MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Κινηματογραφικά αφιερώματα με δωρεάν είσοδο, εικαστικές συναντήσεις, φεστιβάλ αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Έν δὲ λιμὴν εὔορμος: Υπαίθρια εικαστική έκθεση των φοιτητών και αποφοίτων των Α’, ΙΓ’ και ΣΤ’ Εργαστηρίων Ζωγραφικής
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Coffee and Cigarettes: Αφιέρωμα στον Τζιμ Τζάρμους στο θερινό σινεμά ΑΒ

Το Cinobo σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει στον κινηματογράφο ΑΒ το αφιέρωμα Coffee & Cigarettes. Για τρεις μέρες, τρεις αξέχαστες ταινίες του βασιλιά του ανεξάρτητου σινεμά, Τζιμ Τζάρμους, προβάλλονται αποκλειστικά στο ιστορικό θερινό της Αθήνας. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με την προβολή της ταινίας φυλακής, δρόμου και σουρεαλισμού «Στην Παγίδα του Νόμου», όπου το υπέροχο πρωταγωνιστικό τρίο των Τζον Λούρι, Τομ Γουέιτς, Ρομπέρτο Μπενίνι παραδίδει μερικές από τις πιο κλασικές ατάκες στην ιστορία του κινηματογράφου («We all scream for ice-cream»).
Δευτέρα 12/9, 21:00
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr. | Ένα δωρεάν εισιτήριο για τους συνδρομητές του Cinobo. 
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

2. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Ο Αρχιτσιγκούνης». Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία με τον νο1 κωμικό της χώρας Ντανιέλ Μπουν.  Ένας ακοινώνητος, σπαγκοραμμένος βιολιστής, που ζει κάνοντας αιματηρή οικονομία, φλερτάρει με την καινούργια βιολοντσελίστρια της ορχήστρας, ενώ ανακαλύπτει πως έχει μια κόρη που αγνοούσε την ύπαρξή της.
Δευτέρα 12/9, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

3. Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού: Προβολή της ταινίας «Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα» του Ρομάν Πολάνσκι

Το Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, προβολή της ταινίας «Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα» του Ρομάν Πολάνσκι. Ένα ερωτικό θρίλερ με μικρές δόσεις ρομαντισμού. Βασισμένο στη νουβέλα του Πασκάλ Μπρυκνέρ, που κυκλοφόρησε το 1981, πραγματεύεται την σκοτεινή φύση του πάθους μεταξύ των εραστών και τις σχέσεις αλληλοεξάρτησης που τους κρατούν ισόβια δεμένους.
Δευτέρα 12/9, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0341 2313.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧανς Ζίμμερ: Η ιδιοφυΐα πίσω από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά soundtrack12.09.2018

Εκθέσεις

4. Έν δὲ λιμὴν εὔορμος: Υπαίθρια εικαστική έκθεση των φοιτητών και αποφοίτων των Α’, ΙΓ’ και ΣΤ’ Εργαστηρίων Ζωγραφικής

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) παρουσιάζουν μια μοναδική, υπαίθρια εικαστική έκθεση των φοιτητών και αποφοίτων των Α’, ΙΓ’ και ΣΤ’ Εργαστηρίων Ζωγραφικής, τοποθετημένη περιμετρικά, επάνω στα κιγκλιδώματα του λιμανιού του Πειραιά. Ο Πειραιάς -το πρώτο λιμάνι της χώρας – τόσο μικρό κάποτε, που αδυνατούσε να υποδεχθεί και να χωρέσει τους ξεριζωμένους Έλληνες της Ανατολής, υπήρξε ο τόπος όπου κατέπλευσαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Σήμερα, εκατό χρόνια μετά, το ίδιο αυτό λιμάνι, φιλοξενεί πλέον μια σύγχρονη εικαστική έκθεση που εμπνέεται από τα δραματικά γεγονότα της Σμύρνης αλλά και από εκείνες τις πρώτες αφίξεις. Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι της Α.Σ.Κ.Τ., παρουσιάζουν όψεις αλλοτινών εποχών, συνθέτοντας έργα μέσα από τη δική τους νεότερη καλλιτεχνική ματιά.
Διάρκεια έκθεσης: 09.09.2022 – 02.10.2022
Χώρος: Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ – Περιμετρική περίφραξη.

5. illustradays 2022: To φεστιβάλ για την τέχνη της εικονογράφησης «καταλαμβάνει» το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Έργο της καλεσμένης του illustradays, Gerda Dendooven

Έως τις 18 Σεπτεμβρίου το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί το μοναδικό φεστιβάλ της χώρας αφιερωμένο στην τέχνη της εικονογράφησης: το illustradays.Με δέκα καλεσμένους και καλεσμένες από επτά χώρες, δεκαεπτά ομιλίες από καλλιτέχνες και επαγγελματίες, έντεκα εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και πάνω από εκατό καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους, το illustradays αποτελεί το πιο χρωματιστό φεστιβάλ της πόλης, μια γιορτή ταλέντων γεμάτη φως, όπως και η θεματική του για το 2022, «Beam of light». Δείτε το πρόγραμμα εδώ
9-18 Σεπτεμβρίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 – 20:30 | Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ βρίσκεται στο www.illustradays.gr
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα | https://www.illustradays.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσα θα δούμε στη μουσική σκηνή του Faust Bar – Theatre – Arts τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Φεστιβάλ

6. | 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου: Ξεκινά στο Ζάππειο η μεγαλύτερη Γιορτή του Βιβλίου

Φωτογραφία: Freddie Marriage/Unsplash

«Άνοιξε τις πόρτες του» στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το ιστορικό αυτό γεγονός ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.
2 Σεπτεμβρίου – 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30. Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00. Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Περισσότερες πληροφορίες: www.sekb.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b