει σε επαφή, και να επικοινωνήσει σε ευρύτερο κοινό, τους δημιουργούς που εμπνεύστηκαν τα έργα τους από τη δυναμική της μουσικής του Ένιο Μορικόνε. Η μουσική του είναι ένας τρόπος σκέψης, μια στάση ζωής, μια φιλοσοφία, που οπτικοποιείται στη παρούσα έκθεση μέσω διαφορετικών δημιουργικών τεχνικών και εικαστικών γραφών. Το κάθε έργο της έκθεσης είναι επηρεασμένο από τα βήματα του μαέστρου μέσα στο χρόνο.
Διάρκεια έκθεσης: 22 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Ώρες: Τρίτη – Παρασκευή (11.00 – 19.00), Σάββατο & Κυριακή (11.00 – 15.00). Δευτέρα κλειστά
Είσοδος Ελεύθερη
Ολύμπια Δημοτικό, Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0371 1200.

5. Μυστήριο 22 | Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα: Η in situ εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Μυστήριο 22 | Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα Credits: Πάνος Κοκκινιάς

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπηςσε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022, παρουσιάζει έως τις 23 Οκτωβρίου 2022, το Μυστήριο 22 | Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα, την in situ εικαστική εγκατάσταση του διεθνώς αναγνωρισμένου εικαστικού Κωστή Βελώνη. Η εγκατάσταση αντλείέμπνευση από τον μύθο της θεάς Δήμητρας, θεά της καλλιέργειας και της γονιμότητας, και της κόρης της, Περσεφόνης. Με μία αυστηρή γεωμετρική οριοθέτηση που λειτουργεί ως ένας μηχανισμός κυοφορίας αλλά και συγκομιδής, οι αγροτικές δραστηριότητες συνδέονται με την ερωτική πράξη.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 28 Αυγούστου έως 23 Οκτωβρίου 2022
Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες Χώρου: Παλαιό Ελαιουργείο, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα. Τηλ.: +21 0556 5613 | https://2023eleusis.eu/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b