MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στο μέλλον θα χρησιμοποιούμε καβούρια αντί για μπαταρίες; – Mία ιστορική ανακάλυψη

Οι ερευνητές στο Μέριλαντ δημιούργησαν μπαταρίες που προέρχονται από καρκινοειδή για την αποθήκευση ενέργειας.

Monopoli Team

Οι επιστήμονες θέλουν να χρησιμοποιήσουν μια χημική ουσία που βρίσκεται στα κελύφη των καβουριών και των αστακών για να κάνουν τις μπαταρίες πιο βιώσιμες, σύμφωνα με έρευνα.

«Πιστεύουμε ότι τόσο η βιοδιασπασιμότητα του υλικού, όσο και ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος και η απόδοση των μπαταριών είναι σημαντικά για ένα προϊόν, το οποίο έχει τη δυνατότητα να διατεθεί στο εμπόριο», δήλωσε ο Liangbing Hu, διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Υλικών του Πανεπιστημίου του Maryland και επικεφαλής. συγγραφέας της εργασίας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Matter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Πιείτε περισσότερο αλκοόλ»: Γιατί η Ιαπωνία κάνει αυτή την περίεργη έκκληση στους νέους12.09.2018

Καθώς ο κόσμος μεταβαίνει προς την ανάπτυξη λύσεων πράσινης ενέργειας και ηλεκτρικών οχημάτων, οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται για τέτοια τεχνολογία πρέπει επίσης να είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Αλλά οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε συμβατικές μπαταρίες όπως τα ιόντα λιθίου μπορεί να χρειαστούν εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια για να διασπαστούν. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι επίσης συχνά διαβρωτικές και εύφλεκτες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μπαταρίες συσκευών καταναλωτή έχουν πάρει φωτιά σε αεροσκάφη ή έχουν προκαλέσει πυρκαγιές σε χώρους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b