MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Δώρο Γενεθλίων του Ray Cooney, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Ο Βασίλης Θωμόπουλος σκηνοθετεί την κωμωδία «Δώρο Γενεθλίων» του Ray Cooney, η οποία παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000 £ σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα; Ο Henry Perkins αποφασίζει να πετάξει στην ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Jean και τους καλύτερους φίλους του, Vic και Betty. Το τι θ’ ακολουθήσει δεν λέγεται! Η γυναίκα του να αρχίζει να πίνει, ο καλύτερός του φίλος συλλαμβάνεται, ένας αδερφός βρίσκεται ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός μεταναστεύει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής φεύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί τον κυνηγούν με μανία, ένας Ολλανδός δολοφόνος βρίσκεται με σπασμένο πόδι και… το μπέρδεμα συνεχίζεται!
Τρίτη 23/08, 21:30
15-23€
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας 2022: “Broken Blue” από τους Spiral Trio στην Αυλή Ναού του Σωτήρος

Jazz “Spiral” Trio

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται το 16ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, το οποίο παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα 10 συναυλιών στις οποίες περιλαμβάνονται τρεις μουσικής δωματίου, βραδιές jazz και crossover μουσικής, παλιά αθηναϊκά τραγούδια, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ρεσιτάλ πιάνου και βραδιά Lied. Επιλέγει για άλλη μια φορά την παραλία της Αύρας, τον περίβολο του Ναού του Σωτήρα με την υπέροχη ακουστική και το Θέατρο Μολφέση στην Παχειοράχη με την μοναδική θέα. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία jazz μουσική βραδιά με τίτλο “Broken Blue” από τους «Jazz “Spiral” Trio», με τους Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, Αρίωνα Γυφτάκη στο κοντραμπάσο και Αναστάση Γούλιαρη στα τύμπανα.
Τρίτη 23/08, 21:00
5-10€
Αυλή Ναού του Σωτήρος, Αίγινα

ΣΙΝΕΜΑ

3. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «Κράμερ εναντίον Κράμερ” σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» του Ρόμπερτ Μπέντον, με τους Ντάστιν Χόφμαν, Μέριλ Στριπ, Τζάστιν Χένρι και Τζέιν Αλεξάντερ. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχουν περάσει κιόλας 43 χρόνια από την ταινία «Κράμερ εναντίoν Κράμερ». Μία ταινία που κάνοντας πρεμιέρα στις γιορτές του 1979, άνοιξε τον διάλογο για τα διαζύγια, έκανε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς, ενώ το 1980 σάρωσε τα Όσκαρ, κατακτώντας πέντε χρυσά αγαλματίδια (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου).
Τρίτη 23/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23)

4. Προβολή της ταινίας «Minions 2: Η άνοδος του Γκρου» των Κάιλ Μπάλντα, Τζόναθαν ντελ Βαλ και Μπραντ Άμπλεσον στο Ciné Αττικόν – Θόδωρος Αγγελόπουλος

Σήμερα, μπορούμε επίσης να απολαύσουμε την ταινία «Minions 2: Η άνοδος του Γκρου» των Κάιλ Μπάλντα, Τζόναθαν ντελ Βαλ και Μπραντ Άμπλεσον με τους Ζαν-Κλωντ Βαν Νταμ, Ταράτζι Π. Χένσον, Λούσι Λόλες, Τζίμι Ο. Γιανγκ, Στηβ Κάρελ, Άλαν Άρκιν, Πιερ Κόφιν, Ντάνυ Τρέτζο, Μισέλ Γιεό, Ντολφ Λάντγκρεν, Τζον Ντιμάτζιο, Τζούλι Αντριους, Ράσελ Μπραντ. Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές.
Τρίτη 23/08, 20:30
6-7,50€
Ciné Αττικόν – Θόδωρος Αγγελόπουλος, Αττικό Άλσος

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

5. Summer in the city: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Art Bar Café Modluv

Έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022, το Modluv παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση “Summer in the city”, μια έκθεση που απαρτίζεται από τα στιβαρά έργα έξι νέων καλλιτεχνών που έχουν ήδη ξεκινήσει την πορεία τους στα εγχώρια και διεθνή εικαστικά δρώμενα. Αστικά τοπία γειτονιών ανέγγιχτων από το χρόνο συνομιλούν με παραμυθένιες, γοητευτικά απόκοσμες αφηγήσεις και φουτουριστικά μεταπόπ περιβάλλοντα ενώ πληθωρικά άνθη πάνω στην ακμή τους, σχεδόν δίνουν την ευωδιά τους στο χώρο και σε προ(σ)καλούν να τα πλησιάσεις μαζί με φίνες και ευαίσθητα σμιλεμένες γυναικείες φιγούρες που η ψυχεδελική τους χρωματική απόδοση δένει αρμονικά με τα επιζωγραφισμένα βινύλια που μας υπενθυμίζουν και τη μουσική διάσταση του χώρου όπου φιλοξενούνται. Συμμετέχοντες εικαστικοί: Αγγελική Γερμακοπούλου, Γεωργία Θεολόγου, Βασίλης Κουγιούφας, Κυριακή Μαυρουδή, Λένια Πλατανιά, Lah Porella.
Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιουλίου 2022 – 10 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 16:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Art Bar Café Modluv, Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 14, Αμπελόκηποι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b