MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Δώρο Γενεθλίων του Ray Cooney, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Ο Βασίλης Θωμόπουλος σκηνοθετεί την κωμωδία «Δώρο Γενεθλίων» του Ray Cooney, η οποία παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000 £ σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα; Ο Henry Perkins αποφασίζει να πετάξει στην ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Jean και τους καλύτερους φίλους του, Vic και Betty. Το τι θ’ ακολουθήσει δεν λέγεται! Η γυναίκα του να αρχίζει να πίνει, ο καλύτερός του φίλος συλλαμβάνεται, ένας αδερφός βρίσκεται ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός μεταναστεύει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής φεύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί τον κυνηγούν με μανία, ένας Ολλανδός δολοφόνος βρίσκεται με σπασμένο πόδι και… το μπέρδεμα συνεχίζεται!
Δευτέρα 8/08, 21:30
15-23€
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας 2022: “Γιερεβάν – Βρυξέλλες – Αθήνα” στην Αυλή Ναού του Σωτήρος

Sevak Avanesyan

Για 16η χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα 9 συναυλιών, στις οποίες περιλαμβάνονται τρεις μουσικής δωματίου, βραδιές jazz και crossover μουσικής, παλιά αθηναϊκά τραγούδια, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ρεσιτάλ πιάνου και βραδιά Lied. Φέτος, το Φεστιβάλ τιμήθηκε με το “Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών” για την 15ετή προσφορά μουσικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου κατά τη θερινή περίοδο, υπό την εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστας Ντόρας Μπακοπούλου. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία ατμοσφαιρική jazz βραδιά με τους Sevak Avanesyan στο  βιολοντσέλο, Hrachya Avanesyan στο βιολί, Mikhail Smirnov στη βιόλα, Μαρίνα Ηλιάδου στο βιολί και Έλενα Χούντα στο πιάνο.
Δευτέρα 8/08, 21:00
5-10€
Αυλή Ναού του Σωτήρος, Αίγινα 

ΣΙΝΕΜΑ

3. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου με τους Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρη Μπακιρτζή και Άρη Σερβετάλη. Μέσα σε μια παγκόσμια πανδημία που προκαλεί ξαφνική αμνησία, ο Άρης ακολουθεί ένα πρόγραμμα ανάρρωσης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μη «αναγνωρισμένους» ασθενείς να δημιουργήσουν νέες ταυτότητες. Πρόκειται για το πολυβραβευμένο ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο άνοιγμα των «Οριζόντων» του Φεστιβάλ Βενετίας και αποτέλεσε την επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.
Δευτέρα 8/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23)

4. Προβολή της ταινίας «Στα άκρα» του Giordano Gederlini στο Ciné Παράδεισος

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία “Στα Άκρα” του Giordano Gederlini με τους Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μαρίν Βάκτ και Ολιβιέ Γκουρμέ. O Λεό, ένας οδηγός του μετρό των Βρυξελλών πλησιάζει στον επόμενο σταθμό, όταν βλέπει ένα νεαρό άντρα να προσπαθεί να αυτοκτονήσει βουτώντας στις γραμμές του τρένου. Αυτή η «συνηθισμένη» για τις αστυνομικές αρχές εικόνα, κρύβει μια μυστηριώδη υπόθεση που σχετίζεται με το παρελθόν του Λεό.
Δευτέρα 8/08, 23:00
5-6 € 
Ciné Παράδεισος, Ζάππα 4, Κορυδαλλός, Νίκαια

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

5. Les Sirènes étaient des femmes oiseaux: Ομαδική έκθεση στην Οικία Τομπάζη – Σχολή Καλών Τεχνών

Έως τις 14 Αυγούστου 2022, ο οργανισμός HYam (Hydra for Artis of the Mediterranean – Ύδρα για τους καλλιτέχνες της Μεσογείου) παρουσιάζει τις Σειρήνες μέσα από την επετειακή έκθεση που έχει τίτλο “Les Sirènes étaient des femmes oiseaux” (Οι Σειρήνες ήταν γυναίκες πουλιά). Με την έκθεση αυτή για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο οργανισμός HYam θέτει τις γυναίκες στο επίκεντρο της προσοχής, προσκαλώντας δύο νέες καλλιτέχνιδες, μια Κύπρια και μια Γαλλίδα, να εκθέσουν αυτό το καλοκαίρι στο νησί της Ύδρας σε ένα από τα εμβληματικά κτίρια του νησιού. Πρόκειται για την Γαλλίδα καλλιτέχνη βίντεο Anne-Charlotte Finel, και την Κύπρια γλύπτρια Λητώ Κάττου. Η έκθεση Les Sirènes étaient des femmes oiseaux, με θέμα την υβριδικότητα σε έναν 21ο αιώνα σε πλήρη μετάλλαξη, φιλοξενείται στην Οικία Τομπάζη, παράρτημα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας στην Ύδρα και διαρκεί ως την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022. Στην Οδύσσεια, οι Σειρήνες ήταν γυναίκες πουλιά με αγγελικό πρόσωπο και σώμα αετού, επικίνδυνες γόησσες που μάγευαν τον Οδυσσέα πριν ανταλλάξουν, αργότερα, τα φτερά τους με μία ουρά ψαριού και με τον κάτω κόσμο. Αυτά τα υβριδικά πλάσματα, μάρτυρες της αιώνιας ασάφειας, πλημμύριζαν πάντα τις λαϊκές μυθολογίες που προσανατολίζονταν προς την αμαρτία και την αρετή. Σήμερα, η υβριδοποίηση επιβάλλεται πιο ρεαλιστικά και με μεγαλύτερη ευρύτητα: με την παράλληλη αλληλοδιείσδυση των κόσμων τόσο στον προσωπικό όσο και στον κοινωνικό μας χώρο, δεν συλλογιζόμαστε πια με τα διαζευκτικά “ή” αλλά με τα “και”. Τα υβριδικά πλάσματα της Λητούς Κάττου που συνδυάζουν το ανθρώπινο, το θεϊκό, την πανίδα και τη χλωρίδα ενσαρκώνουν αυτήν τη ζωτική ανάγκη προσαρμογής στις νέες περιβαλλοντικές προκλήσεις χάρη στη μετάλλαξη, και κατά συνέπεια, χάρη στην καινοτομία.
Διάρκεια έκθεσης: 5 Αυγούστου 2022 – 14 Αυγούστου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, 11:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00, Τετάρτη, 11:00 – 13:00 και  19:00 – 22:00, Πέμπτη, 11:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00, Παρασκευή, 11:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00, Σάββατο, 11:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00, Κυριακή, 11:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Οικία Τομπάζη – Σχολή Καλών Τεχνών, Λιμάνι Ύδρας

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b