MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Διαλέξεις, προβολές και θεατρικές παραστάσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Εθνικό Θέατρο: Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του MeToo

Το Εθνικό Θέατρο οργανώνει φέτος μια σειρά από συζητήσεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη, η πρώτη εκ των οποίων έχει ως θέμα «Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo». H πρώτη συζήτηση που θα ανοίξει αυτόν τον κύκλο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στις 19.00 στην Κεντρική Σκηνή. Η συζήτηση στοχεύει να εστιάσει στις αλλαγές που έχει φέρει αυτό το κίνημα στο θεατρικό τοπίο, αλλά και σε προτάσεις που μπορεί να ανοίξουν νέα μονοπάτια στον μακρύ και συχνά δύσβατο δρόμο της ισότητας και της συμπερίληψης στην τέχνη. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος και οι εξής ομιλήτριες και ομιλητές: η ηθοποιός, χορογράφος και σκηνοθέτρια Φένια Αποστόλου, η σκηνοθέτρια Ιώ Βουλγαράκη, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης, ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου «Προσκήνιο» Δημήτρης Καραντζάς, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Ίντρα Κέιν, η ηθοποιός Ρένια Λουιζίδου, ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σ.Ε.Η. Σπύρος Μπιμπίλας, η ηθοποιός Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δραματουργός και σύμβουλος καλλιτεχνικής διεύθυνσης, Σοφία Ευτυχιάδου. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και δημοσιογράφοι από ΜΜΕ που θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις.
03/10 στις 19.00 
Εθνικό Θέατρο Κτήριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
03/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Ηράκλεια 2022: Γράµµα στον Ορέστη στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου

Φέτος, τα Ηράκλεια, το μεγάλο, ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, συμπίπτουν με τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και έτσι, με συμπληρωματικό τίτλο “Η Μικρασία του Χθες, η Ελλάδα του Σήμερα”, αφιερώνουν επιλεγμένες εκδηλώσεις στις μνήμες των αλλοτινών πατρίδων. Τα Ηράκλεια θα κλείσουν με το 10ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου για τις πόλεις των βορείων προαστίων. Ερασιτεχνικοί θίασοι και ομάδες θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους σε μια διοργάνωση που έχει ως στόχο να γίνει θεσμός. Τη Δευτέρα στις 3 Οκτωβρίου συγκεκριμένα, θα απολαύσουμε το «Γράµµα στον Ορέστη» του Ιάκωβου Καµπανέλλη µε την Μαλαµατία Αλεξιάδου, σε σκηνοθεσία της Τασιλένα Βουδούρη. Υπόθεση: Η Κλυταιµνήστρα του Καµπανέλλη δηµιουργεί έναν απολογητικό µονόλογο στον γιό πριν αυτόςεπιστρέψει για να στην σκοτώσει. Αφορά τον απολογισµό της ζωής της, που εκείνη δεν είχε πάντα τον έλεγχο. Η Κλυταιµνήστρα του Καµπανέλλη ξέρει ότι αυτή που θα κινηθεί εναντίον της είναι η Ηλέκτρα, γι’ αυτό και απευθύνει το γράµµα στο γιό της.
03/09 στις 20.00
Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου, Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος, Ισόγειο, Νέο Ηράκλειο

15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Ατρείδες …εν συντομία στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Η Δημοτική Ομάδα Αγίου Στεφάνου-Δήμου Διονύσου, για τις ανάγκες του 15ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, θα παρουσιάσει το έργο των Γ. Ριζόπουλου και Ε. Μπαλωμένου «Ατρείδες …εν συντομία». Λίγα λόγια για το έργο: Ένα έργο για τον μύθο των Ατρειδών-και όχι μόνο- με έξυπνο χιούμορ, το οποίο βραβεύτηκε με το Β’ Βραβείο Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου από το Λογοτεχνικό περιοδικό Φουαγιέ και παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ταξιδεύοντας μέσα στην βιβλιοθήκη ενός καθηγητή θεατρολογίας, οι Αχαιοί και οι Ατρείδες ζωντανεύουν ξανά και μας διηγούνται την ιστορία τους, προβάλλοντας, αυτή τη φορά, μία πιο αλλόκοτη αλλά και πιο σαρκαστική πλευρά των γεγονότων. Προσεγγίζοντας το σήμερα η απελπισία του βασιλιά Αγαμέμνονα, η άδικη θυσία της Ιφιγένειας, τα λαμπερά καλλιστεία των θεών, οι άφρονες ιδέες των φρόνιμων ηρώων, οι έντονες ερωτικές αψιμαχίες, τα γραφεία των ψυχολόγων και οι συνεχόμενοι και αδικαιολόγητοι φόνοι, δημιουργούν το πλαίσιο όπου τα κλασικά κείμενα των Τραγικών ενώνονται με τον Μπρεχτ, τον Ίψεν και τον Σαίξπηρ.
03/10 στις 20.15
Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», (Κων/πόλεως & Σολωμού, Μοσχάτο)
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου από το Ticketservices

Ηoneyland: Προβολή της ταινίας του WeFor για την κλιματική αλλαγή στο θερινό «Χλόη»

Χαιρετίζοντας την συνεργασία με την ελληνική streaming πλατφόρμα Cinobo και τον θερινό κινηματογράφο «Χλόη», το WeFor σας προσκαλεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 για μια βραδινή προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ηoneyland”, με σκοπό να μετατοπίσουμε το βάρος της συζήτησης γύρω από την κλιματική αλλαγή και σε άλλες αθέατες πτυχές της. Η ταινία επικεντρώνεται στη Χατιτζέ Μουράτοβα, την τελευταία μελισσοκόμο σε μια ορεινή περιοχή, της οποίας ο συνδεδεμένος με τη φύση τρόπος ζωής δοκιμάζεται από την σύγχρονη εποχή. Η σκηνοθεσία της Tamara Kotevska και του Ljubomir Stefanov αναδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα επίκαιρα περιβαλλοντικά διλήμματα του παρόντος, αλλά και τις απαιτήσεις μίας νέας πραγματικότητας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μακριά από την φύση.
03/10 στις 20:30
Θερινός κινηματογράφος «Χλόη», Κασσαβέτη 17, Κηφισιά
Είσοδος Ελεύθερη (Σε περίπτωση που επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε δωρεά ύψους 5 ευρώ στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WeFor)

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b