MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 15 προτάσεις με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις της εβδομάδας

Προβολές ταινιών, νέες εκθέσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, όλα αυτά διαθέσιμα από το σπίτι σας με… ένα «κλικ», την εβδομάδα 3 με 9 Οκτωβρίου.

Εφήμερες Πατρίδες: Η εικαστική έκθεση της ARC -Art Revisited Collective διαθέσιμη και online
Εφήμερες Πατρίδες: Η εικαστική έκθεση της ARC -Art Revisited Collective διαθέσιμη και online
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1.Ψυχρός Πόλεμος: Η αριστουργηματική ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως και τις 31 Οκτωβρίου, την ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι, «Ψυχρός Πόλεμος» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Στην αριστουργηματική ταινία του Πολωνού σκηνοθέτη, η οποία ήταν υποψήφια για 3 Όσκαρ, ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας και παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.
Διαθέσιμη έως 31/10
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

2. IDA: Η ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως και τις 31 Οκτωβρίου, την ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι, «IDA» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. H “IDA” είναι μια ταινία για την ταυτότητα, την οικογένεια, την πίστη, την ενοχή, τον σοσιαλισμό και τη μουσική. Είναι μία ταινία για την ιστορία, χωρίς όμως να είναι ιστορική. Ο σκηνοθέτης του IDA ήθελε να πει μια ιστορία στην οποία ο καθένας «έχει τους λόγους του», μια ιστορία πιο κοντά στην ποίηση παρά στην αφήγηση, που μάς γυρίζει στην Πολωνία του ’60 και μάς αφηγείται τα γεγονότα μεταξύ Πολωνών Καθολικών και Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Πολωνία στην IDA παρουσιάζεται από έναν ‘αουτσάιντερ’, φιλτραρισμένη μέσα από τη προσωπική μνήμη και το συναίσθημα, τους ήχους και τις εικόνες της παιδικής ηλικίας.
Διαθέσιμη έως 31/10
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

3. Η Θάλασσα Μέσα Μου: Η βραβευμένη ταινία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως και τις 31 Οκτωβρίου, την ταινία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, «Η Θάλασσα μέσα μου» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια, με μόνη του επιθυμία να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο είναι αυτό του δωματίου του, απ’ όπου φαντάζεται τη θάλασσα όπου ταξίδευε μικρός. Ξαφνικά, δύο γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο και τις εμπειρίες του. Πρώτη είναι η δικηγόρος Χούλια, που τον στηρίζει στον αγώνα του και δεύτερη η Ρόζα, μία χωριατοπούλα πεπεισμένη ότι αξίζει τον κόπο να ζεις. Στη “Θάλασσα μέσα μου” παρουσιάζεται με ξεχωριστό τρόπο η αγάπη ιδωμένη από τα μάτια ενός ανθρώπου που δε θέλει να αγαπά. Τελικά όμως, μόνο η αγάπη θα βοηθήσει τον Ραμόν να πραγματοποιήσει το τελευταίο ταξίδι που τόσο λαχταρά, το ταξίδι στη θάλασσα, εκεί όπου κάποτε άγγιξε τα όρια του θανάτου.
Διαθέσιμη έως 31/10
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

4. Αγαπημένο μου Ημερολόγιο: Η αποκαλυπτική κωμωδία του Νάνι Μορέτι διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως και τις 31 Οκτωβρίου, την βραβευμένη ταινία του Νάνι Μορέτι, «Αγαπημένο μου Ημερολόγιο» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Στην σπονδυλωτή αυτή ταινία που αποτελείται από τρία μέρη, ο Ιταλός σκηνοθέτης σκηνοθετεί τον εαυτό του, σε μια σειρά καλοκαιρινών περιπετειών που ξεκινούν από μια βόλτα με τη βέσπα του στην άδεια Ρώμη και καταλήγουν σε μια περιπέτεια με επισκέψεις σε γιατρούς, δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα.
Διαθέσιμη έως 31/10
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

