MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 9 προτάσεις για την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Προβολές cult κινηματογραφικών ταινιών, εικαστικές συναντήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Έλπη Σαράντη, Solar DIY Network, 2022. Ακρυλικό σε μουσαμά, 170 Χ 140 εκ.
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Coffee and Cigarettes: Αφιέρωμα στον Τζιμ Τζάρμους στο θερινό σινεμά ΑΒ

Το Cinobo σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει στον κινηματογράφο ΑΒ το αφιέρωμα Coffee & Cigarettes. Για τρεις μέρες, τρεις αξέχαστες ταινίες του βασιλιά του ανεξάρτητου σινεμά, Τζιμ Τζάρμους, προβάλλονται αποκλειστικά στο ιστορικό θερινό της Αθήνας. Το τριήμερο κλείνει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου με την ασπρόμαυρη, παιχνιδιάρικη ανθολογία «Καφές και Τσιγάρα» όπου μέσα σε 11 μικρά ξεχωριστά επεισόδια, μερικοί από τους πιο αγαπητούς celebrities της μουσικής και του σινεμά (Ρομπέρτο Μπενίνι, Ίγκι Ποπ, Τομ Γουέιτς, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζακ Γουάιτ, Μπιλ Μάρεϊ κ.ά.) συνομιλούν πάνω από μια κούπα καφέ και λίγα τσιγάρα.
Τετάρτη 14/9, 21:00
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr. | Ένα δωρεάν εισιτήριο για τους συνδρομητές του Cinobo. 
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

2. Cine Αλίκη: Δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη με τίτλο «Η Καρδιά του Κτήνους». Υπόθεση: Οι ανώτατες σπουδές φιλοσοφίας έχουν κάνει τον Στέφανο να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ως κατώτερους του. Όταν απολυθεί από το στρατό θεωρεί ότι ο κόσμος του ανήκει. Στην πραγματικότητα του ανήκουν μόνο τα χρέη μητέρας του, που μόλις απεβίωσε και η απόρριψη της άλλοτε αφοσιωμένης ερωμένης του. *Την προβολή που θα προλογίσει ο σκηνοθέτης & πρωταγωνιστής Ρένος Χαραλαμπίδης.
Τετάρτη 14/9, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

3. Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού: Προβολή της ταινίας «Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο» του Ντάρεν Αρονόφκσι

Το Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού διοργανώνει τη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, προβολή της ταινίας «Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο» του Ντάρεν Αρονόφκσι. Ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι απογείωσε το μυθιστόρημα του Hubert Selby Jr. δημιουργώντας ένα σκοτεινό έπος γεμάτο αντι-ήρωες. Μπρούκλιν/Νέα Υόρκη, κάπου στις αρχές του 21ου αιώνα, αλλά την ίδια στιγμή σε ένα άχρονο περιβάλλον ετεροκαθορισμού. Κάθε προσπάθεια οικειότητας με τα πρόσωπα και τον τόπο οδηγεί σε βίαιη αποκόλληση νοήματος. Δεν είναι μόνο αυτοί οι συγκεκριμένοι, είναι ο καθένας, ο ανώνυμος, εσύ, εγώ. Εντέλει, ο πρόμαχος κάθε ουτοπίας που καταλήγει να γίνεται θηλιά γύρω από το λαιμό. Το αμερικανικό όνειρο, αυτή η αναγνωρίσιμη συμπύκνωση της επιτυχίας, τραγουδισμένο από νότες-θραύσματα.
Τετάρτη 14/9, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0341 2313.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV Guide: Τι θα δούμε στην τηλεόραση την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Εκθέσεις

4. Rebirth: Ομαδική έκθεση στο Sealed Earth Ceramic Art Studio and Gallery

Η Sealed Earth Ceramic Art Studio and Gallery φιλοξενεί, από τις 14 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022, την ομαδική έκθεση εικαστικής κεραμικής τέχνης, «Rebirth», σε επιμέλεια του Νίκου Υφαντή. Η έκθεση Rebirth γεννήθηκε από την επιθυμία να διερευνηθεί ένα παρόν που αναγεννιέται καλλιτεχνικά, σωματικά, πνευματικά ή σεξουαλικά μετά από μια κοινωνικά και πολιτιστικά αδιέξοδη περίοδο, ένα παρόν ανανεωμένο ως μια νίκη της ζωής αλλά και γεμάτο από νέες εμπειρίες και μια νέα ανθρώπινη συνείδηση. Παράλληλα, το experimental τμήμα της Rebirth φιλοξενεί έργα που δημιουργήθηκαν στο στούντιο της Sealed Earth και ενσαρκώνουν την επαφή και τους πειραματισμούς των δημιουργών τους με τη μαγεία του πηλού και τις ποικίλες τεχνικές του.
Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022
Διάρκεια Έκθεσης: 14 – 22 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο: Τετάρτη: 18:00 – 22:00 και Πέμπτη έως Κυριακή: 12:00 – 20:00
Sealed Earth Ceramic Art Studio and Gallery, Ερεχθείου 22, Αθήνα. Τηλ: 21 0965 5596. Ε: [email protected] |https://www.sealedearth.art/

