MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 15 προτάσεις με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις της εβδομάδας

Προβολές ταινιών, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις on demand, περιηγήσεις σε μουσεία και άλλες εκδηλώσεις που μπορείτε ν’ απολαύσετε από το σπίτι σας με… ένα “κλικ”, την εβδομάδα 12 με 18 Σεπτεμβρίου.

"Οι Γάμοι του Φίγκαρο" στη GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνή
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Κινηματογράφος

1. Arte in English: Δωρεάν on demand προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη "The Burden" της Niki Lindroth von Bahr

Η δωρεάν πολιτιστική πλατφόρμα του τηλεοπτικού δικτύου Arte in English προσφέρει, για δωρεάν on demand παρακολούθηση έως τις 8 Μαΐου του 2023, μια επιλογή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη:

2. Όχι Άλλο Καλοκαίρι: Η κωμωδία του Μάσιμο Βενιέρ διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, την ταινία του Μάσιμο Βενιέρ, «Όχι άλλο Καλοκαίρι» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Τρεις οικογένειες από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και κουλτούρες νοικιάζουν κατά λάθος το ίδιο σπίτι κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Μπορεί αυτό να ακούγεται σαν μια συνταγή για καταστροφή, αλλά τελικά η ζωή βρίσκει πάντα τρόπο να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Οι οικογένειες θα έρθουν πιο κοντά και θα πάρουν μαθήματα ζωής από αυτή τους τη συμβίωση.
Διαθέσιμη έως 30/9
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

3. Φτηνά Τσιγάρα: Η ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, την ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη, «Φτηνά Τσιγάρα» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Ο Νίκος (Ρένος Χαραλαμπίδης) περιμένει κάτι να συμβεί στην καρδιά μιας μεγαλούπολης. Στη διαδρομή του συναντάει τη Σοφία (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), μια όμορφη γυναίκα που μαλώνει άσχημα με τον φίλο της σε ένα καρτοτηλέφωνο. Την πείθει να περάσουν τη νύχτα μαζί, περπατώντας στην άδεια πόλη. Η νοσταλγία ενός εφηβικού φλερτ οδηγεί έναν μικροαπατεώνα σε ερωτικό παραλήρημα – ενώ οι νεοφώτιστοι μαφιόζοι διώκτες του, στην προσπάθεια τους να φανούν επικίνδυνοι καταπιέζοντας τις καλλιτεχνικές τους κλείσεις, καταλήγουν στην γελοιοποίηση. Ένα καφενείο με επικεφαλής ένα καφετζή που απαγγέλλει ποίηση, φιλοξενεί δυο αμετανόητους πενηντάρηδες έφηβους. Συναντήσεις πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ, και μια ακατάσχετη διάθεση για φιλοσοφικές συζητήσεις, ενώ στο διπλανό τραπέζι η εντεκάχρονη σχέση ενός καθημερινού ζευγαριού δοκιμάζεται από την παρουσία ενός body-builder.
Διαθέσιμη έως 30/9
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

4. Ένας Χωρισμός: Η πολυβραβευμένη ταινία του Ασγκάρ Φαραντί διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, την αριστουργηματική ταινία του Ασγκάρ Φαραντί «Ένας Χωρισμός» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Η ταινία που απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, Χρυσή Σφαίρα και Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, αντιπροσωπεύει απόλυτα το ιρανικό σινεμά και αποτελεί must-see ταινία του 21ου αιώνα. Η Σιμίν θέλει να φύγει. Ο Ναντέρ είναι δέσμιος του άρρωστου πατέρα του και δε θέλει να τον αφήσει μόνο. Έτσι χωρίζονται, και η κόρη τους, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα η μητέρα της, μένει προσωρινά με τον Ναντέρ. Ανήμπορος να φροντίσει τον γέρο πατέρα του, ο Ναντέρ προσλαμβάνει μία γυναίκα για να τον περιποιείται. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι αυτή η γυναίκα δούλευε χωρίς την άδεια του συζύγου της και ότι ήταν έγκυος, μπαίνοντας έτσι σε μία καθημερινότητα γεμάτη ψέματα και κοινωνική κριτική, που απειλούν να βλάψουν τη ζωή του και τις ισορροπίες της οικογένειάς του.
Διαθέσιμη έως 30/9
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

5. Άφτερλωβ: Η ταινία του Στέργιου Πάσχου διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, την ταινία του Στέργιου Πάσχου, «Άφτερλωβ» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Σε αυτήν την αστεία, συγκινητική και καυστική μετα-ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν, θα γνωρίσουμε τον 30χρονο Νίκο (Χάρης Φραγκούλης). Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και τη Λέιλα -τον σκύλο του- για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία (Ηρώ Μπέζου), για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη. Όταν όμως η ανυποψίαστη Σοφία καταφτάνει, οι διακοπές στον παράδεισο βγαίνουν εκτός τροχιάς. Ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν καταλάβει πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει, μάλλον…
Διαθέσιμη έως 30/9
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

