MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σας προτείνουμε πέντε από τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

"Βόυτσεκ" του Γκέοργκ Μπύχνερ
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

ΘΕΑΤΡΟ

1. Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά στο Θέατρο Πέτρας
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2022, το αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ, παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας, σε σκηνοθεσία του Θανάση Χαλκιά. Οι ηθοποιοί Θανάσης Ζέρβας, Δημήτρης Κουρούμπαλης  Μαρσέλα Λένα, Κωστής Μπούντας, Χάρης Φλέουρας και Έλλη Χατζεϊπίδου, μέσω της ερμηνείας τους θα ξαναζωντανέψουν το έργο μέσα σε έναν κόσμο, που ενώ αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα συνεχίζει να διαπράττει τα ίδια λάθη με άλλο περιτύλιγμα. Στην υπόθεση θα δούμε τον στρατιώτη Βόυτσεκ να βρίσκεται μέσα στη δίνη πολλαπλών πολέμων -στο μυαλό του, στο σπίτι του, στον στρατώνα του, στην κοινωνία, στην υφήλιο. Η ψυχή του θρυμματίζεται, η λογική του εξαφανίζεται, οι ώμοι του λυγίζουν. Μέσα σε ένα αντίστοιχο περιβάλλον ο σύγχρονος άνθρωπος αγωνίζεται να προσδιορίσει το νόημα της ύπαρξής του. Να αποσαφηνίσει την έννοια της ανθρωπιάς. Να ανακαλύψει την ευτυχία του χωρίς αυτή να προϋποθέτει τη δυστυχία των άλλων.
Τετάρτη 14/09, 21:00
5€
Θέατρο Πέτρας, Ίλιον – Πετρούπολη

2. Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα στο Κηποθέατρο Παπάγου
Το θεατρικό έργο “Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo” σε δημιουργική σύνθεση κειμένων του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Καποθέατρου Παπάγου με τους Δημήτρη Πιατά, Τάσο Χαλκιά, Ταξιάρχη Χάνο, Σταμάτη Γαρδέλη και Κωνσταντίνο Χατζησάββα. Το χιούμορ, το πνεύμα και η αιχμηρή γλώσσα του Αριστοφάνη θα συναντηθούν με τους ακόλαστους, κωμικούς μιμίαμβους του Ηρώνδα, σε μια παράσταση που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σκηνική “μάχη” και ταυτόχρονα έναν “πόλεμο” ανάμεσα στα δύο φύλα, με μοναδικά όπλα την τολμηρή και ανελέητη σάτιρα.
Τετάρτη 14/09, 21:00
10€ – 13€
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

H Ένωση “Μαζί για το Παιδί” προσκαλεί σήμερα το κοινό σε μία φιλανθρωπική συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Ηρώδειο. Η ερμηνεύτρια θα μάς θυμίσει τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη, τραγούδια που είναι γνωστά από τον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και τις στιγμές της εξορίας της διάσημης Ελληνίδας στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα σε μία γυναίκα που άφησε εποχή για την αγάπη της για τον πολιτισμό της χώρας μας. Μία μαγευτική βραδιά τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την στήριξη των σωματείων-μελών της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”.
Τετάρτη 14/09, 21:00
15€ – 70€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου

4. Η Πέγκυ Ζήνα και ο Χρήστος Νικολόπουλος στο Θέατρο Άλσος

Η Πέγκυ Ζήνα και ο Χρήστος Νικολόπουλος θα συναντηθούν σήμερα στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους. Οι δύο σημαντικοί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση με δυνατές στιγμές από την προσωπική πορεία τους, με τραγούδια που μάς συγκινούν, μάς ταξιδεύουν και μάς διασκεδάζουν. Το κοινό θα απολαύσει συνθέσεις του Χρήστου Νικολόπουλου, χαραγμένες στο μυαλό και στην καρδιά όλων, υπό την ερμηνεία της Πέγκυς Ζήνα, αλλά και μεγάλες επιτυχίες από το πλούσιο ρεπερτόριο της εξαιρετικής ερμηνεύτριας.
Τετάρτη 14/09, 20:30
10€ – 60€
Θέατρο Άλσος – θερινό, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως

5. Η Μελίνα Ασλανίδου στο City Garden Festival

Στο πλαίσιο του “City Garden Festival”, η σπουδαία τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου, θα πραγματοποιήσει μία συναυλία και θα μοιραστεί μαζί μας μοναδικές μουσικές στιγμές. Με τη χροιά της, ερμηνεύει, με θέρμη και εκφραστικότητα, τραγούδια που αγαπήθηκαν από το πρώτο τους άκουσμα αλλά και τραγούδια από το πλούσιο προσωπικό της ρεπερτόριο που αφήνουν τα δικά τους χνάρια στον χάρτη της ελληνικής δισκογραφίας.
Τετάρτη 14/09, 21:00
15€ – 25€
City Garden Theater, Λεωφόρος Άλσους Βεΐκου

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από τον Chris Isaak μέχρι το Athens Photo Festival - 9 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 13-14 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
«Άδειος Χώρος»: Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών και Ομάδων διευρύνει τον θεατρικό του χάρτη στην Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Το Σύνταγμα γεμίζει με μουσική και υπερηφάνεια – Το πρόγραμμα της κεντρικής ημέρας
Εκδηλώσεις
Από τη «Λυσιστράτη» του Σταμάτη Κραουνάκη έως τις καλοκαιρινές συναυλίες Μαραβέγια και Πασχαλίδη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Μικρή Αυλαία: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ «Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό!»: Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
Από τη ζωή και τη μουσική του Μανώλη Χιώτη έως το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από την τελετουργική έκσταση του «MÁM» στην Αμερική του Μάνου Χατζιδάκι – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
To LAB Society × Έαρ παρουσιάζουν το «MITOSÉ: Τα δικαιώματα της δημιουργίας»
Εκδηλώσεις
Ορφέας και Ευρυδίκη: Μέγαρο και Καμεράτα στην Αρχαία Μεσσήνη με Γκλουκ – Μπερλιόζ
Cine News
Γιώργος Λούκος: Στην Πειραιώς 260, το ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που άλλαξε το Φεστιβάλ Αθηνών