MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε την Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022.

O Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. O Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

O «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο ξεπερνώντας τις 8.000 διαδικτυακές θεάσεις και συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα στο Θέατρο Αλκυονίς, συνεχίζει την περιοδεία του. Η Λένα Παπαληγούρα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους. Στην καινούργια διανομή ο Γιάννης Κουκουράκης ζωντανεύει τον ρόλο του Τζιμ. Και την εμβληματική φιγούρα της Αμάντα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ενσαρκώνει η Κάτια Δανδουλάκη. Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση. Ο Τομ θυμάται στιγμές της οικογενειακής του ζωής. Η πληκτική δουλειά του σε μια αποθήκη υποδηματοποιίας, έχει συνθλίψει τα όνειρά του. Η Λόρα, η αδερφή του, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από γυάλινα ζωάκια. Η Αμάντα, η μητέρα τους, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ. Ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους, θα τους απογοητεύσει…
Δευτέρα 22/08, 21:00
15-20€
Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Νέα Μάκρη, Αττική

2. Το Δώρο Γενεθλίων του Ray Cooney, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Ο Βασίλης Θωμόπουλος σκηνοθετεί την κωμωδία «Δώρο Γενεθλίων» του Ray Cooney, η οποία παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000 £ σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα; Ο Henry Perkins αποφασίζει να πετάξει στην ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Jean και τους καλύτερους φίλους του, Vic και Betty. Το τι θ’ ακολουθήσει δεν λέγεται! Η γυναίκα του να αρχίζει να πίνει, ο καλύτερός του φίλος συλλαμβάνεται, ένας αδερφός βρίσκεται ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός μεταναστεύει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής φεύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί τον κυνηγούν με μανία, ένας Ολλανδός δολοφόνος βρίσκεται με σπασμένο πόδι και… το μπέρδεμα συνεχίζεται!
Δευτέρα 22 Αυγούστου, 21:30
15-23€
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας 2022: «Η Γερμανία σε μία παλιά αίγλη» στην Αυλή Ναού του Σωτήρος

Γιώργος Μάνδυλας

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται το 16ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, το οποίο παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα 10 συναυλιών στις οποίες περιλαμβάνονται τρεις μουσικής δωματίου, βραδιές jazz και crossover μουσικής, παλιά αθηναϊκά τραγούδια, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ρεσιτάλ πιάνου και βραδιά Lied. Επιλέγει για άλλη μια φορά την παραλία της Αύρας, τον περίβολο του Ναού του Σωτήρα με την υπέροχη ακουστική και το Θέατρο Μολφέση στην Παχειοράχη με την μοναδική θέα. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη συναυλία «Η Γερμανία σε μία παλιά αίγλη», με τους Μαρία Ηλιάνα Κατσούρα στο τραγούδι, Πόπη Μαλαπάνη στο πιάνο, Γιώργο Μάνδυλα και Βασίλη Σούκα στο βιολί, Ηλία Σδούκο στη βιόλα και Αστέριο Πούφτη στο τσέλο.
Δευτέρα 22/08, 21:00
5-10€
Αυλή Ναού του Σωτήρος, Αίγινα

ΣΙΝΕΜΑ

4. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «Μαγνητικά πεδία» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γούση

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Μαγνητικά πεδία» του Γιώργου Γούση με τους Έλενα Τοπαλίδου και Αντώνη Τσιοτσιόπουλο. Η Έλενα και ο Αντώνης συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση είναι ένα road movie με προορισμό την καρδιά. Πέντε Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας.
Δευτέρα 22/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23)

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

5. Mαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Έως τις 3 Οκτωβρίου 2022, το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί ένα αναπάντεχο εύρημα, μια μαρμάρινη κεφαλή παιδιού που ήταν αρχικά εκτεθειμένη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, το οποίο κάηκε ολοσχερώς μαζί με την πόλη. Το γλυπτό ανασύρθηκε από τις στάχτες του Μουσείου, εστάλη στη Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και δόθηκε ως δωρεά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τον Αύγουστο του 1926. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την κατάρρευση του μετώπου και την Καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ανασκαφές των Ελλήνων αρχαιολόγων στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης, για την δημιουργία αρχαιολογικών αποθηκών και Μουσείων και για την τύχη των σπουδαίων Συλλογών στις μέρες της Καταστροφής.
Διάρκεια έκθεσης: 2 Αυγούστου 2022 – 3 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, 08:00 – 20:00, Τρίτη, 13:00 – 20:00, Τετάρτη, 08:00 – 20:00, Πέμπτη, 08:00 – 20:00, Παρασκευή, 08:00 – 20:00, Σάββατο, 08:00 – 20:00 και Κυριακή, 08:00 – 20:00
6-12€
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1, Εξάρχεια – Νεάπολη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b