6. Ο Κορσικάνος: Η ταινία του Τιερί ντε Περέτι διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την ταινία του Τιερί ντε Περέτι «Ο Κορσικάνος» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Κορσική, δεκαετία ’90, ένα πεδίο πολύ βίαιων εθνικιστικών συγκρούσεων, που στόχο είχαν την αυτονόμηση του νησιού από τον έλεγχο της Γαλλίας. Δεκάδες νεκροί και ένα νησί παραδομένο στη βία. Ο σκηνοθέτης, Τιερί ντε Περέτι, στη δεύτερη ταινία του, που προβλήθηκε στις Κάννες, θέλησε να καταδείξει τις ολέθριες επιπτώσεις που είχαν τα εθνικιστικά κινήματα στη γενέτειρά του, αφηγούμενος την ιστορία ενός νεαρού, ο οποίος αναγκάζεται να μεταναστεύσει στη Γαλλία, προκειμένου να ξεφύγει από το βίαιο παρελθόν του, καθώς υπήρξε ενεργό μέλος εθνικιστικών οργανώσεων.
Εισιτήριο: Online εως 3 ημέρες (72 ώρες) από 1,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

7. «Άγριες Φράουλες»: Η εμβληματική ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την εμβληματική ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Άγριες Φράουλες» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Σε μία από τις καλύτερες ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου, την οποία ο Μπέργκμαν εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του και την ολοκλήρωσε στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, ο ηλικιωμένος γιατρός Άιζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της… Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο πρωταγωνιστής θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω και το ταξίδι του θα μετατραπεί, τελικά, σε μια πνευματική πορεία συμφιλίωσης με το παρελθόν και τους οικείους του, με το υποσυνείδητο να συναντά τους φόβους, τις αυταπάτες και τις διαψεύσεις μιας ζωής, πετυχημένης κοινωνικά, αλλά «άγευστης» ερωτικά και συναισθηματικά.
Εισιτήριο: Online έως 3 ημέρες (72 ώρες) από 1,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

8. Το Βαμμένο Πουλί: Η ταινία του Βάκλαβ Μαρχούλ διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την πολυβραβευμένη ταινία του Βάκλαβ Μαρχούλ «Το Βαμμένο Πουλί» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Η πλοκή της ταινίας που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε ασπρόμαυρο 35άρι φίλμ και συγκλόνισε κοινό και κριτικούς κατά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποσπώντας το βραβείο UNICEF ξεκινά στην Ανατολική Ευρώπη, στην εκπνοή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα παιδί – δίχως όνομα – προσπαθεί να επιβιώσει μόνο του στην ύπαιθρο, ταξιδεύοντας από χωριό σε χωριό. Αντιμετωπίζει τις πιο σκληρές δοκιμασίες, διατηρώντας όμως την ελπίδα ζωντανή, στο πιο απάνθρωπο περιβάλλον.
Εισιτήριο: Online έως 3 ημέρες (72 ώρες) 3,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

Εκθέσεις

9. 112 Climate Tone: Ο οργανισμός ΝΕΟΝ συμμετέχει στη ψηφιακή δράση του World Weather Network με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Φωτογραφία: Ναταλία Τσουκαλά

Ο οργανισμός ΝΕΟΝ συμμετέχει στο World Weather Network, μία πρωτοποριακή συμμαχία φορέων από 28 χώρες στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ψηφιακής πλατφόρμας καλλιτεχνικής δημιουργίας σχετικά με την παγκόσμια κλιματική κρίση. Το World Weather Network είναι ένα δίκτυο «μετεωρολογικών σταθμών» που δημιουργούνται από 28 ανεξάρτητους πολιτιστικούς οργανισμούς, σε 28 χώρες του κόσμου και σε ετερόκλητα σημεία όπως ωκεανοί, έρημοι, βουνά, αγροτικές εκτάσεις, τροπικά δάση, αστεροσκοπεία, φάροι και πόλεις. Μέσω του δικτύου, καλλιτέχνες, συγγραφείς και επιστήμονες θα μοιράζονται «μετεωρολογικά δελτία» με τη μορφή εικόνων, αφηγήσεων, παρατηρήσεων σχετικά με τις τοπικές καιρικές συνθήκες από τα διάφορα σημεία του κόσμου. Δημιουργείται έτσι μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα, που εκφράζει φωνές και απόψεις σχετικά με την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής και καλεί τη διεθνή κοινότητα να δει, να ακούσει, να μάθει και να δράσει.

