MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ημέρα Μπύρας: Βρήκαμε, επισκεφτήκαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις καλύτερες μπυραρίες της πόλης

Παγκόσμια ημέρα μπύρας σήμερα κι εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό, για εσένα που θέλεις να απολαύσεις την μπύρα σου στις πιο ψαγμένες μπυραρίες της πόλης.

Photo by George Bakos on Unsplash
author-image Ελένη Πάικου

Η πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου είναι επισήμως εδώ και αυτό σημαίνει ένα μόνο πράγμα: Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι είναι λάτρεις της μπύρας, δεν χρειάζονται αφορμή για να “γιορτάσουν”. Εμείς ωστόσο, επισκεφτήκαμε τις πιο ενδιαφέρουσες μπυραρίες της Αθήνας, αφενός για να δροσιστούμε από τον καύσωνα και αφετέρου για να σας προτείνουμε τις έξι αγαπημένες μας, με αφορμή την ημέρα.

Cheers to that, λοιπόν!

Arch Beer House
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arch Beer House (@archbeerhouse)


To Arch Beer House αποτελεί στέκι για πολλούς φανατικούς της μπύρας. Mε ιστορία τουλάχιστον 25 χρόνων, βρίσκεται στο κέντρο του Περιστερίου και ξεχωρίζει κυρίως για το ροκ ύφος του, την urban αισθητική του και την διακόσμηση που έχει επιρροές από Αμερική. Μπαίνοντας μέσα, τα μεγάλα μοναστηριακού τύπου τραπέζια, το καθένα από τα οποία φέρει το όνομα κάποιου ροκ συγκροτήματος, οι βιτρό λάμπες και τα δυο ξύλινα μπαρ αμέσως σε εντυπωσιάζουν. Οι μουσικές επιλογές όπως είναι μάλλον αναμενόμενο, κινούνται επίσης σε ροκ ρυθμούς που ταιριάζουν άλλωστε απόλυτα με το συνολικό στιλ του μαγαζιού. Περνώντας στον κατάλογο, οι επιλογές σε μπύρες που καλύπτουν κάθε γούστο είναι πολλές, με 180 φιάλες και πάνω από 20 βαρελίσιες -μάλιστα, η κάθε μπύρα σερβίρεται στο δικό της ποτήρι. Όσον αφορά το φαγητό, το επί 6 ώρες σιγοψημένο χοιρινό κότσι σε irish stout μπύρα, το τραγανό σνίτσελ με λευκή σάλτσα, καθώς και τα bourbon pork chops αποτελούν σίγουρα τις πιο επιτυχημένες σπεσιαλιτέ του. Κάτι ακόμα που κάνει την συγκεκριμένη μπυραρία μοναδική είναι οι θεματικές τις βραδιές, εμπνευσμένες από event αφιερωμένα στη μπύρα, όπως για παράδειγμα βραδιές αφιερωμένες σε ροκ συγκροτήματα όπως οι Iron Maiden.
Εθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι
Τηλέφωνο: 21 0575 2992

The Local Pub


Το The Local Pub είναι σημείο αναφοράς και “must” αν περάσεις μια βόλτα από το Χαλάνδρι. Αν και άνοιξε μόλις το 2010, έχει καταφέρει να εδραιωθεί και μάλιστα να αποτελέσει και πρότυπο για πολλές μπυραρίες μέσα από τις πρωτοποριακές του επιλογές και την καθιέρωση ιδιαίτερων ποικιλιών μπύρας που δεν ήταν τόσο συνηθισμένες στη χώρα μας. Θυμίζει απόλυτα βρετανική Pub, με την ρετρό διακόσμησή του, εμπνευσμένη κυρίως από τις δεκαετίες 20s-50s, το ξύλινο στοιχείο να επικρατεί και φυσικά τους ήχους της rock, soul, jazz και blues, να ακούγονται στο βάθος. Η μπυραρία αυτή δεν λειτουργεί με κατάλογο, μιας και οι μπύρες ανανεώνονται και αλλάζουν αρκετά συχνά, κρατώντας το ενδιαφέρον των θαμώνων αμείωτο. Μια ακόμη ιδιαιτερότητα του μαγαζιού είναι πως μπορείς να δοκιμάσεις τους παγωμένους πειρασμούς προτού καταλήξεις στη μπύρα της επιλογής σου, κάτι που προσφέρει ολόκληρη την εμπειρία της γευσιγνωσίας σε μια non-smoking-area που καθιερώθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της πάμπ με τη λογική του να μην υπάρχει καπνός στο χώρο, ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται. Η Local Pub διαθέτει εξάλλου δεκάδες “βαρέλια”, αλλά και πάνω από 60 μπύρες από Ευρώπη, Σκανδιναβία, Αμερική, αλλά και την Ελλάδα. Αξίζει επίσης να πούμε πως ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έχει ανοίξει το δικό του μικροζυθοποιίο ακριβώς από δίπλα.
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 6940864443

