MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νερό από ανακυκλωμένα… λύματα: Πόσο επικίνδυνο είναι;

Το νερό από ανακυκλωμένα λύματα “made in USA” αποτελεί μια νέα πτυχή της κυκλικής οικονομίας και της εξοικονόμησης ενός πόρου για τον οποίο η παγκόσμια κοινότητα έχει στείλει «σήμα κινδύνου», σημειώνοντας ότι με το πέρασμα του χρόνου και την αύξηση του πληθυσμού δεν θα επαρκεί.

Monopoli Team

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ όπως το Τέξας και την Αριζόνα χρησιμοποιείται μια μέθοδος ανακύκλωσης νερού η οποί αξιοποιεί λύματα που προέρχονται από την …λεκάνη της τουαλέτας, την αποχέτευση, το ντους ή το νεροχύτη της κουζίνας. Μία μέθοδος, η οποία, όπως λένε οι ειδικοί δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία και για το λόγο αυτό η εφαρμογή της διευρύνεται.

Πρόκειται για μία μέθοδο ανακύκλωσης νερού γνωστή ως άμεση επαναχρησιμοποίηση πόσιμου νερού, ή DPR, η οποία στέλνει πολύ επεξεργασμένο νερό αποχέτευσης σχεδόν απευθείας σε ένα σύστημα πόσιμου νερού για διανομή στις κοινότητες. Είναι νόμιμο στο Τέξας και νόμιμο σε ορισμένες περιπτώσεις στην Αριζόνα ενώ πολλές άλλες πολιτείες βρίσκονται στη διαδικασία διαμόρφωσης κανονισμών για τη νομιμοποίησή της, όπως η Καλιφόρνια, το Κολοράντο και η Φλόριντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒατικανό: Ιταλοί ακτιβιστές “κόλλησαν” στην βάση ενός αρχαιοελληνικού γλυπτού, για το περιβάλλον12.09.2018

Το νερό που παράγεται από με τη συγκεκριμένη μέθοδο πληροί τα ομοσπονδιακά πρότυπα ποιότητας του πόσιμου νερού, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μάλιστα, υπάρχει ένα αυξανόμενο κίνημα για να παροτρύνει τους ανθρώπους να ενημερωθούν για την ιδέα του DPR και άλλων μεθόδων ανακύκλωσης λυμάτων, οι οποίες κάποτε αποκαλούνταν υποτιμητικά ως «βρύση σε τουαλέτα».

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b