5. Το Αυγό: Η ταινία του Κουαν’αν Γουάνγκ διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως και τις 31 Οκτωβρίου, την ταινία του Κουαν’αν Γουάνγκ, «Το Αυγό» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Στη σχετικά πρόσφατη ταινία του βραβευμένου με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτη Κουαν’αν Γουανγκ, βλέπουμε μία ιστορία μυστηρίου, αγάπης και γυναικείας δύναμης να ξετυλίγεται στη μακρινή Μογγολία. Όταν ένας 18χρονος αστυνομικός αναλάβει την φύλαξη της σκηνής ενός εγκλήματος με θύμα μια νεαρή γυναίκα, θα έχει για μοναδική συντροφιά του μια 35χρονη ντόπια, η οποία έφτασε στο σημείο για να βοηθήσει. Σε αυτή τη σκοτεινή και απομονωμένη νύχτα στις στέπες της Μογγολίας, οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά και καρπός αυτής της αγάπης θα είναι ένα… αυγό.
Διαθέσιμη έως 31/10
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

6. Ο Κορσικάνος: Η ταινία του Τιερί ντε Περέτι διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την ταινία του Τιερί ντε Περέτι «Ο Κορσικάνος» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Κορσική, δεκαετία ’90, ένα πεδίο πολύ βίαιων εθνικιστικών συγκρούσεων, που στόχο είχαν την αυτονόμηση του νησιού από τον έλεγχο της Γαλλίας. Δεκάδες νεκροί και ένα νησί παραδομένο στη βία. Ο σκηνοθέτης, Τιερί ντε Περέτι, στη δεύτερη ταινία του, που προβλήθηκε στις Κάννες, θέλησε να καταδείξει τις ολέθριες επιπτώσεις που είχαν τα εθνικιστικά κινήματα στη γενέτειρά του, αφηγούμενος την ιστορία ενός νεαρού, ο οποίος αναγκάζεται να μεταναστεύσει στη Γαλλία, προκειμένου να ξεφύγει από το βίαιο παρελθόν του, καθώς υπήρξε ενεργό μέλος εθνικιστικών οργανώσεων.
Εισιτήριο: Online εως 3 ημέρες (72 ώρες) από 1,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

7. Άγριες Φράουλες: Η εμβληματική ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την εμβληματική ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Άγριες Φράουλες» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Σε μία από τις καλύτερες ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου, την οποία ο Μπέργκμαν εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του και την ολοκλήρωσε στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, ο ηλικιωμένος γιατρός Άιζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της… Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο πρωταγωνιστής θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω και το ταξίδι του θα μετατραπεί, τελικά, σε μια πνευματική πορεία συμφιλίωσης με το παρελθόν και τους οικείους του, με το υποσυνείδητο να συναντά τους φόβους, τις αυταπάτες και τις διαψεύσεις μιας ζωής, πετυχημένης κοινωνικά, αλλά «άγευστης» ερωτικά και συναισθηματικά.
Εισιτήριο: Online έως 3 ημέρες (72 ώρες) από 1,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

8. Arte in English: Δωρεάν on demand προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη

«Daughter» της Daria Kashcheeva

Η δωρεάν πολιτιστική πλατφόρμα του τηλεοπτικού δικτύου Arte in English προσφέρει, για δωρεάν on demand παρακολούθηση έως τις 8 Μαΐου του 2023, μια επιλογή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη:

Εκθέσεις

9. Εφήμερες Πατρίδες: Η εικαστική έκθεση της ARC -Art Revisited Collective διαθέσιμη και online
Εφήμερες Πατρίδες: Η εικαστική έκθεση της ARC -Art Revisited Collective διαθέσιμη και online

Εφήμερες Πατρίδες: Η εικαστική έκθεση της ARC -Art Revisited Collective διαθέσιμη και online

Αυτήν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 19:00, η ARC -Art Revisited Collective και ο Ιδρυτής και Εικαστικός Επιμελητής της Πάρης Καπράλος προσκαλούν το κοινό να παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης “Εφήμερες Πατρίδες” με θέμα την επιρροή των τόπων στη διαμόρφωση του προσωπικού μύθου. Η έκθεση θα φιλοξενείται στη Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη) μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμη και online, μέσω της ARTgrID.
Στην έκθεση συμμετέχουν έργα των: Γιώργος Αναστασιάδης, Μάγδα Δημούδη, Σπύρος Ρωμάνος, Αλεξία Δηλαβέρη, Πάνος Παναγιωταρόπουλος, Αθηνά Γαρδάνη, Χριστόφορος Μακρής, Αννα Μεγαλακάκη, Κατερίνα Παπασταυροπούλου, Βιργινία Ζερβογιαννάκη, Χαρά Σαΐτη, Σωτηρία Αλεβίζου, Ματούλα Ντούνη, Ελένη Μαλιαχόβα-Χρανιώτη, Χριστίνα Τσακυριού, Δήμητρα Γούναρη, Ελένη Παρίδη, Μελίνα Δανούση, Έφη Μπαρούδα, Λίνα Καλανταρίδου, Ευαγγελία Αβραμίδου.
Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη από τις 6 έως τις 15 Οκτωβρίου και online, εδώ