10. Το Τραγούδι του Έναστρου Ουρανού: Η έκθεση της Olya Yatsenko διαθέσιμη online
Online έκθεση της Olya Yatsenko "To Τραγούδι του Έναστρου Ουρανού"

O Ουρανός αλλάζει τα χρώματα του, τις σκιές και την κατεύθυνση του ανέμου. Το πεδίο του Ουρανού δημιουργεί και διατηρεί ιστορίες για τις οποίες μπορεί να γραφτεί ένα τραγούδι. Και κάθε φορά θα είναι ένα νέο και μοναδικό τραγούδι. Η Olya Yatsenko είναι Ουκρανή καλλιτέχνης και η δουλειά της είναι ωδή στη θετική ενέργεια. Η εισβολή στην Ουκρανία συνέπεσε με την παρουσίαση της ατομικής της έκθεσης «To Τραγούδι του Έναστρου Ουρανού» στο Κίεβο. Έτσι, η έκθεση της «μεταφέρθηκε» online με τη βοήθεια του artAZ και της Αλεξάνδρας Κολλάρου, ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους, ως συμβολική κίνηση στήριξης, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα για τη δύναμη της τέχνης να ενώνει.
Στα έργα της Olya πρωταγωνιστούν γλυκούληδες, χνουδωτοί χαρακτήρες, οι Poohnastyks! Ζουν σε μία πόλη κρυμμένη ανάμεσα στα σύννεφα και τα βράδια έρχονται στη Γη πετώντας, σαν πεφταστέρια. Μόνο οι άνθρωποι που πιστεύουν στα θαύματα και τις καλές πράξεις μπορούν και τα βλέπουν. Αποστολή τους είναι να προκαλούν θετικά συναισθήματα και να μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις άσχημες καταστάσεις που αφθονούν γύρω μας. Η δουλειά της Olya μιλάει για αγάπη, ειρήνη και καλοσύνη. Οι μόνες απαντήσεις σε καιρούς σαν αυτούς που διανύουμε. «To Τραγούδι του Έναστρου Ουρανού» θέλει να μοιραστεί ένα μυστικό μαζί μας: ένα τραγούδι ζει μέσα στον καθένα μας. Το τραγούδι θα αναδυθεί από τα έργα της έκθεσης, τα οποία ταξιδεύουν σε έναν υπέροχο κόσμο γεμάτο θέρμη, αρμονία και αγάπη, έναν κόσμο όπου κάθε αστέρι είναι ένας χωριστός πλανήτης, στον οποίο λαμβάνουν χώρα ιστορίες καλοσύνης και το έδαφος καλύπτεται από χρωματιστά λουλούδια. Αν και τα αστέρια δεν είναι ορατά την ημέρα, κάθε νύχτα μπορούμε να κοιτάμε τον έναστρο ουρανό και να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι.
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την εβδομάδα 12 – 18 Σεπτεμβρίου12.09.2018

11. Περιήγηση στη ζωφόρο του Παρθενώνα με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει ολόκληρη την ζωφόρο του Παρθενώνα, δηλαδή τη συνεχή ανάγλυφη ζώνη που περιέτρεχε το επάνω μέρος του τοίχου του ναού. Η ζωφόρος απεικονίζει την πομπή της μεγαλύτερης γιορτής της αρχαίας Αθήνας, τα Παναθήναια. 380 ανθρώπινες μορφές, άνδρες και γυναίκες, πεζοί, ιππείς και αρματοδρόμοι, 200 ζώα και αντικείμενα και δώρα προς την Αθηνά, προστάτιδα της Αθήνας, προσέρχονται στα γενέθλιά της αιώνια, από τότε έως σήμερα. Πλέον, το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τη ζωφόρο από την άνεση του σπιτιού του, μέσω μίας καινοτόμου ιστοσελίδας, η οποία περιέχει όλες τις φωτογραφίες και τις περιγραφές όλων των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου που βρίσκονται στο Μουσείο Ακρόπολης και στο εξωτερικό. Η περιήγηση στη ζωφόρο του Παρθενώνα μπορεί να γίνει από όλες τις κινητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets, ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν τη ζωφόρο μέσα από τις θεματικές ενότητες: Ο Παρθενώνας, Γνωρίστε τη Ζωφόρο, Εξερευνήστε τη Ζωφόρο και Θεματική Περιήγηση. Στις πρώτες δύο ενότητες, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μάθει γενικά στοιχεία για την ιστορία, τον σχεδιασμό και την κατασκευή της ζωφόρου, ενώ στις δύο επόμενες μπορεί να εξερευνήσει τη ζωφόρο είτε ανά λίθο είτε μέσα από περιήγηση στα επιμέρους θέματά της.
Εξερευνήστε τη ζωφόρο του Παρθενώνα εδώ

Θέατρο-Μουσική

12. Η GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διαθέτει online τις εξής παραστάσεις:
Η όπερα "Αντρέ Σενιέ" του Ουμπέρτο Τζορντάνο στη GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η όπερα “Αντρέ Σενιέ” του Ουμπέρτο Τζορντάνο στη GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