Green Rose


Εάν πάντα ήθελες να πας σε μία ιρλανδική pub, αλλά η Ιρλανδία σου πέφτει λίγο μακριά, τότε ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις την Green Rose  στο Περιστέρι. Το ντεκόρ της τραβάει χωρίς αμφιβολία το ενδιαφέρον, μιας και στο εσωτερικό της θα ξεχωρίσεις τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και τις φωτογραφίες θρύλων της μουσικής που κοσμούν τους τοίχους του μαγαζιού. Στην Green Rose θα ανακαλύψεις πληθώρα ετικετών κάθε κατηγορίας, από lager, pils, weiss, guiness μέχρι abbey και trappist, ενώ σερβίρουν και τη δική τους μπύρα! Το μενού είναι πλούσιο και σε φαγητό, με τη χοιρινή πανσέτα μπρεζέ με καπνιστή μπύρα Schlenkeria και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας να ξεχωρίζει -να θυμηθείτε όμως να ζητήσετε τα πιάτα ημέρας που επιμελείται ο chef του μαγαζιού. Την μουσική επιμέλεια της Green Rose αναλαμβάνουν οι DJ της, με επιλογές από την Rock, Pop, Jazz, και Blues σκηνή, ενώ από αυτό το όμορφο σκηνικό που έχουν δημιουργήσει δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι live μουσικές βραδιές.
Βεάκη Αιμιλίου 72, Περιστέρι
Τηλέφωνο: 210 5769580

Berlin by 5 drunk men


Μιλώντας για ενημερωμένες μπυραρίες, δεν γίνεται να παραληφθεί από τη λίστα μας η Berlin by 5 drunk men, την οποία θα βρεις σε έναν πεζόδρομο του Παγκρατίου. Άνοιξε το 2014 και είναι η πρώτη self service μπυραρία στην Αθήνα, που αδιαμφισβήτητα έφερε βερολινέζικο ύφος στην περιοχή. Το ντεκόρ δεν είναι μόνο ιδιαίτερο, αλλά και πρακτικό -κάθε τραπέζι έχει δυο προσωπικές κάνουλες που τροφοδοτούνται όλο το 24ωρο με κρύα μπύρα, μια Lager και μια Weiss, για να καλύψει κάθε γούστο. Αν επισκεφτείς την Berlin σίγουρα θα σου κάνει αίσθηση ο κατάλογος του μαγαζιού, αφού μπορείς να παραγγείλεις την αγαπημένη μπύρα του αγαπημένου σου κινηματογραφικού ήρωα, ηθοποιού, διάσημου σελέμπριτι. Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός ποικιλιών μπύρας, με μπύρες από όλο τον κόσμο για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα ή και για να πειραματιστείς δοκιμάζοντας διάφορες. Νόστιμα πιάτα και Fingerfood είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να συνοδεύσεις την μπύρα σου, και πιο ιδανικό το διάσημο πλέον πιάτο τους με τίτλο… «να σε βλέπω να λιώνεις», που σερβίρεται ζεστό με άφθονο τυρί να λιώνει μπροστά σου. Κάτι ακόμα που πρέπει να αναφερθεί είναι πως η Berlin έχει καθιερώσει ένα παιχνίδι, κατά το οποίο μπορείς να κάνεις κόντρες με την παρέα σου ή με τα άλλα τραπέζια, για το ποιος θα καταναλώσει τις περισσότερες μπύρες. Η ποσότητα μπύρας που κατανάλωσες αναγράφεται σε μια οθόνη που διαθέτει το μαγαζί.. για να πίνεις διασκεδάζοντας.
Τιμοθέου 8, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2107010006

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρία new entries στον γαστρονομικό χάρτη του κέντρου που αξίζει να ανακαλύψετε12.09.2018

