MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου 2022.

«O Ραφτάκος των λέξεων»: Η sold-out παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
Monopoli Team

Θέατρο

1. «O Ραφτάκος των λέξεων»: Η sold-out παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, με μικρές ομάδες θεατών για μέγιστη ασφάλεια, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα. Υπόθεση: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.
Κυριακή 18/9, 18:00
Εισιτήριο: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr
Χώρος: Αισθητικό Δάσος Υμηττού – Πίσω από τη Μονή Καισαριανής 

2. «Ρουμπελστίλτσκιν – των Αδελφών Γκριμ», σε σκηνοθεσία του Νίκου Λημνιού στο Θέατρο Βαφείο

Το μικρό ξωτικό των αδερφών Γκριμ, ο Ρουμπελστίντσκιν, έρχεται στο Θέατρο Βαφείο από την Κυριακή 18 Σεοτεμβρίου. Η πιο διαδραστική παιδική παράσταση, παρουσιάζεται για 1η φορά στο Γκάζι.   Μπορεί η κόρη του μυλωνά να μετατρέψει το άχυρο σε χρυσάφι; Θα την βοηθήσει το πονηρό, σκανταλιάρικο ξωτικό; Και εάν ναι με τι αντάλλαγμα; Θα καταφέρει να μάθει το όνομα του ώστε να μην χρειαστεί να δώσει το μονάκριβο παιδί της; Η μικρή πριγκίπισσα θα χρειαστεί την βοήθεια των μικρών μας φίλων για να μάθει το όνομα του κατεργάρικου ξωτικού. Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός. Κείμενο: Κωνσταντίνος Παντελιάς (Costa Funtastico).
Κυριακή 18/9, 13:00
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγίου Όρους 16, Αθήνα. Τηλ: 21 0342 5637.

Κινηματογράφος

3. Park Your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία»: Ένα μέλος της αριστοκρατίας του σκληρού ροκ, η Βασίλισσα Μπαρμπ, με τη βοήθεια του πατέρα της, του βασιλιά Θρας, θέλει να καταστρέψει όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής και να επιβάλλει την κυριαρχία του ροκ.
Σάββατο 17/9, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

4. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «Γοριλομπελάδες». Μεταγλωττισμένη παιδική ταινία με ήρωα έναν λευκό γορίλα που μπλέκει άθελά του σε μια περιπέτεια που θα του αλλάξει τη ζωή.
Κυριακή 18/9, στις 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟδύσσεια: Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

5. «Express Yourself!: Εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά στο πλαίσιο του Art Athina 2022

Στο πλαίσιο της Art Athina 2022 αναπτύσσεται, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Express Yourself!» από το KROMA. Το διευρυμένο πρόγραμμα αναπτύσσεται μέσα από 10 πολυσυλλεκτικά workshops με θεματικές που αντλούνται από την Τέχνη σε διάφορες μορφές της. Ζωγραφική, doodle art, κατασκευές, κολάζ, ψηφιδωτό, παιχνίδι μυστηρίου, χαρακτική, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες στις οποίες θα ασχοληθούν οι συμμετέχοντες, αναπτύσσοντας τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και τη φαντασία τους. Την υλοποίηση τους αναλαμβάνουν έμπειροι εικαστικοί, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, ερευνητές και πολιτιστικές ομάδες.
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Δωρεάν | Απαιτείται αγορά εισιτηρίου για την είσοδο στην Έκθεση – η είσοδος για παιδιά ως 18 ετών είναι ελεύθερη
Ζάππειον Μέγαρο

6. Pétanque: Αθλητική δράση για παιδιά 9 ετών και άνω με τους συνοδούς τους στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στην Εσπλανάδα, την αθλητική δράση «Pétanque» για παιδιά από 9 ετών και άνω με τους συνοδούς τους. Το άγνωστο σε πολλούς pétanque (εδαφοσφαίριση) είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την ακρίβεια του στόχου με τον συντονισμό και την αυτοσυγκέντρωση. Οι ασκούμενοι/μενες, που παίζουν είτε 1-1 είτε σε ομάδες, προσπαθούν να προσεγγίσουν τον στόχο πετώντας σιδερένιες μπάλες.  Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος.
Κυριακή 18/9, 12:00 | Για παιδιά 9+
Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnimasyros 2022: Η μεγάλη γιορτή του animation στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b