MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ιωνικές Γιορτές 2022: 45 νύχτες πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Το πολιτιστικό φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών συνεχίζεται στο Άλσος Νέας Σμύρνης, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Σμύρνη μου Αγαπημένη από την Tanweer
Σμύρνη μου Αγαπημένη από την Tanweer
author-image Ναταλία Βουρλιωτάκη

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Νέας Σμύρνης συνεχίζονται δυναμικά με το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Αθήνα που διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Αφιερώματος στη Μικρασιατική Καταστροφή που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος το καλοκαίρι.

Το πολιτιστικό φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών ξεκινά στο Άλσος Νέας Σμύρνης στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 10 Οκτωβρίου, με 45 εκδηλώσεις πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα.

Φέτος το πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών έχει προσαρμοστεί στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συνεχίζοντας το νήμα των εκδηλώσεων από τον Ιούνιο και Ιούλιο, με κορυφαία εκδήλωση τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, με την Ασπασία Στρατηγού και την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, στις 3/9, αλλά και πολλές ακόμα εκδηλώσεις μνήμης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «το φετινό μας πρόγραμμα είναι από τα πιο πλούσια καλλιτεχνικά στην ιστορία του θεσμού, καθώς η φετινή χρονιά αποτέλεσε για εμάς μια νέα και διαφορετική πρόκληση, λόγω του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η πόλη μας οφείλει να ανταποκριθεί επάξια στον συμβολισμό που φέρει ως συνέχεια της Σμύρνης, πόλης – συμβόλου για τον απανταχού Ελληνισμό».

Το πρόγραμμα με μια ματιά

Στο φετινό πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών έχουν ενταχθεί θεατρικές παραστάσεις από οργανισμούς αδιαμφισβήτητης αξίας, όπως το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (Group Therapy 31/8), συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γιώργος Νταλάρας (3/9), η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης (29/8), ο Δήμος Βουγιούκας (30/8), η Νένα Βενετσάνου (2/9) , ο Παντελής Θαλασσινός (5/9), ο Γιάννης Διονυσίου (6/9), ο Χρίστος Τσιαμούλης (12/9), ο Γεράσιμος Ανδρέατος (14/9), ο Κώστας Μακεδόνας (19/9), η Αφεντούλα Ραζέλη (1/10), αλλά και αφιέρωματα σε μουσικούς που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό, ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι, όπως οι Παναγιώτης Τούντας, Σπύρος Περιστέρης και Γιώργος Παπάζογλου.

Παντελής Θαλασσινός

Παντελής Θαλασσινός

Επίσης, θεατρικές παραστάσεις από αξιόλογους Έλληνες συγγραφείς όπως ο Γιώργος Χρονάς (Η γυναίκα της Πάτρας, με την Ελένη Κοκκίδου 20/9), ο Μηνάς Βιντιάδης (Στου Μποχώρη, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, με τον Κώστα Αρζόγλου και την Πέμυ Ζούνη 21/9), ο Θωμάς Κοροβίνης (Η Ευθαλία του Γαλατά , με τη Νικολέτα Βλαβιανού 22/9), όλες αφιερωμένες στην φετινή επέτειο των 100 χρόνων, αλλά και ο Τζόρτζ Μπερναρντ Σω (Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν, με τη Μαίρη Βιδάλη 7/9). Αξίζει να αναφερθεί και η σπουδαία εκδήλωση που πραγματοποιείται από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, στις 17/9, Από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη, με την Αλις Φουρουτζιάν.

Την 1η Σεπτεμβρίου προβάλλεται αποκλειστικά στο Άλσος Νέας Σμύρνης και στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών η ταινία “Σμύρνη μου Αγαπημένη”, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, με τη Μιμή Ντενίση και μια πλειάδα αξιόλογων ηθοποιών. Επίσης, στις 3/9, στο Άλσος θα πραγματοποιηθεί η παιδική παράσταση της Κάρμενη Ρουγγέρη, “Περσέας και Ανδρομέδα”.

Γιώργος Νταλάρας

Γιώργος Νταλάρας

«Οι Ιωνικές Γιορτές έρχονται φέτος να συνεχίσουν το νήμα πλήθους εκδηλώσεων που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, επιχειρώντας να συμπυκνώσουμε όλο το μήνυμα της Καταστροφής, αλλά και της Αναδημιουργίας που ακολούθησε την πιο τραγική σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας. Με σημαντικές εκδηλώσεις, στις πλατείες, στα πάρκα, στο Άλσος, στον Πανιώνιο, γιορτάζουμε την επέτειο της Καταστροφής, αλλά και της άνθησης, της τραγικής μοίρας, αλλά και της αναγέννησης”, σημειώνει ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, εμπνευστής του μεγάλου αφιερώματος στον πολιτισμό της Σμύρνης.

“Συνεχίζουμε με τις Ιωνικές Γιορτές στο Άλσος Νέας Σμύρνης, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεών μας στη Σμύρνη και στις αλησμόνητες πατρίδες. Το ραντεβού μας φέτος είναι για τις 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου με τον 6ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, που φέτος αναδεικνύει το βαθύτερο νόημά του για τις αλησμόνητες πατρίδες. Για μία ακόμη χρονιά οι Ιωνικές Γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης κάνουν τη διαφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, καθιστώντας την πόλη μας πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠειραιάς Artport ΙΙ: Θέατρο, μουσική, χορός και εικαστικά «πιάνουν λιμάνι» σε ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιωνικές Γιορτές 2022
26 Αυγούστου – 10 Οκτωβρίου 2022
Άλσος Νέας Σμύρνης
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Άλσους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού εδώ  και στα τηλέφωνα: 213 2025922 και -924.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b