MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Σας προτείνουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Η ανθρώπινη φωνή
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η ανθρώπινη φωνή, του Ζαν Κοκτώ στο θέατρο Μικρό Χορν

Η Λουκία Μιχαλοπούλου και ο Νικορέστης Χανιωτάκης συνεργάζονται και δημιουργούν έναν μονόλογο του Ζαν Κοκτώ, “Η Ανθρώπινη Φωνή”. Υπόθεση: Η ηρωίδα του έργου είναι μία νέα γυναίκα που συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον εραστή της, ο οποίος την εγκαταλείπει για να παντρευτεί μια άλλη. Περικυκλωμένη από την έννοια του θανάτου, βιώνει τον πόνο του έρωτα που ενώ ήταν πηγή ζωής έχει μετατραπεί σε ένα καταστροφικό συναίσθημα. Η “Ανθρώπινη Φωνή” είναι ένα μονόπρακτο έργο που γράφτηκε το 1928 από τον Ζαν Κοκτώ και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δύο χρόνια αργότερα στην περίφημη Comédie-Française από την Berthe Bovy. Πρωταγωνιστεί η Λουκία Μιχαλοπούλου.
Δευτέρα 3/10, 21:00
14€ – 17€
Θέατρο Μικρό Χορν, Αμερικής 10

2. Η Νύχτα της Κουκουβάγιας, του Γιώργου Διαλεγμένου στο Bios

Το σπουδαίο έργο “Η Νύχτα της Κουκουβάγιας” του Γιώργου Διαλεγμένου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δραματουργούς, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Bios. Πρόκειται για μία παράσταση-αλληγορία για τη ζωή και τον θάνατο, σκληρή και σαρκαστική, για την αναπόφευκτη στιγμή που κάθε άνθρωπος αντικρίζει το σκοτάδι του παρελθόντος του· για την κάθαρση που το σκοτάδι φέρνει στο παρόν του. Υπόθεση: Ο Ίων εργάζεται στο τμήμα απολεσθέντων οστών ενός νεκροτομείου. Εκατοντάδες ονόματα και κόκκαλα ανθρώπων που έχουμε πια ξεχάσει, σαν να μην υπήρξαν, περνούν καθημερινά μπροστά στα μάτια του. Σήμερα είναι η δική του στιγμή. Ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα θα είναι η αφορμή για να περάσει κι αυτός στον Κάτω Κόσμο. Εκεί τον περιμένει η Πελαγία, πρώην ερωμένη του, η οποία αυτοκτόνησε εξαιτίας του. Τώρα ο Ίων πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Μαρία Γκιώνη, Παρα-σκευή Δουρουκλάκη, Έκτορας Λυγίζος, Θεοδώρα Τζήμου.
Δευτέρα 3/10, 21:00
14€ – 18€
Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι

3. Η Κατερίνα Βρανά στο Θέατρο Αργώ

Η Κατερίνα Βρανά προετοιμάζει την καινούργια stand up παράστασή της. Για την ώρα, είναι Υπό Κατασκευή. Και σήμερα, μπορείτε να την απολαύσετε στο θέατρο Αργώ. Με το γέλιο σας μπορείτε να της δείξετε αν τα παράθυρα είναι στραβά, αν οι σκάλες θέλουν δουλειά, αν σας αρέσει το χρώμα στους τοίχους. Η Κατερίνα Βρανά ελπίζει ότι μαζί θα χτίσετε μια πανέμορφη βίλα με πισίνα.
Δευτέρα 3/10, 21:00
10€ – 12€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Συναυλία-αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη στο Μέγαρο Μουσικής

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων, γνωστό για την αφοσίωσή του στην προβολή του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου της εποχής μας, παρουσιάζει σήμερα στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μια συναυλία-αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη (1922-2001) στο πλαίσιο του Meta–Xenakis, της διεθνούς συνένωσης ιδρυμάτων και φορέων με στόχο τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στοχαστή. H συναυλία περιλαμβάνει ενδεικτικά έργα από διάφορες περιόδους του Ιάννη Ξενάκη. Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν οι συνθέσεις Charisma (Χάρισμα) για κλαρινέτο και βιολοντσέλο (1971) και Tripli zyia (Τριπλή ζυγιά) για φωνή, φλάουτο και πιάνο (1952), που βρίσκονται σε διάλογο με έργα δημιουργών, τους οποίους ο ίδιος θεωρούσε σημαντικούς για την ανάπτυξη της σκέψης και της αισθητικής του, όπως ο Edgar Varèse και ο Olivier Messiaen, καθώς και συνθέσεις μαθητών, συνεργατών και συνεχιστών του.
Δευτέρα 3/10, 20:30
8€ – 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ηρώδειο

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σήμερα ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη συμπλήρωση της Μικρασιατικής καταστροφής με τίτλο: “Για την Σμύρνη”. Ο διακεκριμένος συνθέτης, έχοντας δίπλα του τους επί σειρά ετών συνεργάτες του, θα παρουσιάσει επιλεκτικά αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του.
Δευτέρα 3/10, 21:00
15€ – 90€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b