MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Ο Πληροφοριοδότης" του Martin Scorsese
"Ο Πληροφοριοδότης" του Martin Scorsese
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο έφτασε κι εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες ταινίες που θα βρείτε στην τηλεόραση και τις online πλατφόρμες για τις ώρες που θέλετε να μείνετε μέσα…

Τηλεόραση

“Ο Τρελός Πιερό” του Jean-Luc Godard: Βουλή στις 23:00, Σάββατο 17/9

Ο Pierrot αποφασίζει να εγκαταλείψει τη γυναίκα και το παιδί του και να το σκάσει με την παλιά του αγάπη, την Marianne. Ταξιδεύουν προς την Μεσόγειο ενώ παράλληλα προσπαθούν να γλιτώσουν από Αλγερινούς δολοφόνους που κυνηγούν την Marianne. Μετά τον θάνατο του μεγάλου πρωτοπόρου της Νουβέλ Βαγκ, Jean-Luc Godard, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη (13/9) σε ηλικία 91 ετών, είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε μια από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν δύο από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Godard, ο Jean-Paul Belmondo και η Anna Karina.

“Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε” του J.A. Bayona: Star στις 22:50, Σάββατο 17/9

Τρία χρόνια μετά την απόδραση των δεινοσαύρων από τα κλουβιά τους, γεγονός που κατέστρεψε το θεματικό πάρκο “Jurassic World” στη νήσο Νούμπλαρ, το ενεργό ηφαίστειο που από ώρα σε ώρα θα εκραγεί, απειλεί να εξαφανίσει τους δεινόσαυρους μια για πάντα. Έτσι, ο Owen και η Claire θα επιστρέψουν με σκοπό να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινόσαυρους, μια επιχείρηση που θα αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκη. Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία στην τριλογία του Jurassic World -η τρίτη βγήκε φέτος- η οποία επανέφερε στην μεγάλη οθόνη τους δεινόσαυρους, μετά την φαντασμαγορική τριλογία Jurassic Park, που ξεκίνησε από τον Steven Spielberg.

“Σκοτεινό Ποτάμι” του Clint Eastwood: Open στις 2:45, Σάββατο 17/9

Τρεις παιδικοί φίλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη τραγωδία όταν η κόρη του ενός βρίσκεται δολοφονημένη και ένας από τους άλλους δύο αρχίζει να θεωρείται ύποπτος ενώ όσα συμβαίνουν, συνδέονται με ένα τραγικό έγκλημα που είχε συμβεί πριν πολλά χρόνια. Ο Eastwood από την μεριά του σκηνοθέτη μάς παραδίδει μια από τις καλύτερες ταινίες της σκηνοθετικής του καριέρας, με 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Οι δύο πρωταγωνιστές, ο Sean Penn και ο Tim Robbins, κέρδισαν Όσκαρ για τις ερμηνείες τους -Α’ και Β’ Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα- ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Kevin Bacon στον ρόλο του ντετέκτιβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖαν Λικ Γκοντάρ: «Αντίο» στον σπουδαίο σκηνοθέτη με δύο προβολές στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα12.09.2018

“Ο Πληροφοριοδότης” του Martin Scorsese: Star στις 23:10, Κυριακή 18/9

O Frank Costello είναι ο αρχηγός μιας μαφιόζικης οργάνωσης που έχει βάλει κρυφά στην αστυνομία έναν δικό του πληροφοριοδότη, τον Colin Sullivan. Παράλληλα, στην ομάδα του Costello μπαίνει ο κρυφός πληροφοριοδότης της αστυνομίας, Billy Costigan. Τα πράγματα είναι προφανές ότι θα μπλεχτούν σε αυτήν την γκανγκστερική, καλοφτιαγμένη ταινία δράσης που έχει στήσει o Scorsese, ένα ανθρωποκυνηγητό που διαρκώς κρατάει τον θεατή με κομμένη την ανάσα. Leonardo DiCaprio, Matt Damon και Jack Nicholson στους πρωταγωνιστικούς ρόλους!

