MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Κάρολος νέος βασιλιάς στη Βρετανία – Σήμερα το πρώτο διάγγελμα στον λαό

Μετά την είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, τον θρόνο θα αναλάβει ο γιος της πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος ετοιμάζεται να απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα στον λαό.

Monopoli Team

Μεσίστιες κυματίζουν στη Βρετανία από χθες, ύστερα από την είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στα ανάκτορα. Η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή, γαλήνια, στο σπίτι της στη Σκωτία, σε ηλικία 96 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών12.09.2018

Έτσι, σύμφωνα και με το πρωτόκολλο, ο μεγαλύτερος γιος της, ο μέχρι τώρα πρίγκιπας Κάρολος, ανακηρύσσεται και επισήμως μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου από το Συμβούλιο Ενθρόνισης και από τη νέα του αυτή θέση θα απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό. Από εδώ και πέρα θα αποκαλείται βασιλιάς Κάρολος ο Γ‘, ενώ η σύζυγος του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα φέρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου».

Κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξης, όλοι οι άντρες είναι υποχρεωμένοι να φορούν πρωινό κοστούμι με μαύρες ή σκούρες γραβάτες. Στη συνέχεια, το κοινοβούλιο θα αποδώσει φόρο τιμής στην βασίλισσα, ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί δέκα μέρες αργότερα.

Στις 15:30 η πρωθυπουργός της χώρας Λιζ Τρας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της θα μεταβούν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για ακρόαση με τον νέο βασιλιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ70 χρόνια Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς η Λίλιμπετ έγινε η μακριοβιότερη μονάρχης στην Ιστορία της Βρετανίας12.09.2018

Τι ακολουθεί μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ είτε με το βασιλικό τρένο, είτε οδικώς στο παλάτι του Χόλιρουντ στο Εδιμβούργο και την επομένη θα οδηγηθεί στον καθεδρικό ναό της πόλης, τον Άγιο Τζάιλς, όπου θα τελεστεί λειτουργία, παρουσία του βασιλιά.

Την επόμενη ημέρα, θα μεταφερθεί με αεροσκάφος της RAF (της Πολεμικής Αεροπορίας) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Νόρθχολντ του δυτικού Λονδίνου και από εκεί οδικώς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ώστε την επόμενη μέρα, πάνω σε κιλλίβαντα, συνοδεία στρατιωτικής πομπής και συγγενών, η σορός να μεταφερθεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Κοινοβούλιο, όπου θα παραμείνει για τριήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα έχει ήδη ξεκινήσει περιοδεία σε όλες τις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Πρώτος του σταθμός θα είναι η Σκωτία, κατόπιν θα μεταβεί στην Βόρεια Ιρλανδία και έπειτα στην Ουαλία.

Η ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, κατά την οποία θα κηρυχθεί εθνικό πένθος, θα είναι επίσημη αργία.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b