  • «Το τραγούδι της κυρα-Δομνίτσας», σε μουσική Μάρθας Μαυροειδή, κείμενο Μάρως Βασιλειάδου και σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη.
  • «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.
  • «Αντρέ Σενιέ» του Ουμπέρτο Τζορντάνο, σε σκηνοθεσία Νίκου Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν.
  • «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα.
    Εισιτήριο: 5€

13. Leonore του Ρολφ Λίμπερμαν: Μια παραγωγή του Θέατρου της Βόννης διαθέσιμη on demand

Η δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα Opera Vision διαθέτει, έως τις 27 Νοεμβρίου 2022, την παράσταση της όπερας του Ρολφ Λίμπερμαν «Leonore». Μια παραγωγή του Θεάτρου της Βόννης, σε σκηνοθεσία Jürgen R. Weber και μουσική διεύθυνση Daniel Johannes Mayr. Ο Albert και η Yvette ερωτεύονται όμως σε πολύ δύσκολους καιρούς. Βρισκόμαστε στην κατεχόμενη Γαλλία του 1941. Εκείνος είναι Γερμανός στρατιώτης και σολίστ κλαρίνου και εκείνη είναι μια νεαρή Γαλλοτσέχα πιανίστρια.
Διαθέσιμο έως 27/11
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #28: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

14. Ο κύκλος συναυλιών «A Greek Songbook» διαθέσιμος on demand στη GNO TV

Η παραγωγή «A Greek Songbook» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ένα ελληνικό βιβλίο τραγουδιών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε επιμέλεια και μουσική διεύθυνση του συνθέτη Κορνήλιου Σελαμσή, έρχεται στην GNO TV. Τα τρία εξαιρετικά προγράμματα συναυλιών που παρουσιάστηκαν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τον Νοέμβριο του 2021, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, θα είναι διαθέσιμα δωρεάν σε ένα ενιαίο βίντεο μέσω της GNOTV από τις 17 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Πάνω από 30 καλλιτέχνες από τους χώρους της λόγιας και της δημοφιλούς μουσικής και των παραστατικών τεχνών επιδίδονται σε μια σειρά από τολμηρές μουσικές κατασκευές, τραγούδια και εικόνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Σελαμσή.
Τη δημιουργική ομάδα του «A Greek Songbook» συνθέτουν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Κωνσταντίνος Βήτα, Σαβίνα Γιαννάτου, Φοίβος Δεληβοριάς, Σοφία Ζαφειρίου, Γεωργία Καρύδη, Φάνης Ζαχόπουλος, Nalyssa Green, Δημήτρης Καμαρωτός, Αμαλία Μουτούση, Παύλος Κατσιβέλης, MC Yinka, Απόστολος Κίτσος, Πέτρος Κλαμπάνης, Λόλεκ, Τζέιμς Ουάιλι, Γιάννης Διονυσίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Παρασκάκης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Παύλος Παυλίδης, Γιώργος Πούλιος, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Μπλέιν Λ. Ρέινινγκερ, Φίλιππος Σακαγιάν, Μιχάλης Σιγανίδης, Φώτης Σιώτας, Θοδωρής Γκόνης, Νικόλας Τζώρτζης, Αντονύ Ριβερά, Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης, Νικολέτα Χατζοπούλου. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο CHÓRES και ένα δεκαεννεαμελές μουσικό σύνολο.
Διαθέσιμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022
Παρακολουθήστε δωρεάν εδώ

15. «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους: Μια παραγωγή της Εθνικής Όπερας της Φινλανδίας διαθέσιμη on demand από το Arte in English

H δωρεάν αγγλόφωνη διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Arte in English διαθέτει, έως τις 12 Μαΐου 2023, την παράσταση της όπερας του Ρίχαρντ Στράους «Σαλώμη» από την Εθνική Όπερα της Φινλανδίας. Πηγή της συγκεκριμένης όπερας του Στράους, η οποία εξιστορεί την εξαχρείωση του Ηρώδη Αντύπα, Βασιλιά της Ιουδαίας, και της θετής του κόρης Σαλώμη, αποτελεί ο σπουδαίος Όσκαρ Ουάιλντ. Ο Ηρώδης κρατάει φυλακισμένο τον Προφήτη Ιωάννη σε μια δεξαμενή. Η Σαλώμη προσπαθεί να τον σαγηνεύσει και όταν βλέπει ότι αποτυγχάνει, αναγκάζει τον πατριό της να της προσφέρει το κεφάλι του Ιωάννη στο πιάτο.
Διαθέσιμη με αγγλικούς υπότιτλους έως τις 12/5/2023
Δωρεάν 
Δείτε την παράσταση εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b