MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Όσα θα δούμε στη μουσική σκηνή του Faust Bar – Theatre – Arts τον Σεπτέμβριο

Η επανέναρξη της σεζόν από τον Σεπτέμβριο βρίσκει το Faust Bar – Theatre – Arts πλήρως ανανεωμένο με ευρηματικές και πρωτότυπες μουσικές παραστάσεις.

Monopoli Team

Η επανέναρξη της σεζόν από τον Σεπτέμβριο βρίσκει το Faust Bar – Theatre – Arts πλήρως ανανεωμένο με ευρηματικές και πρωτότυπες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Η φιλόξενη μουσική σκηνή του Faust υπόσχεται ένα μελωδικό Σεπτέμβριο με έμφαση σε νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες, αλλά και αγαπημένους γνωστούς μουσικούς από ένα ευρύ φάσμα μουσικών κατηγοριών.

Το Faust ξεκίνησε τη σεζόν, όχι μουσικά, αλλά ερωτικά και ιαπωνικά με μία ιδιαίτερη παράσταση ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος από την ομάδα Athenshibari την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάγκος Πλατής με το μουσικό του project τους Γιανγκ Οζ, μετά την παρθενική του εμφάνιση τον Μάιο στη σκηνή του Faust επιστρέφει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου για ένα ακόμα live με alternative, rock και trip hop επιρροές. Το opening party του Faust με δωρεάν είσοδο και νέους καταλόγους θα κάνουν οι συνήθεις ύποπτοι Blue Balls με την πιο χιουμοριστική τους διάθεση και τον ανεπανάληπτο ήχο τους το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου αν θέλετε να λικνιστείτε σε ρυθμούς swing και να ακούσετε την καλύτερη swing μπάντα ever, ο προορισμός σας θα είναι το Faust που θα φιλοξενεί τους The Speakeasies Swing Band. Έρχονται από τη Θεσσαλονίκη για μία μόνο παράσταση, φέρνοντας αέρα από τον Βαρδάρη και κάτι από τον του ερωτικό μύθο της πόλης. Στις 23 Σεπτεμβρίου οι Fat Elvis θα παρουσιάσουν με ένα πλούσιο rock’n’roll υπερθέαμα, έχοντας ως αφετηρία τον “Βασιλιά” Elvis και καταλήγοντας στα blues του Νότου, ενώ το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου o DJ DimPap θα μας ταξιδέψει σε ένα ξεχωριστό σετ με deep & afro house ρυθμούς.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου – Γιανγκ Οζ

Οι Γιανγκ Οζ είναι ένα project που ξεκίνησε ο Γιάγκος Πλατής το 2017. Με επιρροές από ένα ευρύ φάσμα, συμπεριλαμβανομένων alternative, rock και trip hop ακουσμάτων, αποφάσισαν να δώσουν πνοή σε ποικίλο υλικό που βρισκόταν για χρόνια στο συρτάρι. Tον Ιανουάριο 2022 διασκεύασαν επίσημα το “Νερό που κυλάει”, ένα κομμάτι του Παύλου Παυλίδη από τον πρώτο δίσκο των Ξύλινων Σπαθιών. Επιστρέφουν στη σκηνή του Faust, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσουν το ντεμπούτο τους με τίτλο «Στα φώτα της νύχτας» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο.

Το σχήμα αποτελείται από τους: Γιάγκο Πλατή – φωνή, κιθάρα, Λεμονιά Σαλιγκάρα – φωνή, Μάριο Βούλγαρη – κιθάρα, Παναγιώτα Τουρνά – πλήκτρα, Θωμά Παπαθανάση – μπάσο, Νίκο Καραγιάννη – τύμπανα. Μαζί τους επί σκηνής οι Half Twin Brother. Οι “Half Twin Brother” είναι μια indie / alternative rock μπάντα απο τον Πειραιά με τρία άλμπουμ και δύο EP στη δισκογραφία τους. Τον τελευταίο καιρό ετοιμάζουν το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο “Homecomin”.
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 6€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου – Blue Balls Opening Season Live

