MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε την Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Την ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδη παρουσιάζουν οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βριλησσίων 2022. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο. Η Ηλέκτρα ζει στο περιθώριο της πόλης και της ζωής, σε έναν ταπεινωτικό γάμο που της επέβαλαν. Ο Ορέστης, επικηρυγμένος από το Παλάτι, έρχεται για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του και τα δεινά του ίδιου και της αδελφής του, οδηγημένος από τον χρησμό του Απόλλωνα. Τα δύο αδέλφια βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για να αποκαταστήσουν την τάξη και να αποδώσουν, όπως πιστεύουν, δικαιοσύνη. Η σκοτεινή προσμονή της εκδίκησης και το χρέος που οδηγεί στη μητροκτονία θα γεννήσουν τη φρίκη και όχι τη λύτρωση. Για πρώτη φορά στον Ευριπίδη, ο φόνος διερευνάται σε σχέση με τις ψυχολογικές του συνέπειες. Η αναμέτρηση με το παράδοξο της ύπαρξης, τα θυελλώδη συναισθήματα, η ανατομία του ψυχισμού των ηρώων και τα καίρια και διαχρονικά διλήμματα καθιστούν την Ηλέκτρα έργο μοναδικά ανατρεπτικό και σύγχρονο.
Πέμπτη 25/08, 21:30
15-20€
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου, Βριλήσσια

2. Τι ζούμε ρε;;;, της Δήμητρας Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη στο Θέατρο Άλσος

Η θεατρική επιθεώρηση – υπερπαραγωγή της Δήμητρας Παπαδοπούλου, «Τι ζούμε ρε;;;», μετά τα αλλεπάλληλα sold out ανανεώνει το ραντεβού της στο Θέατρο Άλσος. Μια τρελή, κωμική ανασκόπηση της καθημερινότητας όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο, λογικό. Ένας καθρέφτης που σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται, που παραμορφώνει και μεγεθύνει. Μια επιθεώρηση όπου πάνω στην σκηνή θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει η Δεξιά με την Αριστερά, ο Πούτιν με τον Μπάιντεν, η νοικοκυρά με την νεολαία. Μια παρέλαση της νεοελληνικής παραπραγματικότητας και παράνοιας που μας ταλαιπωρεί όλους και μόνη διέξοδος είναι να μπορούμε να γελάμε με αυτή. Ο προαιώνιος ρόλος της επιθεώρησης είναι να παίρνει το βαρύ και να το κάνει ελαφρύ, το ψυχικό βάρος να το κάνει γέλιο! Πρόκειται για ένα αξέχαστο υπερθέαμα με έναν μεγάλο θίασο αγαπημένων ηθοποιών, τραγούδι και χορό που κλείνει το μάτι στην επικαιρότητα!
Πέμπτη 25/08, 20:30
15-80€
Θέατρο Άλσος – Κυψέλη, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Μουσικός Αύγουστος 2022: Η Χαριτίνη Πανοπούλου στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

H νέα τραγουδοποιός, κιθαρίστρια και ερμηνεύτρια Χαριτίνη Πανοπούλου, παρουσιάζει τον νέο της δίσκο με τίτλο “Mystic emotions”. Μια συλλογή τραγουδιών από τη ξένη pop και rock σκηνή, από συγκροτήματα που άφησαν εποχή όπως οι The Beatles, Aerosmith και Police. Στο τραγούδι και στην κιθάρα, η Χαριτίνη Πανοπούλου.
Πέμπτη 25/08, 21:00
5€
Cafe στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 12, Ιλίου Μέλαθρον

ΣΙΝΕΜΑ

4. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη, με τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Μπουράκ Χακί, Κρατερό Κατσούλη και Κατερίνα Γερονικολού. H Φιλιώ Γουίλιαμς, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Έλεν για να
συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Δώδεκα υποψηφιότητες βραβείων Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, όπου τελικά κατέκτησε τα τέσσερα.
Πέμπτη 25/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23)

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

5. Summer in the city: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Art Bar Café Modluv

Έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022, το Modluv παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση «Summer in the city», μια έκθεση που απαρτίζεται από τα στιβαρά έργα έξι νέων καλλιτεχνών που έχουν ήδη ξεκινήσει την πορεία τους στα εγχώρια και διεθνή εικαστικά δρώμενα. Αστικά τοπία γειτονιών ανέγγιχτων από το χρόνο συνομιλούν με παραμυθένιες, γοητευτικά απόκοσμες αφηγήσεις και φουτουριστικά μεταπόπ περιβάλλοντα ενώ πληθωρικά άνθη πάνω στην ακμή τους, σχεδόν δίνουν την ευωδιά τους στο χώρο και σε προ(σ)καλούν να τα πλησιάσεις μαζί με φίνες και ευαίσθητα σμιλεμένες γυναικείες φιγούρες που η ψυχεδελική τους χρωματική απόδοση δένει αρμονικά με τα επιζωγραφισμένα βινύλια που μας υπενθυμίζουν και τη μουσική διάσταση του χώρου όπου φιλοξενούνται. Συμμετέχοντες εικαστικοί: Αγγελική Γερμακοπούλου, Γεωργία Θεολόγου, Βασίλης Κουγιούφας, Κυριακή Μαυρουδή, Λένια Πλατανιά, Lah Porella.
Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιουλίου 2022 – 10 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 16:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Art Bar Café Modluv, Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 14, Αμπελόκηποι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b