MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

GENER8ION: Το νέο πρότζεκτ των Romain Gavras και Surkin παρουσιάζεται από το Ίδρυμα Ωνάση σε παγκόσμια πρώτη
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. To Φάντασμα στο Κέλυφος: Προβολή της ταινίας του Mamoru Oshii στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

Ο θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, προβάλλει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 23:30, στο πλαίσιο της σειράς προβολών «Midnight Express», την ταινία του Mamoru Oshii, με τίτλο «Το Φάντασμά στο Κέλυφος». Στο δυστοπικό και τεχνο-ουτοπικό μέλλον του 2029, ο Τομέας Ασφαλείας 9 είναι ένας δημόσιος οργανισμός, με την ευθύνη να συλλαμβάνει όσους χακάρουν το Σύστημα. Η Ταγματάρχης Μοτόκο Κουσανάγκι είναι το cyborg-πράκτορας, που πρέπει να εντοπίσει τα ίχνη του Puppet Master. Ενός πειρατή με πρόσβαση σε ένα απόρρητο πρόγραμμα, το οποίο εκμεταλλεύεται τη φάντασμα (ψυχή) μέσα στο κέλυφος (σώμα) των συνθετικών ανθρωποειδών.
Παρασκευή 23/9, 23:30
Τιμή Εισιτηρίου: 6.00 ευρώ. | Προπώληση: viva.gr
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ολύμπια»: Πλούσια και πολυσυλλεκτική η νέα σεζόν στο μουσικό θέατρο της Αθήνας12.09.2018

Εκθέσεις

2. GENER8ION: Το νέο πρότζεκτ των Romain Gavras και Surkin παρουσιάζεται από το Ίδρυμα Ωνάση σε παγκόσμια πρώτη

Έως τις 23 Οκτωβρίου, τρεις σκηνές του ιδρύματος Ωνάση ενεργοποιούνται για να υποδεχτούν τα τρία μέρη της συνδημιουργίας του σπουδαίου Ελληνογάλλου σκηνοθέτη Romain Gavras και του μουσικού Surkin, με τίτλο «GENER8ION», σε παγκόσμια πρώτη. Σέρφερ, αντάρτες, αλλά και η Charlize Theron συναντιούνται στις τρεις ποπ πολυμεσικές εγκαταστάσεις για ένα μέλλον που θυμίζει το παρόν και διατρέχει την πόλη, από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στη Συγγρού με το «Neo Surf» και το «Agartha» έως τη Μάντρα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με το «Emotions». Και οι τρεις επιμέρους εγκαταστάσεις του νέου έργου τοποθετούνται σε ένα κοντινό μέλλον, και συγκεκριμένα στο έτος 2034.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 22 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2022
GENER8ION: Neo Surf: Εκθεσιακός χώρος -1, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107). Τετάρτη – Κυριακή 19:00-23:00 | GENER8ION: Agartha: Μικρή Σκηνή, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107). Τετάρτη – Κυριακή 19:00-23:00 | GENER8ION: Emotions: Η Μάντρα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 2, Αθήνα). Δευτέρα – Κυριακή 17:00-22:00
Είσοδος στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση: Ενιαίο εισιτήριο για τις εγκαταστάσεις στη Στέγη: Κανονικό: € 4. Μειωμένο, Φίλος: € 3 Ανεργίας, ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεΑ: € 2 | Είσοδος στη Μάντρα: Δωρεάν δελτία εισόδου

3. Θεοί του Ολύμπου: Η τεχνολογία συναντά τον μύθο σε μια νέα έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

H μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση που έγινε ποτέ, με τίτλο «Θεοί του Ολύμπου», έρχεται και στην Αθήνα. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο Όλυμπος «μετακομίζει» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, «ανοίγει» τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο. Σε έναν τεράστιο διαμορφωμένο χώρο στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος  Μείζονος Ελληνισμού 1.800τμ, η τεχνολογία συναντά τον μύθο: Επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Σεπτεμβρίου 2022
Είσοδος: Γενική Είσοδος: 10€. Μαθητικό: 8€. Οικογενειακό 4 ατόμων: 35€. Οικογενειακό 3 ατόμων: 26€. ΑΜΕΑ 5€, με συνοδό: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής. Τηλέφωνο: 21 2254 0300 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμπλο Νερούδα: Τα σοφά λόγια του “ποιητή του έρωτα” πάντα θα μας συγκινούν12.09.2018

Φεστιβάλ

4. Piraeus Taste Festival – Sea Food and More and More: Έρχεται το πρώτο γαστρονομικό Φεστιβάλ του Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά πραγματοποιεί το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More», με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και αναφοράς της πόλης. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 23-25  Σεπτεμβρίου, με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή. Τα καταστήματα εστίασης της πόλης, μετέχουν στη μεγάλη γιορτή με μενού ειδικά για εκείνες τις ημέρες, προσφορές σε συγκεκριμένα πιάτα ή ποτά, κεράσματα, εκδηλώσεις και happenings ενώ καταστήματα τροφίμων και εκπαιδευτήρια της πόλης, θα παρουσιάσουν τις δικές τους γεύσεις και γαστρονομικές δημιουργίες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του «DishcoverPiraeus», της καταγραφής του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου του Πειραιά. Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του φεστιβάλ ,μέσω του θεσμού των αδελφοποιημένων πόλεων, θα φιλοξενηθούν με γαστρονομικές και πολιτιστικές δράσεις τα τμήματα πολιτισμού της Ινδικής και της Κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα.
23-25 Σεπτεμβρίου 2022
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑProject FIX. Αναβιώνοντας το Μέλλον: Παρουσίαση-ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης12.09.2018

Βιβλίο

5. Athens Art Book Fair: Η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου έρχεται στο Ωδείο Αθηνών

Η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου είναι και πάλι στην πόλη! Μετά από την περσινή Local Edition, το Athens Art Book Fair επιστρέφει με διεθνές πρόγραμμα και μας δίνει ραντεβού στο Ωδείο Αθηνών από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022. Με στόχο την ανάδειξη της πολυμορφίας των σύγχρονων καλλιτεχνικών εκδόσεων, το Athens Art Book Fair φέρνει κοντά καταξιωμένους εκδοτικούς οίκους, πειραματικές, DIY εκδόσεις και πολλές άλλες ανεξάρτητες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το έντυπο ως δημιουργικό μέσο. Η ετήσια έκθεση αποτελεί φυσικό χώρο συνάντησης για τα σύγχρονα εικαστικά, τη φωτογραφία, την ποίηση, το design και την τυπογραφία δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πληθώρα καλλιτεχνών και να έρθουν σε επαφή με ανεξάρτητες εκδοτικές πρακτικές από όλο τον κόσμο. Παράλληλα με την έκθεση, θα διεξαχθεί το Δημόσιο Πρόγραμμα ομιλιών του Athens Art Book Fair το οποίο εστιάζει στην ανάδειξη εγχειρημάτων τα οποία αποκρίνονται σε τρέχοντα καλλιτεχνικά και κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.
23-25 Σεπτεμβρίου 2022
Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 23/9 – 5μμ-9μμ, Σάββατο 23/9 & Κυριακή 24/9 – 11πμ-9μμ
Είσοδος Δωρεάν
­Χώρος Διεξαγωγής: Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b