MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Kakeibo: Η ιαπωνική τέχνη που μάς βοηθά να εξοικονομήσουμε χρήματα στο τέλος του μήνα

Mια τεχνική budgeting που χρησιμοποιείται εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα στην Ιαπωνία, ίσως είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Monopoli Team

Ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος. Το ακούμε εδώ και καιρό όλο και περισσότερο, αλλά πλέον αρχίζουμε να το νιώθουμε κιόλας. Η αύξηση του κόστους ζωής, έχει κάνει πολλά νοικοκυριά να περιορίσουν τα άσκοπα έξοδά τους, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα, αλλά αρκετές φορές αυτό δεν αρκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο μέλλον θα χρησιμοποιούμε καβούρια αντί για μπαταρίες; – Mία ιστορική ανακάλυψη12.09.2018

Ίσως χρειάζεται ένα καλύτερο μπατζετάρισμα σε κάποιες περιπτώσεις. Ένας σωστός υπολογισμός εσόδων – εξόδων, έτσι ώστε να μη βγαίνουμε χαμένοι. Με άλλα λόγια, είναι αναγκαία η μέθοδος Kakeibo. Πρόκειται για την ιαπωνική τέχνη του να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα, αλλά και να εξοικονομείς περισσότερα στο τέλος του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Wall Test: Το τεστ που δείχνει πώς αντιμετωπίζεις τα προβλήματα στη ζωή12.09.2018

Εμπνευστής της ήταν ο Ιάπωνας δημοσιογράφος Motoko Hani, ο οποίος δημοσίευσε για πρώτη φορά το βιβλίο του «Kakeibo» το 1904. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα χαρτί και ένα μολύβι. Δεν απαιτεί χρήση κάποιου app ή του υπολογιστή σου. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, όταν γράφουμε κάτι σε χαρτί, μάς βοηθάει να το θυμόμαστε καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b