MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Black & White: Ατομική έκθεση του Σπύρου Γρατσιά στον εκθεσιακό χώρο «Κυκλαδία» στη Νάξο

Οι Συνέργειες Πολιτισμού παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Σπύρου Γρατσία, «Black & White», μια σειρά 22 έργων για το ένστικτό αυτοσυντήρησης και τις κοινωνικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας, στον Εκθεσιακό Χώρο «Κυκλαδία», στη Νάξο.

Black & White: Ατομική έκθεση του Σπύρου Γρατσιά στον εκθεσιακό χώρο «Κυκλαδία» στη Νάξο
Νεράιδα
Monopoli Team

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης κατά τη διάρκεια της ασύγκριτης παγκόσμιας πανδημίας και οι κοινωνικοοικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειές της, αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία 22 ευφάνταστων έργων της έκθεσης του Σπύρου Γρατσιά, που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Black & White» και τα οποία παρουσιάζονται, 3-18 Αυγούστου, στον Εκθεσιακό Χώρο «Κυκλαδία», στη Νάξο.

Black & White: Ατομική έκθεση του Σπύρου Γρατσιά στον εκθεσιακό χώρο «Κυκλαδία» στη Νάξο

Μέδουσα

«Black & White»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Τα ασπρόμαυρα σχέδια της έκθεσης, χαρακτηρίζονται από ένα πολύ προσωπικό καλλιτεχνικό ύφος, αξιοποιώντας μια σχεδόν εμμονική επανάληψη μοτίβων, γραμμών, καμπυλών και ευρηματικών σχημάτων σχεδιασμένων με μαύρο μελάνι.

Στο εικαστικό του αυτό ταξίδι, ο Γρατσίας συνειδητοποιεί ότι η καλλιτεχνική έκφραση ενεργεί ως μια μορφή επικοινωνίας, που ο ίδιος αποκαλεί «μακρινή συντροφικότητα» και επιστρατεύει θρυλικούς ήρωες και θεσμικές οντότητες  για την οπτική προβολή ενός συναισθηματικού χρονολογίου.

Μέσα από τα έργα του προσεγγίζει και επανεξετάζει δημιουργικά την ανάγκη της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και συμβίωσης ενώ διεγείρει την προσμονή μας για ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον, ξορκίζοντας τον φόβο και το σκοτάδι με τα “χρώματα” της ελπίδας.

*Επιμέλεια έκθεσης: Κώστας Θεωνάς

Άγγελοι

Σύντομο Βιογραφικό Σπύρου Γρατσιά

Ο Σπύρος Γρατσίας, με καταγωγή από τη Νάξο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ανάμεσα στις  επαγγελματικές του ιδιότητες συγκαταλέγονται και αυτές του ερευνητή/μηχανικού, σχεδιαστή, εικονογράφου, εικαστικού, κινηματογραφιστή και συγγραφέα μυθοπλασίας.

Είναι ο σεναριογράφος της βραβευμένης ταινίας animation μικρού μήκους με τίτλο «Inverse», η οποία βασίζεται σε προηγούμενη ειδική έκδοσή του με τίτλο «Rootless Roots»,  στην οποία έχει την διπλή ιδιότητα αυτή του συγγραφέα και του εικονογράφου.

Επίσης έχει γράψει την ιστορική μυθοπλασία «The C Enigma» που δημοσιεύτηκε στο Amazon το 2014 και εφέτος δημοσίευσε την αστυνομική νουβέλα με τίτλο «Undyielding Destiny». Με την κύρια επαγγελματική του ιδιότητα ως υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης σε πολυεθνικές εταιρείες, έχει συμπληρώσει πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρίας στους χώρους της αεροδιαστημικής και του δημιουργικού σχεδιασμού καταναλωτικών προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗλίας Παπαηλιάκης: Στη Νάξο είναι η «ώρα του μάγου»12.09.2018

Ο Σπύρος ζει στην Αθήνα και αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη ζωγραφική, την εικονογράφηση και τη συγγραφή βιβλίων και εκδόσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια Έκθεσης: 3 – 18  Αυγούστου 2022
Εγκαίνια: 3 Αυγούστου 19:00 – 24:00

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b