MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κλιματική αλλαγή: Θα φέρει το τέλος της ανθρωπότητας πολύ πιο σύντομα, προειδοποιούν οι επιστήμονες

Νέα μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Cambridge δείχνει ότι το σενάριο ενός «κλιματικού φινάλε» πλησιάζει επικίνδυνα.

Credits: unplash
Monopoli Team

Αν η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι τελικά ανώτερη της αναμενόμενης (άνω των 3 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα) ή αν προκαλέσει μια αλυσιδωτή σειρά γεγονότων, η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την ανθρωπότητα, προειδοποιεί μια διεθνής μελέτη με επικεφαλής επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου του Cambridge. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, αν και η πιθανότητα ενός τέτοιου κατακλυσμικού γεγονότος είναι μικρή, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα δάση πλέον καταστρέφονται πιο γρήγορα απ’ όσο μπορούν να αναγεννηθούν, σύμφωνα με νέα έρευνα12.09.2018

Η ερευνητική ομάδα που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ προτείνει μια ερευνητική ατζέντα που θα θέσει επί τάπητος τα χειρότερα δυνατά σενάρια, τα οποία εκτείνονται από μια απώλεια του 10% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι την τελική εξαφάνιση όλων των ανθρώπων εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, καλούν τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) να αφιερώσει μια μελλοντική έκθεση στην προοπτική μιας καταστροφικής κλιματικής αλλαγής, έτσι ώστε να κινητοποιηθεί πιο ενεργά και η διεθνής κοινή γνώμη.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b