MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δήμος Αθηναίων-«Φαντάσου την πόλη του αύριο»: Παράταση της πρόσκλησης για τις εικαστικές προτάσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την κατάθεση εικαστικών προτάσεων, με θέμα τις πόλεις του αύριο. Η πρόσκληση παρατείνεται έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων, στις 31 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, γραφίστες, σκιτσογράφους, σχεδιαστές και άλλους δημιουργούς να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το πώς φαντάζονται την πόλη τους στο μέλλον.

Οι πόλεις αποτελούν πυκνωτές των μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Πώς φανταζόμαστε λοιπόν ότι θα εξελιχθεί το μέλλον; Με ποιους τρόπους μπορούν τα αστικά κέντρα να γίνουν πιο φιλόξενα, βιώσιμα και ενεργειακά αυτόνομα σε μια εποχή κλιματικής και περιβαλλοντικής κρίσης αλλά και υπερπληθυσμού; Μπορούν να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού με χωρικά εργαλεία; Ποιες είναι οι παρούσες δυνατότητες και οι μεγαλύτερες προκλήσεις ή περιορισμοί στην εμπειρία της πόλης για την τοπική κοινωνία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μια Αθηνά για την Αθήνα»: Η Στέγη παρουσιάζει τη νέα τοιχογραφία του Αριστείδη Λάππα στην Ομόνοια12.09.2018

Οι προτάσεις – ουτοπικές, δυστοπικές, υποθετικές, περιγραφικές, διερευνητικές, προκλητικές, κριτικές και αναστοχαστικές – που θα επιλεγούν από επιτροπή που θα συσταθεί από ειδικούς του χώρου των εικαστικών, της γραφιστικής και της αρχιτεκτονικής, θα παρουσιαστούν με τη μορφή αφισών σε υπαίθριο χώρο, στα stands κατά μήκος του πεζοδρόμου της Βασιλίσσης Όλγας. Η έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αυτής της χρονιάς, θα λειτουργήσει ως ανοιχτό αρχείο, τεκμηριώνοντας συζητήσεις, ανταλλαγές και παρεμβάσεις προκειμένου να παραχθεί στη συνέχεια μια έντυπη έκδοση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι ενδιαφερόμενοι/ες προσκαλούνται να αποστείλουν τα έργα τους σε μορφή JPG/TIFF καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους εδώ, μέχρι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να καλούν στο 2103722082.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν απάντηση σχετικά με την πορεία της πρότασής τους.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b