5. «1922. Η Ελλάδα υποδέχεται τους Αρμένιους πρόσφυγες»: Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας με τίτλο «1922. Η Ελλάδα υποδέχεται τους Αρμένιους πρόσφυγες» για την αρμενική προσφυγική εγκατάσταση στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας» (Ραιδεστού 32)  από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η έκθεση περιλαμβάνει 130 φωτογραφίες που καλύπτουν κυρίως την περίοδο 1922-1940, καθώς επίσης εκδόσεις και εφημερίδες των αρχών του 20ού αιώνα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ, ημέρα που η Σμύρνη παραδόθηκε στις φλόγες και ο διεθνούς φήμης Ελληνοαρμένιος συνθέτης Μιράν Τσαλικιάν θα συνομιλήσει με την αρμενική μουσική παράδοση.
Εγκαίνια: Τετάρτη 14/9, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 14 Σεπτεμβρίου έως 20 Νοεμβρίου
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή  10:00-14:00 και Πέμπτη  17:00-20:00. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου η έκθεση θα παραμείνει κλειστή.
Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας», Ραιδεστού 32, Νίκαια. Τηλ: 21 0491 3588 

6. Το Μεγάλο Περίπτερο: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή

Η Γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου την ομαδική εικαστική έκθεση «Το Μεγάλο Περίπτερο». Με αφετηρία σκέψεις που αφορούν τον περιορισμό των περιπτέρων στις εμπορικές εκθέσεις και την υπάρχουσα συζήτηση γύρω από την τέχνη και το εμπόριο της, η Γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή εγκαινιάζει μια έκθεση με όλα εκείνα τα έργα που δεν χωράνε στο «μικρό περίπτερο» των φουάρ. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα είναι μακροχρόνιοι συνεργάτες της καθώς και δύο νέοι εικαστικοί- η πρωτοεμφανιζόμενη Έλπης Σαράντη και ο μεταπτυχιακός φοιτητής της σχολής Καλών Τεχνών Ζήσης Μπλιάτκας.
Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 7 μμ
Διάρκεια: Έως Σάββατο 5 Νοεμβρίου 
Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 12-6 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο. Email: [email protected]. Τηλ: +30 2105233049 | https://www.rebeccacamhi.com/el/.

7. The Hunter Hunts in a Pink Mist: Ατομική έκθεση του Luke Edward Hall στην γκαλερί The Breeder

Η Γκαλερί The Breeder παρουσιάζει, από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου, τη δεύτερη ατομική έκθεση του Βρετανού καλλιτέχνη Luke Edward Hall, με τίτλο «The Hunter Hunts in a Pink Mist». Η έκθεση περιλαμβάνει νέα έργα σε χαρτί και καμβά τα οποία εξελίσσουν την σπουδή του καλλιτέχνη γύρω από θέματα όπως η ελληνική μυθολογία, η Ιστορία της Τέχνης, το interior design, η μόδα και η αρχαιότητα. Στο νέο σώμα δουλειάς του, ο Hall εκκινεί με αφετηρία τις προσωπικές του εμπειρίες και αντλεί έμπνευση από το περιβάλλον του, το σπίτι και τη ζωή του στην αγγλική εξοχή όπου ζει και εργάζεται με τον σύζυγο και τον σκύλο του. Δίπλα στους αρρένες πρωταγωνιστές τους, εισάγει σκηνές γεμάτες με καταπράσινους λόφους, κοιλάδες, ανθισμένα τοπία και λιβάδια. Το φυσικό περιβάλλον που τον περιβάλλει καθημερινά γίνεται εδώ το φόντο για να ξεδιπλωθούν οι ιστορίες του.
Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, 19:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 14 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
The Breeder, Ιάσονος 45, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3317527. Email: [email protected] | https://thebreedersystem.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Βιβλίο

8. Εκδόσεις Πόλις: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου «Ταξίδι στο Κράτος: Κυριαρχία, δίκαιο και δικαιώματα»

Οι εκδόσεις Πόλις και η Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ μάς προσκαλούν, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην εκδήλωση για την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου «Ταξίδι στο Κράτος: Κυριαρχία, δίκαιο και δικαιώματα», στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει για το βιβλίο και το έργο του με τον δικηγόρο Αθηνών Θανάση Καμπαγιάννη και θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαριλένα Κατσίμη.
Τετάρτη 14/9, 19:00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, Βασιλίσσης Σοφίας (Μετρό: Μέγαρο Μουσικής). Τηλ. (+30) 2107232604, 210 7224028

9. 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου: Συνεχίζεται στο Ζάππειο η μεγαλύτερη Γιορτή του Βιβλίου

Φωτογραφία: Freddie Marriage/Unsplash

Συνεχίζεται στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το ιστορικό αυτό γεγονός ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.
Έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30. Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00. Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Περισσότερες πληροφορίες: www.sekb.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b