MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 6 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Μερικές κορυφαίες προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι Madrugada στο Καλλιμάρμαρο

Οι Madrugada έρχονται απόψε για ένα μοναδικό Live στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Καλλιμάρμαρο. Μαζί τους θα είναι η Amanda Tenfjord. Ως σύγχρονοι Σκανδιναβοί γεφυροποιοί, οι Madrugada μαζί με την Αμάντα θα φωτίσουν το αποψινό φθινοπωρινό βράδυ με τα απόκοσμα υπερβόρεια ηχοτοπία τους.
Σάββατο 24/09, 19:00
35€ –  85€
Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου

2. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Faliro Summer Theater

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στήνει φέτος, στο Faliro Summer Theater, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία καθώς και νέες του συνθέσεις. Δημιουργεί ένα μοναδικό ζωντανό Jukebox νοσταλγίας, γεμάτο με τραγούδια από διαφορετικές εποχές και γλώσσες. Γεμάτο με «τα τραγούδια που μάς μεγάλωσαν» όπως λέει και ο ίδιος, ο οποίος υπογράφει αυτή τη μουσική παράσταση στο Faliro Summer Theater και μαζί με τους «Μπλε», τον Στάθη Δρογώση, τον Βύρωνα Τσουράπη, τον Θανάση Τσακιράκη και τον Ηλία Λαμπρόπουλο δημιουργούν μία μοναδική, μουσική παρέα.
Σάββατο 24/09, 21:00
15€ – 20€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

3. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας στο Ηρώδειο

Η καρδιά του Frédéric Chopin θα χτυπήσει στο Ηρώδειο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, με τα αριστουργηματικά του έργα και τις ωραιότερες μελωδίες του. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της Patrick Fοurnillier, Γάλλου μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας. Σολίστ στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου που θα ερμηνεύσει το εμβληματικό Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, Op. 11, σε μι ελάσσονα, ενώ θα ακούσουμε και την διάσημη Chopiniana, που ενσωματώνει τις πιο αγαπημένες χορευτικές μελωδίες του συνθέτη.
Κυριακή 25/09, 20:30
18€ – 100€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου

4. Mihalis Kalkanis Group στο Gazarte – Roof Stage

O Μιχάλης Καλκάνης επιστρέφει με το σχήμα του, Mihalis Kalkanis Group, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην ταράτσα του Gazarte, έχοντας στις αποσκευές του το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Emotions” –το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από την United We Fly. Σε μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση, οι Mihalis Kalkanis Group θα μάς παρουσιάσουν για πρώτη φορά το “Emotions”, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και άλλες, νέες και παλαιότερες μουσικές με τον πάντα φρέσκο και ευρωπαϊκό ήχο του σχήματος που ήδη έχουμε γνωρίσει μέσα από τις ξεχωριστές παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Μικρή Επίδαυρο, το Palm Jazz Festival (SP) και άλλες ιδιαίτερες εμφανίσεις.
Κυριακή 25/09, 21:30
10€ –  12€
Gazarte – Roof Stage, Βουτάδων 32-34, Gazarte

ΘΕΑΤΡΟ

5. Αντρέι: Ρέκβιεμ σε οκτώ σκηνές, της Δήμητρα Τρυπάνη στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – Αίθ. “Σταύρος Νιάρχος”

Το έργο “Αντρέι: Ρέκβιεμ σε οκτώ σκηνές” της Δήμητρας Τρυπάνη είναι μια ιδιότυπη σύγχρονη “Εξόδιος Λειτουργία” αφιερωμένη στον μεγάλο κινηματογραφιστή Αντρέι Ταρκόφσκι. To ποιητικό κείμενο που υπογράφει ο Παντελής Μπουκάλας συνδιαλέγεται με το γερμανικό κείμενο του Λουθηρανικού Ρέκβιεμ, αλλά και με θραύσματα διαλόγων από τις επτά ταινίες που έφτιαξε ο Ρώσος δημιουργός. Πρόκειται για μια παράσταση ήχου, καθώς, σύμφωνα με τη συνθέτρια Δήμητρα Τρυπάνη, ο ήχος –κείμενο και μουσική αυστηρά συνδεδεμένα μέσα στην παρτιτούρα– είναι το κατεξοχήν αφηγηματικό μέσο. Στη σύνθεση της Τρυπάνη σημαντικό ρόλο παίζουν οι χρωματικές ετεροφωνικές και πολυφωνικές δομές, η πολυστιλιστικότητα και τα σωματικά κρουστά. Επιπλέον, η ενσωμάτωση πολυγλωσσικών στοιχείων και διαλογικών θραυσμάτων από ταινίες, διεισδύουν μέσα στο συνολικό λειτουργικό κείμενο με χρήση τεχνικής κολάζ.
Κυριακή 25/09, 18:30
5€ – 50€
Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – Αίθ. “Σταύρος Νιάρχος”, Λ.Συγγρού και Ευριπίδου

6. Ιστορία ενός Αιχμαλώτου, του Στρατή Δούκα στο Ιδιόμελο

Το έργο του Στρατή Δούκα “Ιστορία ενός Αιχμαλώτου”, ένα από τα πλέον αξιόλογα έργα της ελληνικής πεζογραφίας, παρουσιάζει η ομάδα “Ιδιόμελον Art”. Μία παράσταση με επετειακό χαρακτήρα τόσο για την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής (1922), όσο και για τα 40 χρόνια από την αποδημία του Στρατή Δούκα (1983). Υπόθεση: Στα 1928 δύο άντρες συναντώνται στο καφενείο ενός χωριού της Πιερίας. Ο ένας είχε αιχμαλωτισθεί πριν 6 χρόνια από τους Τούρκους στη Μικρασιατική καταστροφή. Μέσα από τρομακτικές βαναυσότητες, καταφέρνει να δραπετεύσει μαζί με έναν σύντροφό του και μετά από περιπλανήσεις και παραπλανήσεις – καθώς υποδύεται τον Τούρκο – στο εχθρικό έδαφος και στο εχθρικό ανθρώπινο περιβάλλον, επιστρέφει στην πατρίδα και αφηγείται την οδύσσειά του. Πρωταγωνιστούν ο Νεκτάριος Παπαλεξίου και ο Γιάννης Παπαθύμνιος.
Σάββατο 24/09, 21:00
10€ –  12€
Ιδιόμελο – Χώρος τέχνης, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Φιλοθέη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b