MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Από την Olivia Colman έως την Helen Mirren: Όλες οι μεγάλες ηθοποιοί που ενσάρκωσαν την βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών και την θυμόμαστε μέσα από τις εκπληκτικές ηθοποιούς που την υποδύθηκαν στην μικρή και την μεγάλη οθόνη.

Φωτεινή Νικολίτσα | 09.09.2022

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών. Ανήλθε στον θρόνο το 1952 σε ηλικία 25 ετών, μετά τον θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου ΣΤ’ και παρέμεινε στην εξουσία για σχεδόν 71 χρόνια – γεγονός που την κατέστησε ως τη μακροβιότερη μονάρχη στον πλανήτη.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε μια μεγάλη ιστορία πίσω της και, όπως είναι αναμενόμενο, “πέρασε” και από την μικρή και μεγάλη οθόνη. Ας δούμε ποιες μεγάλες ηθοποιοί ενσάρκωσαν τη βασίλισσα σε γνωστές σειρές και ταινίες ανά τα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών12.09.2018

Σειρές

“The Crown”: Claire Foy, Olivia Colman & Imelda Staunton

Στην επιτυχημένη σειρά του Netflix έχουν υποδυθεί τρεις ηθοποιοί τη βασίλισσα Ελισάβετ σε τρεις διαφορετικές ηλικίες και περιόδους. Πρώτη που την υποδύθηκε είναι η Claire Foy στις δύο πρώτες σεζόν, κερδίζοντας μάλιστα Χρυσή Σφαίρα και το Βραβείο Screen Actors Guide. Σειρά είχε η Olivia Colman για την τρίτη και τέταρτη σεζόν της σειράς, η οποία επίσης κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Emmy για την ερμηνεία της. Τέλος, η Imelda Staunton ανέλαβε τον ρόλο για την πέμπτη και έκτη σεζόν, τις οποίες αναμένουμε προσεχώς και θα αφορούν γεγονότα μεταξύ της δεκαετίας του 1990 έως το 2003.

"The Crown": Claire Foy

“The Crown”: Claire Foy

"The Crown": Olivia Colman

“The Crown”: Olivia Colman

"The Crown": Imelda Staunton

“The Crown”: Imelda Staunton

“Playhouse Presents: Walking the Dogs”: Emma Thomson

Πρόκειται για αυτοτελές επεισόδιο στην σειρά “Playhouse Presents” στο οποίο διαδραματίζεται η διάρρηξη που έγινε στο υπνοδωμάτιο της βασίλισσας, βασισμένο στο αληθινό περιστατικό του 1982. Τον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ ανέλαβε η Emma Thomson, η οποία μάλιστα έχει λάβει τον τίτλο της Dame από την ίδια την Βασίλισσα στο παρελθόν.

“Playhouse Presents: Walking the Dogs”: Emma Thomson

Ταινίες

“The Queen”: Helen Mirren

H ταινία σε σκηνοθεσία του Stephen Frears αφορά στα γεγονότα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η βασίλισσα μετά τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Την υποδύθηκε εξαίσια η Helen Mirren – επίσης χρισμένη Dame από την ίδια την βασίλισσα Ελισάβετ – και κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία έλαβε συνολικά πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσα στις οποίες για Καλύτερη Ταινία και Καλύτερη Σκηνοθεσία.

"The Queen": Helen Mirren

“The Queen”: Helen Mirren

“The King’s Speech”:Freya Wilson

H συγκεκριμένη ταινία σε σκηνοθεσία του Tom Hooper περιστρέφεται γύρω από τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ και την προσπάθειά του να ξεπεράσει το τραύλισμά του κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Την μικρή Ελισάβετ υποδύθηκε η Freya Wilson και η Helena Bonham Carter υποδύθηκε την μητέρα της Ελισάβετ, κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Η ταινία είχε 12 υποψηφιότητες από τις οποίες κέρδισε τέσσερις, για Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο και Α’ Ανδρικός Ρόλος για τον Colin Firth.

"The King's Speech": Helena Bonham Carter

“The King’s Speech”: Helena Bonham Carter

“A Royal Night Out”: Sarah Gadon

Σε αυτή την ταινία με σκηνοθέτη τον Julian Jarrold, ακολουθούμε την νεαρή ακόμη πριγκίπισσα Ελισάβετ και την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, σε ένα βράδυ που βγαίνουν έξω από το παλάτι για να γιορτάσουν την ειρήνη που ανακηρύχτηκε σε όλη την Ευρώπη το 1945. Την πριγκίπισσα υποδύθηκε η Sarah Gadon με ιδιαίτερη ζωντάνια.

"A Royal Night Out": Sarah Gadon

“A Royal Night Out”: Sarah Gadon

“Hyde Park on Hudson”: Olivia Colman

Στην ταινία του Roger Michell βλέπουμε την ερωτική ιστορία που αναπτύχθηκε μεταξύ του Φράνκλιν Ρούζβελτ και της μακρινής ξαδέρφης του, Ντέιζι, σε ένα Σαββατοκύριακο του 1939, όταν επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη η βασίλισσα Ελισάβετ με τον σύζυγό της. Τη βασίλισσα ανέλαβε να ενσαρκώσει η αγαπημένη Αγγλίδα Olivia Colman πολύ πριν την υποδυθεί για δεύτερη φορά στην σειρά του Netflix. Επίσης, στον ρόλο του Ρούζβελτ βλέπουμε τον Bill Murray.

"Hyde Park on Hudson": Olivia Colman & Bill Murray

“Hyde Park on Hudson”: Olivia Colman & Bill Murray

“Spencer”: Stella Gonet

Στο εξαιρετικό δράμα της περασμένης χρονιάς του Pablo Larraín, ακολουθούμε την ψυχολογική κατάρρευση της πριγκίπισσας Νταϊάνα κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με την Βασιλική Οικογένεια. Η Stella Gonet βρέθηκε στον ρόλο της βασίλισσας, ενώ η Kristen Stewart ως πριγκίπισσα Νταϊάνα κέρδισε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ στην καριέρα της.

"Spencer": Stella Gonet

“Spencer”: Stella Gonet

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα πεθαίνει η βασίλισσα Ελισάβετ: H μακροβιότερη μονάρχης μέσα από διάσημα έργα τέχνης12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b