Φανκ, Ροκ, Σκα, Ντίσκο και το μοναδικό αμίμητο στυλ της νούμερο ένα μπάντας της πόλης για ακόμη μία εκρηκτική, ενθουσιώδη εμφάνιση στη σκηνή του Faust.
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου – Φat Elvis

Οι Fat Elvis ανοίγουν την αυλαία για φέτος στο FAUST Bar-Theatre-Arts, την Παρασκευή 23/9 παρουσιάζοντας ένα “παχουλό” rock’n’roll υπερθέαμα με αφετηρία τον “Βασιλιά” Elvis και κορύφωση τα blues του Νότου. Η ενδιάμεση πορεία περνάει από τους μεγαλύτερους, κλασικούς μουσικούς σταθμούς της Αμερικής και αντίστοιχα της Αγγλίας, όπως τους country ύμνους του Johnny Cash, τα southern rock των Creedance Clearwater Revival, τις μπαλάντες των Tom Jones και Joe Cocker, αλλά και όλη τη χορευτική rock’n’roll σκηνή των 60’s με τους γνωστότερους εκφραστές της όπως τους Ray Charles, Little Richard, Jerry Lee Louis και Eddie Cochran.

Οι Φat Εlvis ξεπερνούν την λογική της «αντιγραφής» και της retro αισθητικής και παρουσιάζουν τα τραγούδια με βιωματικό τροπό σαν να βρίσκονται στα «στέκια» ή στις αρένες της εποχής. Το κοινό παρεκτρέπεται σε κάθε τους εμφάνιση, υστερία και φρενίτιδα χτυπάει τη “νεολαία” από τις πρώτες νότες. Δεν γίνεται να μην παρασυρθείς!
Μαζί τους η stand-up comedian Νεφέλη Meg με μια εκ βαθέων ανάλυση του ανδρικού εγκεφάλου, αλλά και τραγελαφικές οικογενειακές ιστορίες που μπορούν να συμβούν σε όλους… ή και όχι!

Οι FatElvis είναι: Chris Simotas – Κιθάρα, Γιάννης Ζαράγκαλης – Φωνητικά, Giwrgos Adamis – Τύμπανα, Δημήτρης Μπαρούτας – Μπάσο
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου – The Speakeasies Swing Band

Το συγκρότημα έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για μία μόνο ζωντανή εμφάνιση στη σκηνή του Faust με ήχους Swing, Jazz, Blues και Dixieland.

Από το 2010, οι The Speakeasies Swing Band, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και φεστιβάλ του εξωτερικού. Μοιράστηκαν την σκηνή με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Parov Stelar, Ray Collins, Cherry Poppin Daddies, Hillbilly Moon Explosion, κ.ά. Μεταξύ άλλων, έχουν εμφανιστεί σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις όπως ο γάμος της, βραβευμένης με όσκαρ ηθοποιού, Jessica Chastain.

Έχουν συμμετάσχει επίσης, στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με την παράσταση “Homesickness Blues” σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και ενορχήστρωση Κώστα Βόμβολου. To 2012 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο ‘Bathtub Gin’ το οποίο πλαισιώθηκε από τα μουσικά βίντεο των ‘Bright Lights Late Nights’ και του βραβευμένου πλέον, από την International Songwriting Competition (ISC), ‘Black Swamp Village’. Το 2015 επανέρχονται με το ‘Land of Plenty’, έναν δίσκο αποτελούμενο απο 10 τραγούδια, σε ήχους Swing, Jazz, Blues και Dixieland. Το 2019 κυκλοφορούν το single “Walkin’ Away Blues” και το 2020, κατά την διάρκεια της πανδημίας, κυκλοφορούν τον πλήρη δίσκο “Uproaring Twenties”. Τον Δεκέμβριο του 2021 κυκλοφόρησαν το Χριστουγεννιάτικο EP “Doing Some Christmas Caroling”.
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικός Σεπτέμβριος: Όλες οι συναυλίες που θ’ απολαύσουμε στην Αθήνα12.09.2018

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου – DJ Set με τον DimPap

O DJ DimPap θα μας ταξιδέψει σε ένα ξεχωριστό σετ με deep & afro house ρυθμούς.
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b