MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Πώς οι διατροφικές ελλείψεις επηρεάζουν το άγχος και τη διάθεσή μας

Η φυσιολογία του σώματος αποτελείται από πολύπλοκους, αλληλεξαρτώμενους μηχανισμούς. Όλα λειτουργούν ως συνέπεια διεργασιών που ξεκινούν σε μοριακό επίπεδο και στη συνέχεια περιλαμβάνουν τα κύτταρα, τα όργανα και το συστήματα.

unsplash
Monopoli Team

Ακόμα κι αν οδηγηθούμε στη διάκριση του νου και του σώματος, λόγω της ικανότητάς μας για διανοητική αφαίρεση (δηλαδή, είμαστε σε θέση να απομονώσουμε την ψυχή από την ύλη), η ψυχική και η σωματική ευεξία αλληλοεπηρεάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦυτικές δίαιτες: Πότε μπορεί να γίνουν επικίνδυνες για την υγεία;12.09.2018

Άλλωστε, αν το καλοσκεφτούμε, το αποτέλεσμα των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων οφείλεται ακριβώς στην κατανόηση αυτού του λεπτού μηχανισμού σύνδεσης της ψυχικής ευεξίας με τη σωματική ευεξία. Η ορμονική ρύθμιση μπορεί να επιτευχθεί διεγείροντας ή μπλοκάροντας την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών.

Η σύνδεση εγκεφάλου-σώματος είναι εκπληκτική. Η διάθεση μπορεί να επηρεαστεί από το τι τρώμε, αλλά και από την ποσότητα της σωματικής άσκησης που κάνουμε. Ένα πρόβλημα είναι οι διατροφικές μικρο-ανεπάρκειες που οφείλονται στο γεγονός ότι ο οργανισμός μας, τόσο λόγω των σύγχρονων διατροφικών συνηθειών όσο και ως αποτέλεσμα της γήρανσης, με την πάροδο του χρόνου χάνει την ικανότητα να απορροφά και να συνθέτει διάφορα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την ψυχοσωματική ευεξία και λειτουργικότητα των οργάνων.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b