MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Emotions: Nέο album από το Mihalis Kalkanis Group

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με τίτλο «Emotions» κυκλοφορεί το νέο album του Mihalis Kalkanis Group από την United We Fly.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με τίτλο «Emotions», κυκλοφορεί από την United We Fly ο νέος δίσκος του Mihalis Kalkanis Group. Ένας από τους καλύτερους σύγχρονους jazz μουσικούς αποτυπώνει στη νέα του δισκογραφική δουλειά τον φρέσκο και ευρωπαϊκό ήχο του σχήματος που ήδη έχουμε γνωρίσει μέσα από τις ξεχωριστές παραστάσεις του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Μικρή Επίδαυρο, το Palma Jazz Festival (SP) και άλλες ιδιαίτερες εμφανίσεις.

Σε μία υψηλού επιπέδου ζωντανή ηχογράφηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ακουστικά όργανα συνυπάρχουν αρμονικά με ηλεκτρονικούς και επεξεργασμένους ήχους, δίνοντας συνοχή σε μελωδικά μοτίβα που άλλοτε “ακουμπάνε” περισσότερο στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks και άλλοτε “μυρίζουν” Ελλάδα και Βαλκάνια. Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, εικόνες, χρώματα και ετερόκλητα μουσικά στοιχεία που συνθέτουν τον τον εύθραυστο αλλά και ταυτόχρονα δυνατό ηχόκοσμο του Μιχάλη Καλκάνη και του σχήματος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSonic Convergence: 4 καταξιωμένοι συνθέτες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το πιο συναρπαστικό μουσικό πείραμα12.09.2018

Ο Μιχάλης Καλκάνης λέει για το Emotions:

«Αυτό το album είναι ένα ορόσημο της διαδρομής του “Mihalis Kalkanis Group”, μια αποτύπωση της τριετούς εώς τώρα πορείας του σχήματος. Στο “ταξίδι” αυτό, μαζί με 5 ξεχωριστούς συνοδοιπόρους, στοχεύσαμε σε έναν σύγχρονο αλλά και αυθεντικό ήχο. Όλες αυτές οι μελωδίες με συγκινούν εξίσου δυνατά, και έτσι ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα η ιδέα να καταφέρουμε να συνενώσουμε τα διαφορετικά χρώματα σε έναν όμορφο “μουσικό πίνακα”. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μας δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αυτή τη ζωντανή ηχογράφηση σε μία αίθουσα του Μεγάρου, η οποία με την ξεχωριστή ακουστική και ενέργεια της, επέδρασε ουσιαστικά κατά τη γνώμη μου στο συνολικό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Γιάννη Βακαρέλη για την υποστήριξή του».

Βρείτε το album “Emotions” διαθέσιμο εδώ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Cine News
Αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα: 14 προτάσεις για θέατρο, μουσική και σινεμά
Εκδηλώσεις
Φως, μουσική και γιορτινή μαγεία: Ζωντανεύει ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
Μουσικά Νέα
Οι συναυλίες της εβδομάδας: 10+1 μουσικές στάσεις που αξίζουν στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
20 χρόνια Back to Black: Το “μαύρο” που δεν ξεθώριασε ποτέ
Μουσικά Νέα
“15”: Οι Mechanimal κυκλοφορούν νέο δίσκο και προκαλούν το χάος
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Μουσικά Νέα
Φουτουριστικά visuals και καθηλωτική techno: Τι να περιμένεις από το πολυαναμενόμενο ÆDEN Athens του Anyma
Μουσικά Νέα
Release Athens 2027: Οι Fontaines D.C. φέρνουν το “Dopamine Chamber” στην Αθήνα
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
ΚΠΙΣΝ: 4η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Βαμβακού Λακωνίας
Μουσικά Νέα
Η Angelika Dusk πατά REWIND στα 80s και μάς χαρίζει έναν δίσκο γεμάτο φως (video)