10. FutuRetro: Το Athens Digital Arts Festival επιστρέφει ξανά, online!
Το ADAF online επιστρέφει! Web Image: Julia Shamsheieva – Free Dome Universe 1.03 Cradle of Life

Το ADAF online επιστρέφει! Web Image: Julia Shamsheieva – Free Dome Universe 1.03 Cradle of Life

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδος | Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πλήρως ανανεωμένη online πλατφόρμα online.adaf.gr, διαθέσιμη με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς κανένα γεωγραφικό περιορισμό, μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2022.

Στο ADAF online σας περιμένει ένα πλήρες πρόγραμμα μόνιμων εκθέσεων και ζωντανών διαδικτυακών εκδηλώσεων (ομιλίες, εργαστήρια, performance κ.α.), που θα πραγματοποιηθούν σε live streaming και θα εξερευνούν τη θεματική «FutuRetro», το μέλλον μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος. Ανακαλύψτε περισσότερα από 300 νέα συναρπαστικά έργα ψηφιακής τέχνης στις κατηγορίες: video art, animation, performance, music, digital image, web art, special screenings workshops, talks και ADAF KIDS, για το πάντα ανήσυχο παιδικό κοινό σε ζωντανή, αλλά και on demand βάση.
Διαθέσιμη μέχρι τις 15 Οκτωβρίου
Δείτε τις δράσεις του ADAF online εδώ

11. Sheltered Gardens: Διαθέσιμη και online η υβριδική έκθεση του PCAI

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμη η πρωτότυπη υβριδική έκθεση του PCAI, σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Το Sheltered Gardens είναι ένα πρωτότυπο, υβριδικό εικαστικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 35 διεθνείς καλλιτέχνες, συγγραφείς και performers. Έχοντας ως αφετηρία το ομώνυμο ποίημα της Η.D. «Sheltered Garden» (1916) και με κεντρικό άξονα τον Βοτανικό Κήπο I. & Α. Ν. Διομήδους, έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Βοτανικούς Κήπους της Μεσογείου, το πολυμεσικό πρόγραμμα του PCAI συμπεριλαμβάνει μια σειρά από νέες αναθέσεις και performances.
Το Sheltered Gardens θα ξεδιπλώνεται μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή έκθεση, διαθέσιμη μέσω του pcai.gr, μια συλλεκτική δίγλωσση έκδοση, μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και από ένα τριήμερο πρόγραμμα εικαστικών και χορευτικών performances στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στην Αθήνα.
Συμμετέχουν: Μαργαρίτα Αθανασίου, Μαρία Βαρελά, Μαρίνα Βελησιώτη, Michel Delsol, Kathleen Hanna & the Julie Ruin, Evan Ifekoya, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Λητώ Κάττου, Chris Kraus, Linder, Polonca Lovšin, Ελένη Μπαγάκη, Campus Novel, Selina Nwulu, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Εύα Παπαμαργαρίτη, Gloria Steinem, Εύα Στεφανή, Vaskos, Sasha Velour, Αφροδίτη Ψαρρά.
Παρακολουθήστε μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου την έκθεση, εδώ

Θέατρο-Μουσική

12. Η GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διαθέτει online τις εξής παραστάσεις:
Η όπερα "Αντρέ Σενιέ" του Ουμπέρτο Τζορντάνο στη GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
  • «Το τραγούδι της κυρα-Δομνίτσας», σε μουσική Μάρθας Μαυροειδή, κείμενο Μάρως Βασιλειάδου και σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη.
  • «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.
  • «Αντρέ Σενιέ» του Ουμπέρτο Τζορντάνο, σε σκηνοθεσία Νίκου Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν.
  • «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα.

