MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Αντίγραφα των μαρμάρων σκαλισμένα από ρομπότ;

Τη λύση προκειμένου το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα, λένε πως βρήκαν Ιταλοί επιστήμονες και δηλώνουν έτοιμοι να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση – Πώς ένα ρομπότ μπορεί να σκαλίσει αντίγραφα ακόμα και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια.

Monopoli Team

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης της αρχαιότητας. Πριν από 2.500 χρόνια, κοσμούσε την πρόσοψη του Παρθενώνα. Το μαρμάρινο κεφάλι αλόγου που σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, είναι γνωστό παγκοσμίως ως το άλογο από το «Άρμα της Σελήνης». Αυτό το κεφάλι είναι που αποτέλεσε έμπνευση για τις φιγούρες αλόγου στο σκάκι! Το συγκεκριμένο γλυπτό, ωστόσο, είναι και ένα… πιόνι σε έναν διπλωματικό πόλεμο καθώς το άλογο είναι το κορυφαίο έκθεμα στην αίθουσα με τα κλοπιμαία του Έλγιν στο Βρετανικό Μουσείο και η Ελλάδα θέλει τόσο αυτό όσο και τα υπόλοιπα εκθέματα πίσω εκεί που ανήκουν: Στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑUNESCO: Αθήνα και Λονδίνο ξεκινούν επίσημα συζητήσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα12.09.2018

Η «κόντρα» αυτή ανάμεσα στις δυο πλευρές κρατάει πολλές δεκαετίες, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η πίεση προς την βρετανική πλευρά είναι ισχυρή και όχι μόνο από την Ελλάδα. Κάπως έτσι ένα εργαστήριο στην Καρράρα της Ιταλίας σκέφτηκε πως μπορεί να δώσει τη λύση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η Washigton Post, ο Ρότζερ Μίτσελ και η ομάδα του χειρίζονται ένα ρομπότ – γλύπτη που βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα αντίγραφο του αλόγου! Το αντίγραφο έχει προγραμματιστεί να εκτεθεί στο Λονδίνο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b