“Το Αγόρι με το Περίεργο Όνομα” του Cameron Nugent: Cosmote Cinema 2 στις 14:00, Κυριακή 18/9

Μια οικογένεια βρίσκει την ελπίδα στο πρόσωπο του μικρού τους χαρισματικού γιου, τον οποίο ονομάζουν Sailboat. Με όπλο του ένα γιουκαλίλι, ο Sailboat πρόκειται να αποκαλύψει σε όλο τον κόσμο το μεγαλύτερο μυστικό, που θα προκαλέσει αίσθηση παντού. Αθώα, γλυκιά ταινία με υπέροχη φωτογραφία κι έναν ταλαντούχο μικρό πρωταγωνιστεί, τον Julian Atocani Sanchez, να κλέβει την παράσταση δίπλα σε μεγάλους οσκαρικούς ηθοποιούς όπως ο J.K. Simmons.

“Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει” των Richard Glatzer και Wash Westmoreland: Alpha στις 3:00, Κυριακή 18/9

Η Alice, καθηγήτρια γλωσσολογίας και καλή σύζυγος και μητέρα, μαθαίνει ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ και πως σιγά σιγά θα αρχίσει να ξεχνά τα πάντα. Η ζωή της αλλάζει ριζικά και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα ενώ αναστατώνεται και η ίδια της η οικογένεια. Η Julianne Moore έδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καρίερας της, κερδίζοντας το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, σε μια αληθινή και σκληρή ταινία για όλα όσα θέλουμε να θυμόμαστε αλλά που πολλές φορές δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBlade Runner 2099: Το νέο φιλόδοξο sequel είναι γεγονός – Η ανακοίνωση της Amazon Prime Video12.09.2018

Online πλατφόρμες

“The Catholic School” του Stefano Mordini: Netflix

Στη Ρώμη του 1975, τρία αγόρια σε ένα καθολικό σχολείο αρρένων διαπράττουν ένα ειδεχθές έγκλημα που σοκάρει το σχολείο και ολόκληρη την κοινωνία. Η ταινία εξετάζει τις συνθήκες που οδήγησαν στο έγκλημα, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. H ταινία βρέθηκε στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ τώρα βρίσκεται στην δεκάδα της πλατφόρμας του Netflix.

“We Don’t Live Here Anymore” του John Curran: Ertflix έως 22/9

Ο Jack και ο Hank είναι πολύ καλοί φίλοι, το ίδιο και οι γυναίκες τους, η Terry και η Edith. Μια απιστία θα αναστατώσει το φιλικό κλίμα ανάμεσα στα δύο ζευγάρια και θα αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα ανάμεσά τους. Mark Ruffalo, Naomi Watts, Laura Dern και Peter Krause πρωταγωνιστούν σε μια αισθηματική ταινία που εξερευνά ένα μονοπάτι που ενδέχεται να πάρει κάποτε μια ερωτική σχέση σε αλληλεπίδραση με μια άλλη.

“Μαγνητικά Πεδία” του Γιώργου Γούση: Cinobo

H Έλενα κι ο Αντώνης γνωρίζονται τυχαία και ενώνουν τις μοναξιές τους για λίγες μόνο μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Αντώνης προσπαθεί να θάψει κάπου ένα μεταλλικό κουτί. Η Έλενα Τοπαλίδου με τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο έδωσαν αληθινές ερμηνείες, κατά βάση αυτοσχεδιαστικές, γεγονός που μαρτυρά η μεταξύ τους χημεία. Η ταινία που γυρίστηκε στην Κεφαλλονιά με ένα όχι και τόσο μεγάλο budget, αγαπήθηκε από το κοινό στα θερινά του καλοκαιριού και έλαβε 5 Βραβεία Ίρις. Πλέον, φιλοξενείται στην πλατφόρμα του Cinobo για όσους δεν την είδαν και για όσους θέλουν να την ξαναδούν.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b