MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Πρεμιέρες: Η επιστροφή των κομεντί με Ρόμπερτς και Κλούνι

Μετά την θριαμβευτική πορεία των «Minions 2» και το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα του δράματος «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» σειρά έχει μια χολιγουντιανή κομεντί για να συναντήσει το πλατύ κοινό στις αίθουσες.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ένα εισιτήριο για τον παράδεισο

Ο λόγος για το «Ένα εισιτήριο για τον παράδεισο» του Ολ Πάρκερ που ενώνει δύο από τους πιο δημοφιλείς σταρ του Χόλιγουντ, την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Τζορτζ Κλούνι, σε μια ρομαντική κομεντί που λαμβάνει χώρα στο εξωτικό Μπαλί και θυμίζει φινετσάτη κωμωδία χαρακτήρων παλιάς κοπής.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Χάρηκα που σας γνώρισα

Το κωμικό στοιχείο σημαδεύει και την γαλλική ταξική αλληγορία «Χάρηκα που σας γνώρισα» με την εκρηκτική Ζοσιάν Μπαλασκό να δίνει ρέστα στο ρόλο μιας μέγαιρας αριστοκράτισσας που επεμβαίνει στη ζωή του φρεσκοπαντρεμένου κανακάρη της ο οποίος «έκανε το λάθος να παντρευτεί μια φτωχή».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο τυφλός που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό

Δύσκολη, απαιτητική αλλά και απέραντα συγκινητική η φινλανδική ταινία «Ο τυφλός που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό» περιγράφει την αβάσταχτη καθημερινότητα ενός νεαρού τυφλού άντρα που βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Όλα πήγαν καλά

Σκληρό και το θέμα του «Όλα πήγαν καλά», τελευταίας ταινίας του στυλίστα Φρανσουά Οζόν με πρωταγωνίστρια την Σοφί Μαρσό, που καταπιάνεται με την απώλεια και το δικαίωμα στην ευθανασία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νεαροί εραστές

Οι «Νεαροί εραστές» της Καρίν Ταρντιέ αφηγούνται έναν διαφορετικό έρωτα μεταξύ της ηλικιωμένης ηρωίδας της Φανί Αρντάν και του κατά πολύ νεαρότερου εραστή της τον οποίο υποδύεται ο Μελβίν Πουπό.
Κριτική και αίθουσες προβολής

H DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια

Το animation της εβδομάδας έχει την υπογραφή της DC και τιτλοφορείται «H DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια», μια περιπέτεια που βάζει τους σούπερ ήρωες σε δεύτερο πλάνο προκειμένου να αναδείξει την γοητεία των κατοικίδιων τους.
Αίθουσες προβολής

Σπιρτόκουτο

Επετειακή επανέκδοση για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιάννη Οικονομίδη καθώς το «Σπιρτόκουτο» που βγήκε πριν από ακριβώς 20 χρόνια στις αίθουσες είναι μια ταινία τομή για το μοντέρνο ελληνικό σινεμά.
Αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣπιρτόκουτο: Η εμβληματική ταινία του Γιάννη Οικονομίδη σε επετειακή επανέκδοση στον Τριανόν12.09.2018

Ριφιφί

Σπουδαίο φιλμ νουάρ, το γυρισμένο στην Γαλλία το 1955 «Ριφιφί», σύστησε στο ευρωπαίους σινεφίλ την ξεχωριστή περίπτωση του Ζιλ Ντασέν όταν εκείνος εγκατέλειψε τις ΗΠΑ λόγω του μακαρθισμού.
Αίθουσες προβολής

Μοναχική σύζυγος

Τέλος η «Μοναχική σύζυγος» του Σατγιαζίτ Ρέι, παραγωγής 1964 είναι ένα δυνατό μελόδραμα που γίνεται σπουδή πάνω στη θέση της γυναίκας στην Ινδία του προπερασμένου αιώνα, καθώς το σενάριο αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b