Barley Cargo

Η Barley Cargo είναι μια από τις αγαπημένες μας μπυραρίες στο κέντρο της πόλης. Κατεβαίνοντας την Κολοκοτρώνη προς το Μοναστηράκι, θα την βρεις στα δεξιά σου. Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού διαμορφώνεται από τον χαμηλό φωτισμό, την ραφιέρα με τις μπύρες, τις τεράστιες τζαμαρίες της, τα μεταλλικά βαρέλια που χρησιμοποιούνται και ως τραπέζια και το γενικότερο industrial ύφος της. Υπάρχει επίσης και εξωτερικός χώρος με τραπέζια, ιδανικός για το καλοκαίρι, αλλά και για όσους… διστάζουν να κάτσουν σε εσωτερικούς χώρους, λόγω της πανδημίας. Ο κατάλογος περιέχει πάνω από 250 διεθνείς μπύρες, φρέσκες, μοναστηριακές ή χωρίς αλκοόλ, από τα Βαλκάνια, την Δυτική Ευρώπη, την Αμερική, αλλά και 70 μπύρες από ελληνικές ζυθοποιίες καταφέρνοντας να καλύψει κάθε γούστο. Αξίζει να πούμε πως η Barley Cargo διαθέτει και υπηρεσία “κάβας”, κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις μπύρες για το σπίτι σε τιμή λιανικής. Ο κατάλογος έχει νόστιμα συνοδευτικά -και όχι τόσο κυρίως πιάτα, μιας το μαγαζί πιστεύει πως στο επίκεντρο πρέπει να βρίσκονται οι μπύρες. Έτσι προσφέρει τυροκροκέτες με μαρμελάδα από εσπεριδοειδή, κότσι με μέλι και μπύρα, φρέσκα μανιτάρια, ποικιλίες τυριών και λουκάνικων. Η μπυραρία κινείται σε ροκ ρυθμούς και φροντίζει να κάνει συχνά ξεχωριστές μουσικές βραδιές.
Κολοκοτρώνη 6
Τηλέφωνο: 2103230445

Brauhaus 3k

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, βρίσκεται μια από τις πιο κλασικές μπυραρίες που θα συναντήσεις στην Αθήνα. Όπως υποδηλώνει και το όνομα της πρόκειται για το “σπίτι της μπύρας”, όπου παρέες από όλη την Αθήνα την επισκέπτονται όχι μόνο για τις αμέτρητες επιλογές σε μπύρα και το  εξαιρετικό φαγητό της, αλλά και για την ιδιαιτερότητα του χώρου της. Μπαίνοντας στο εσωτερικό της θα διαπιστώσεις πως η μπυραρία, πέρα από την κεντρική της σάλα, χωρίζεται σε επιμέρους δωμάτια διαμορφωμένα από ξύλο και πέτρα. Χαρακτηριστικά είναι επίσης και τα βαρέλια αντί για ράφια στους τοίχους, γεμάτα με μπύρες.  Η Brauhaus διαθέτει και εξωτερικό χώρο, κάτι το οποίο σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα γερμανικό Beer Garden, καθιστώντας την μπυραρία το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις την παγωμένη μπύρα σου ένα ζεστό απόγευμα του καλοκαιριού. Παρά το γερμανικό ύφος που κρατάει, εκεί θα βρεις μπύρες από όλο τον κόσμο, από ελληνικές ζυθοποιίες μέχρι ιαπωνικές, μιας και έχει 60 εμφιαλωμένες ετικέτες και πάνω από 10 βαρελίσιες, 4 εκ των οποίων αλλάζουν κάθε βδομάδα. Για τους λίγο πιο εναλλακτικούς η Brauhaus έχει προνοήσει και έχει προσθέσει στον κατάλογο της cocktail με βάση πάντα τη μπύρα. Όσο για το φαγητό του μαγαζιού, έχει ξεκάθαρες επιρροές από την γερμανική κουζίνα, χωρίς να λείπουν στοιχεία από την αμερικανική κουζίνα. Η μουσική δεν λείπει ποτέ από τον χώρο, μιας και η μπυραρία, πέρα από DJ που φροντίζει καθημερινά για τη μουσική, διοργανώνει και live ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να σου προσφέρει την πλήρη εμπειρία.
Λεωφόρος Δεκελείας 67, ΤΚ 143 41, Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλέφωνο: 21 0252 6624

[relart 2]

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b