MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 29 Αυγούστου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022.

1. Μήλα: Προβολή της ταινίας του Χρήστου Νίκου «Μήλα» στον θερινό κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Μήλα: Προβολή της ταινίας του Χρήστου Νίκου «Μήλα» στον θερινό κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 21:15, θα πραγματοποιηθεί, στον θερινό κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας, προβολή της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Χρήστου Νίκου με τίτλο «Μήλα», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022. Ο Χρήστος Νίκου επιστρέφει με τα Μήλα για να αφηγηθεί μια γοητευτικά αλλόκοτη, πρωτότυπη ιστορία με ήρωα έναν άνδρα που πάσχει από απώλεια μνήμης σε μια πόλη που ξαφνικά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει αρχίσει να ξεχνά. Ισορροπώντας ανάμεσα στην σάτιρα και στη ρομαντική διάθεση ενός δυστοπικού παραμυθιού, τα Μήλα εξερευνούν την έννοια της ταυτότητας και της πραγματικότητας. Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής.
Δευτέρα 29/9, 21:15
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση εδώ
Θερινός Κινηματογράφος στην Παραλία Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 2, Ελευσίνα, Αττικής. | https://aisxylia.gr/

2. Ο Ελαφοκυνηγός: Προβολή της ταινίας του Μάικλ Τσιμίνο στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

Ο θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μεγάλες Ταινίες, Μεγάλες Δευτέρες», πραγματοποιεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 21:00, προβολή της ταινίας του Μάικλ Τσιμίνο  «Ο Ελαφοκυνηγός». Υπόθεση: Αμερικανοί εργάτες στα χαλυβουργεία της Πενσιλβάνια ξεφαντώνουν στο γάμο του Στίβεν, ενός νεαρού που οι γονείς του είναι Ρώσοι μετανάστες. Δυο μέρες αργότερα ο Στίβεν και δύο ακόμα αγόρια από την παρέα φεύγουν για το Βιετνάμ. Αυτά που θα ζήσουν στις ζούγκλες της Ασίας θα αλλάξουν τη ζωή τους για πάντα.
Δευτέρα 29/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 7€. Προπώληση: viva.gr
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

3. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Σεσκ Γκέι με τίτλο «Οι γείτονες από πάνω». Ο Χούλιο και η Άννα, ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει απωλέσει προ πολλού το πάθος και τον έρωτα μεταξύ του, ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους γείτονες του από πάνω ορόφου, σε μια προσπάθεια να γνωριστούν καλύτερα. Όταν το εκ διαμέτρου αντίθετο, φλογερό ταμπεραμέντο των τελευταίων έρχεται σε σύγκρουση με τη δική τους συσσωρευμένη καταπίεση, τα πράγματα θ’ αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο αμήχανα.
Δευτέρα 29/8, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ79ο Φεστιβάλ Βενετίας: 14 έργα καταξιωμένων σκηνοθετών που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα12.09.2018

Εκθέσεις

4. Μυστήριο 22 | Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα: Η in situ εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Μυστήριο 22 | Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα Credits: Πάνος Κοκκινιάς

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπηςσε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022παρουσιάζει το Μυστήριο 22 | Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα, την in situ εικαστική εγκατάσταση του διεθνώς αναγνωρισμένου εικαστικού Κωστή Βελώνη. Η εγκατάσταση αντλεί έμπνευση από τον μύθο της θεάς Δήμητρας, θεά της καλλιέργειας και της γονιμότητας, και της κόρης της, Περσεφόνης. Με μία αυστηρή γεωμετρική οριοθέτηση που λειτουργεί ως ένας μηχανισμός κυοφορίας αλλά και συγκομιδής, οι αγροτικές δραστηριότητες συνδέονται με την ερωτική πράξη.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 28 Αυγούστου έως 23 Οκτωβρίου 2022
Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες Χώρου: Παλαιό Ελαιουργείο, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα. Τηλ.: +21 0556 5613 | https://2023eleusis.eu/

5. #NotAlone OpenAir – Υπαίθρια Ομαδική Εικαστική Έκθεση για την ενδοοικογενειακή, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το ART HUB Athens, παρουσιάζει την υπαίθρια ομαδική εικαστική έκθεση #NotAlone OpenAir, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, να συνδράμει στην προσπάθεια κατά της έμφυλης βίας και να αναδείξει τη Τέχνη ως σημαντικό μέσο κοινωνική αλλαγής. Συνεισφέροντας έμπρακτα στους σκοπούς της δράσης, ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί τα ειδικά stand που βρίσκονται στον πεζόδρομο της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, φιλοξενώντας τα έργα Ελλήνων δημιουργών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ART HUB Athens, δημιουργώντας πρωτότυπα έργα κατά της έμφυλης βίας.
Διάρκεια έκθεσης: 3 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2022
Πληροφορίες: arthubathens.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝατάλια Οσίποβα: Ως Ρωσίδα μπαλαρίνα, θα συνεχίσω να μοιράζω αγάπη, χωρίς να ασχολούμαι με την πολιτική12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b