Εισιτήριο: 5€

13. Leonore του Ρολφ Λίμπερμαν: Μια παραγωγή του Θέατρου της Βόννης διαθέσιμη on demand

Η δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα Opera Vision διαθέτει, έως τις 27 Νοεμβρίου 2022, την παράσταση της όπερας του Ρολφ Λίμπερμαν «Leonore». Μια παραγωγή του Θεάτρου της Βόννης, σε σκηνοθεσία Jürgen R. Weber και μουσική διεύθυνση Daniel Johannes Mayr. Ο Albert και η Yvette ερωτεύονται όμως σε πολύ δύσκολους καιρούς. Βρισκόμαστε στην κατεχόμενη Γαλλία του 1941. Εκείνος είναι Γερμανός στρατιώτης και σολίστ κλαρίνου και εκείνη είναι μια νεαρή Γαλλοτσέχα πιανίστρια.
Διαθέσιμο έως 27/11
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

14. Ο κύκλος συναυλιών «A Greek Songbook» διαθέσιμος on demand στη GNO TV

Η παραγωγή «A Greek Songbook» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ένα ελληνικό βιβλίο τραγουδιών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε επιμέλεια και μουσική διεύθυνση του συνθέτη Κορνήλιου Σελαμσή, έρχεται στην GNO TV. Τα τρία εξαιρετικά προγράμματα συναυλιών που παρουσιάστηκαν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τον Νοέμβριο του 2021, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, θα είναι διαθέσιμα δωρεάν σε ένα ενιαίο βίντεο μέσω της GNOTV από τις 17 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Πάνω από 30 καλλιτέχνες από τους χώρους της λόγιας και της δημοφιλούς μουσικής και των παραστατικών τεχνών επιδίδονται σε μια σειρά από τολμηρές μουσικές κατασκευές, τραγούδια και εικόνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Σελαμσή.
Τη δημιουργική ομάδα του «A Greek Songbook» συνθέτουν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Κωνσταντίνος Βήτα, Σαβίνα Γιαννάτου, Φοίβος Δεληβοριάς, Σοφία Ζαφειρίου, Γεωργία Καρύδη, Φάνης Ζαχόπουλος, Nalyssa Green, Δημήτρης Καμαρωτός, Αμαλία Μουτούση, Παύλος Κατσιβέλης, MC Yinka, Απόστολος Κίτσος, Πέτρος Κλαμπάνης, Λόλεκ, Τζέιμς Ουάιλι, Γιάννης Διονυσίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Παρασκάκης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Παύλος Παυλίδης, Γιώργος Πούλιος, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Μπλέιν Λ. Ρέινινγκερ, Φίλιππος Σακαγιάν, Μιχάλης Σιγανίδης, Φώτης Σιώτας, Θοδωρής Γκόνης, Νικόλας Τζώρτζης, Αντονύ Ριβερά, Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης, Νικολέτα Χατζοπούλου. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο CHÓRES και ένα δεκαεννεαμελές μουσικό σύνολο.
Διαθέσιμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022
Παρακολουθήστε δωρεάν εδώ

15. «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους: Μια παραγωγή της Εθνικής Όπερας της Φινλανδίας διαθέσιμη on demand από το Arte in English

H δωρεάν αγγλόφωνη διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Arte in English διαθέτει, έως τις 12 Μαΐου 2023, την παράσταση της όπερας του Ρίχαρντ Στράους «Σαλώμη» από την Εθνική Όπερα της Φινλανδίας. Πηγή της συγκεκριμένης όπερας του Στράους, η οποία εξιστορεί την εξαχρείωση του Ηρώδη Αντύπα, Βασιλιά της Ιουδαίας, και της θετής του κόρης Σαλώμη, αποτελεί ο σπουδαίος Όσκαρ Ουάιλντ. Ο Ηρώδης κρατάει φυλακισμένο τον Προφήτη Ιωάννη σε μια δεξαμενή. Η Σαλώμη προσπαθεί να τον σαγηνεύσει και όταν βλέπει ότι αποτυγχάνει, αναγκάζει τον πατριό της να της προσφέρει το κεφάλι του Ιωάννη στο πιάτο.
Διαθέσιμη με αγγλικούς υπότιτλους έως τις 12/5/2023
Δωρεάν 
Δείτε την παράσταση εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b